75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroendressingeiextra vierge olijfoliefruitgembergroenteknoflookkruidenlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreisjalotsuikertijmvruchtensapzonnebloemoliezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Recept couscous met pittige kip vleugels

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, couscous, gedroogde tijm, wortel, groene pepers, honing, ketchup, kipvleugels, boter, lente-ui, mais, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie, verse koriander, water, zaden en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan aardpeersalade met appel en walnoten

Ingrediënten:
aardpeer, aardperen, appel, balsamicoazijn, bosui, citroensap, dressing, knoflook, knoflookteen, olijfolie, peper en zout, radijs, radijsjes, rozijnen, rucola, tijm, zout, walnoten, water, winterpenen, wortel, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kopkaas

Ingrediënten:
citroensap, foelie, jeneverbessen, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, peterselie, preien, suiker, tijm, uien, varkenskop, varkenspoot, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortels en zout

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Happy Pear: Turkse preischotel van fevziye

Ingrediënten:
basmatirijst, bulgur, citroen, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, groenten, water, olie, olijfolie, prei, rijst, vruchtensap, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, volkorenbrood, water, wortel, wortels, zeezout, zetmeel, zoetstof en 
zout en peper

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bieten met mout en zuring

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, bier, biet, citroensap, dilleolie, donker moutmeel, druivenpitolie, groene appelsap, groente, lievevrouwebedstro, raapzaadolie, sjalot, water, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tabouleh met geitenkaas en za’atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenrasp, citroensap, dressing, geitenkaas, groenten, koolrabi, koriander, kruiden, extra vierge olijfolie, olijfolie extra vierge, peen, peper en zout, peterselie, tabouleh, veldsla, water en wortels

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kikkererwten-pannenkoeken

Ingrediënten:
biet, chiazaad, extra vierge olijfolie, groente, kikkererwtenmeel, kokosyoghurt, komijnzaad, kurkuma, limoen, roze zout, vruchtensap, sjalot, knoflook, verse koriander, verse munt, versgemalen zwarte peper, citroensap, sinaasappelsap, water, waterkers en wortels

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...