Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroencitroensapeiknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpreisuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tavada patates salatası

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, olijfolie, pul biber, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, versgemalen zwarte peper, citroensap en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Fusilli met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, boter, fusilli, gedroogde paddestoelen, knoflook, olijfolie, tomatenpuree, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mersimek köftesi - Rode linzenballetjes

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, chilivlokken, citroen, fijne bulgur, gedroogde rode linzen, komijnpoeder, lente-ui, olijfolie, paprikapuree, plantaardige olie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Moules frites met garnalenbisque

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, chilivlokken, crème fraîche, frituurolie, garnalen, gehakt, kippenbouillon, olijfolie, knoflook, tomatenpuree, ui, mossel, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / avondmaal uit Tomaten:

Griekse gevulde tomaten

Ingrediënten:
dille, munt, gladde peterselie, ui, langkorrelige rijst, olijfolie, tl geraspte citroenschil, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Aubergine-gehaktkebab - Patlican kebabi

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, boter, chipotlepeperpuree, groene peper, lamsgehakt, rode paprika, tomatem, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Linzen met eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, bouillon, eendenbout, olijfolie, puylinzen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, ui, winterpeen en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Basisrecept uit Delicious. Het kookboek!:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, droge witte wijn, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, pimentón, suiker, tomatenblokjes, tomatenpuree en ui

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Minestrone di mama

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, doperwten, groentebouillon, kievitsbonen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pasta, salie, savooiekool, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Couscous met vis

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, couscous, garnalen, laurierbladeren, olijfolie, peperoncino, knoflook, tomaten, tomatenpuree, uien, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Ratatouille - Saksuka

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bladpeterselie, knoflook, olijfolie, pul biber, puntpaprika, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gevulde snijbiet - Zilk sarmasi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bonenkruid, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten, pul biber, snijbietblad, sultana's, sumak, tomatem, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Eendenbouillon

Ingrediënten:
eendenbotten, eendenpoten, koolzaadolie, bladpeterselie, prei, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Freestyle lasagne

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, chilivlokken, citroenrasp, kalamata olijf, knoflook, lasagnette, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, ricotta, rozemarijn, rundergehakt, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui en zoute kappertjes

Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...