383 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigemberkaneelknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadkurkumalaoslimoenoliepeperplantaardige oliesuikertomaatuiwaterwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch uit Noedels:

Noedelsoep met ribkarbonade en citroengras

Ingrediënten:
bladsla, chilisaus, citroengras, garnalenpasta, komkommer, koriander, lente-ui, nuoc mam, plantaardige olie, ribkarbonades, rijststokjes, rundernaborst, sjalot, tomatenpuree, vissaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gekruide varkensnek met goudbessenrelish

Ingrediënten:
annattozaad, banaansjalot, ciderazijn, gedroogde chipotlepeper, gedroogde oregano, gemalen piment, gember, goudbessen, grof zeezout, jalapeñopeper, knoflook, koriander, kruisbessen, limoen, mirin, olijfolie, rode chilipeper, sake, sinaasappelsap, ui, varkensnekfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pasta voor laksa

Ingrediënten:
galanga, garnalenpasta, gember, kemirinoten, knoflook, korianderzaadjes, pindaolie, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindewater, witte amandelen en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Groene currypasta

Ingrediënten:
citroengras, galanga, garnalenpasta, groene chilipeper, groene paprika, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, limoensap, pindaolie, plantaardige olie, sjalot en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Egyptische linzenchutney

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde kokosnoot, gedroogde rode peper, knoflookpasta, komijnzaad, korianderzaad, masoor dal, mosterdzaad, tamarinde-extract, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Snelle witte bonen à la pangang

Ingrediënten:
ananas, kippendij, komijn, koriander, peper, gerookt paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, sambal oelek, sjalot, taugé, witte bonen in tomatensaus en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Turks lamsvlees met rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, gedroogde abrikoos, knoflook, lamsbout, pitabroodje, tzatziki, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoofd konijn met pruimen

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, konijn, koriander, olijfolie, peper, ras el hanout, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Choka (rokerige tomatensaus)

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, knoflook, koriander, milde rode chilipeper, paprikapoeder, pomodori, romatomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eieren in kokossaus

Ingrediënten:
bladselderij, eieren, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, kerrie, knoflook, kokosmelk, sambal oelek, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basmati met notenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, cashewnoten, gemalen koriander, groentebouillon, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, laurierblad, paddestoel, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde brinjal - Indiase gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Syrische linzenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Birmese Kipsalade

Ingrediënten:
zout, groene chilipeper, kip, kokosbloesemsuiker, limoenen, peper en zout, pinda’s, vruchtensap, sjalot, sjalotten, tomaten, verse koriander, verse muntblaadjes, vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Birmese Kipsalade

Ingrediënten:
zout, groene chilipeper, kip, kokosbloesemsuiker, limoenen, peper en zout, pinda’s, vruchtensap, sjalot, sjalotten, tomaten, verse koriander, verse muntblaadjes, vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...