211 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencitroensapeigembergemberpoederkaneelstokjeknoflookkorianderkruidnagellauriernootmuskaatolieolijfoliepeperpoedersuikerrode wijntomaattomatenpureewaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoenpuree uit Venetie

Ingrediënten:
bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gestoofde lamsschouder met pruimen en rozen

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemompeulen, gemalen koriander, kaneel, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kristalsuiker, kruiden, lamsschouder, rode pruimen, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness II

Recept uit Smokey goodness II:

Flavour boosters- piggy mix BBQ kruiden

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, gedroogd basilicum, gedroogd tijm, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflookgranulaat, kristalsuiker, mosterdpoeder, paprikapoeder, uiengranulaat, venkelpoeder, zout en zwarte peper

Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Piggy Mix BBQ-kruiden

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflookgranulaat, kristalsuiker, mosterdpoeder, paprikapoeder, uiengranulaat, venkelpoeder, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Prune Tzimmes - Tzimmes met prumedanten

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Notencouscous met vis

Ingrediënten:
amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeelt in zoetzure saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, olijfolie, peper, suiker, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, wittewijnazijn, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Pittige rode tomatenchutney

Ingrediënten:
gehakt, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, moesappels, tomaat, rode chilipeper, suiker, sultanarozijnen, knoflook, zout, uien, wittewijnazijn en wortel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Haal meer recepten op...