83 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroencitroensapeifijne kristalsuikergemberpoederhavermoutvlokkenkaneelstokjekruidnagelkruidnagelpoedermelknootmuskaatolijfoliepeperpoedersuikersesamzaaduivanillesuikerwalnotenwaterwortelzonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Snack of tussendoortje uit Eet als een atleet:

Koffie-dadelbrood

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, eiwit, gedroogde dadel, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, sterke koffie, vanillesuiker, volkorenmeel, walnoten en zout

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Hasseltse speculaas

Ingrediënten:
alkali, amandelschilfers, bloem, boter, bruine suiker, ei, eierdooier, honing, kaneel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Vijgengebak Met Mascarpone, Rozemarijn En Walnoten

Ingrediënten:
kristalsuiker, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, mascarpone, bakpoeder, vanillepoeder, zout, verse rozemarijn, vijg, vloeibare honing en walnoten

Soort:
fruit / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kruidige honingcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, gemberpoeder, honing, kaneel, koffie, kruidnagel, nootmuskaat, piment, roggemeel, sinaasappelschil, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Granola

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, basterdsuiker, gedroogde veenbessen, zout, havermout, haverzemelen, kaneel, pecannoten, plantaardige olie, rozijnen, vanillesuiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wortelmuffins met appel en pecannoten

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, honing, kaneel, kokosvlokken, lichte ruwe rietsuiker, pecannoten, pompoenpitten, sultana's, vanille-essence, wortel, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zwart sesamzaad

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hasseltse speculaas

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, honing, kandijsuiker, kaneel, natriumbicarbonaat, water en zout

Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Ontbijt uit Speisekammer:

Müsli met amandel-notenboter

Ingrediënten:
ahornstroop, amandel-notenboter, boekwijtvlokken, gedroogd fruit, gemalen kardemom, havermoutvlokken, honing, kaneel, kokoschips, kokosrasp, lijnzaad, noten, olie, pompoenpitten, raapolie, rietsuiker, roggevlokken, sesamzaad, speltvlokken, suiker, vanillepoeder, water, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Rozijnen- of dadelcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, gemberpoeder, honing, kaneel, koffie, kruidnagel, nootmuskaat, piment, roggemeel, rozijnen, sinaasappelschil, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Havermoutkoeken

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, eieren, bloem, boter, havermout, honing, kaneel, koekkruiden, rozijnen, sesamzaad en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Worteltaart met walnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing, kaneel, kokos, kruidnagelpoeder, poedersuiker, roomkaas, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Kaasgebak uit Toledo

Ingrediënten:
anijs, bloem, boter, honing, kaneel, koriander, munt, olie, suiker, verse kaas, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wortelmuffins met appel en pecannoten

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, honing, kaneel, kokosvlokken, lichte ruwe rietsuiker, pecannoten, pompoenpitten, sultana's, vanille-essence, wortel, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zwart sesamzaad

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...