91 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumboterbouilloneieiwitkaasknoflookmelkmozzarellanootmuskaatolijfolieoreganopeperpeterselierode uirundergehaktsjalottomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Chili con carne voor de grote honger

Ingrediënten:
bieflappen, bloem, boter, bouillon, bouillontablet, bruine bonen, cayennepeper, champignons, chorizoworst, crème fraîche, djinten, doperwtjes, kaas, groene paprika, groenten, half-om-halfgehakt, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rijst, rode paprika, rundergehakt, sla, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, tomatensaus, tortillachips, uien, vlees, water, witte bonen, wodka en zout

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Lasagne

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ham, knoflook, kruidnagelpoeder, lasagne, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, rundergehakt, tomaat, ui, worst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lasagne met vleessaus - vincisgrassi

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, griesmeel, kalfszwezerik, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rauwe ham, rundergehakt, tomaat, ui, varkensreuzel, versgemalen zwarte peper, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gevulde olijven - olive all´ascolana

Ingrediënten:
bloem, bouillon, broodkruim, ei, frituurolie, grote groene olijven, kaneel, kippenlever, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundvlees, spek, tomatenpuree, varkensvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Siciliaanse pastei - il timballo del gattopardo

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli all'osso buco - Kalfsschenkelravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, kalfsbouillon, kalfsschenkel, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraan, salie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, penne, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde groente anders gepaneerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, noten, kokosnootvruchtvlees, graankorrels, groente, grutten, havermout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, bloem, instantgist, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, tomaat en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Macaroni met chilikaas

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, broodkruim, chilipeper, elleboogjesmacaroni, emmentaler, koriander, laurierblad, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, schelpjespasta, spaanse peper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

'Slow' lasagne

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, boter, lasagnevellen, mager rundergehakt, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, selderijknol, spek, tomatenpuree, tomatensaus, ui, varkensgehakt, winterwortel, witte wijn, worst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Preisoep à la crème - crema di porri

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, slagroom, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rijstkroketten - arancini alla siciliana

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, ei, frituurolie, langkorrelige rijst, mager rundergehakt, mozzarella, parmezaanse kaas, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rijst / rundvlees / frituur
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broccoli, eieren, kaas, gist, melk, nootmuskaat, olie, peper, room, tomaten, ui en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroenrasp, eieren, gehakt, kaas, gist, griessuiker, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, ui en zout

Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Crêperolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, foreleitjes, gerookte zalm, lente-uitjes, melk, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, tomaat, zalmeitjes en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Timpano

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, citroenschil, ei, gehakt, knoflook, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino, penne, provolone, salami, tomaten, ui, water, worstjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / paddenstoelen
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de thon - Tonijnsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gruyère, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, tonijn, tonijn uit blik, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Haal meer recepten op...