100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemboterbroodcitroenraspcitroensapeifruitkaasknoflookmuntnootmuskaatoliepastapeperpeterseliepijnboompittentomaatuiwaterzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Portobelloburgers met truffel-bonenpuree

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boerenkool, cannellinibonen, cheddar, citroen, edelgistvlokken, gruyère, hamburgerbroodjes, olijfolie, kaas, portobello, rode uien, tomaat, truffelolie en vloeibare honing

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Artisjokkengratin

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, diepvriesartisjokharten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Ricottabeignets

Ingrediënten:
ansjovis, babycourgette, balsamicoazijn, basilicum, bloem, citroen, ei, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, munt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, ricotta, rode spaanse peper en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pastaschelpjes met olijvensaus

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, groene olijven, knoflook, korte pasta, olijfolie, oude ricotta, parmezaanse kaas, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Boletenboterham

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabatta, citroen, eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta en rucola

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Ricottagnocchi in aubergine met salieboter

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, citroen, eidooier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, salie, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Artisjokkentaart

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, ei, korstdeeg voor artisjokkentaart, olijfolie extra vergine, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Gevulde zoete paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, citroenrasp, citroensap, noten, knoflook, lente-ui, naanbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, puntpaprika, ricotta, rode chilipeper en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroenrasp, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, ricotta, rode wijn, rundergehakt, tomaat, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt, venkelzaad, verse basilicum, verse peterselie en verse rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Calcioni - Ricottaflappen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, sultana's en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Diner / hoofdgerecht uit De vrolijke keuken:

Envelopjesvis

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroen, groene olijf, kaas, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, tomaat, zout en zwarte olijf

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Maissoep met kokos en gerookte kip

Ingrediënten:
bosui, fruit, gerookte kip, kaas, kerrie, kip, ui, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, maïskorrels, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, tomaat, tortilla, ui, uien en water

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Tomatenrisotto met basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum, boter, fruit, gemalen zwarte peper, groentebouillon, kaas, olijfolie, tomaat, grana padano, peper, rijst, risotto, sjalot, sjalotten, tomaat, tomaten, water, wijn, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Bonen bolognaise

Ingrediënten:
basilicum, basilicum, bleekselderij, bonen, bruine bonen, fruit, kaas, parmezaanse kaas, kaas, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, penne, peper, peper en zout, pomodorini, rozemarijn, ui, verse basilicum, water, wortel en zout

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Risotto met zuurkool en porcini

Ingrediënten:
boter, bouillon, fruit, kaas, olie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rijst, risotto, risottorijst, spekblokjes, ui, vet, water, water, wijn, witte wijn, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Tonijnballetjes of polpettine di tonno

Ingrediënten:
asperges, balletjes, broodkruim, citroen, eieren, gedroogde oregano, gehakt, jakobsschelpen, kaas, olijfolie, oregano, papier, pecorino, peterselie, pijnboompitten, bladpeterselie, risotto, vruchtensap, tonijn, tonijn uit blik, verse tonijn, versgemalen zwarte peper, vis, zout en 
zout en peper

Haal meer recepten op...