44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijcitroenraspcitroensapdroge witte wijneikippenbouillonknoflookkomijnkruidenlauriermelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselieroomrozemarijnsinaasappelsuikeruiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Een kookboek.:

Citroentaart met pastinaak

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, citroentijm, eidooier, eiwit, gelatine, melk, pastinaken, room, suiker, vanillepuddingpoeder en zanddeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Ossobuco van kalkoen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, knoflook, laurier, olijfolie, stoofvlees van kalkoen, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden lamsbout met een korst van knoflook en kruiden

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, droge sherry, fino sherry, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met cider - coniglio al sidro

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroenschil, droge cider, konijn, olijfolie, pancetta, peper, ui, verse tijm, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Eten met z'n allen:

Paddenstoelen-roomsoep

Ingrediënten:
champignons, droge witte wijn, fruit, bloem, boter, gedroogde paddenstoelen, gedroogde tijm, knoflook, oesterzwammen, paddenstoelenbouillon, room, tijm, water en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Recept uit Bouillon:

Strudel van bospaddenstoelen en kastanjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bundelzwammen, cantharel, citroenrasp, eekhoorntjesbrood, filodeeg, kastanje, knoflook, olijfolie, paddenstoel, paddenstoelenbouillon, sjalot, stekelzwammen, tijmblaadjes en ui

Soort:
quiche / paddenstoelen
Een recept uit Karen van Winkel, Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Snack of tussendoortje uit Bake Off Vlaanderen:

hartige zuiderse eclairs

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, citroen, eieren, gedroogde chiliflakes, amandel, honing, kerstomaat, melk, olijfolie, peper, rode ui, room, suiker, verse tijm, zachte geitenkaas en zout

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Hazenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, gerookt spek, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gemberpoeder, haasvlees, kippenbouillon, kruidnagels, laurierblad, mosterdzaad, nootmuskaat, pastinaak, peen, port, pure chocolade, sjalotten en tijm

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Een appel valt in het gras

Ingrediënten:
00-bloem, aardpeer, appelbalsamico, ascorbinezuur, boter, citroentijm, donkere pils, druivenpitolie, elstar, fruit, honing, ijzerhardkruid, knoflook, korianderblaadjes, korianderolie, mout, sjalot, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Soft shell crabs bakken

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, citroen, kruiden, mayonaise, peper, soft-shell crabs, soft shell krab, tartaarsaus, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Festive fruit cake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bicarbonaat, bloem, boter, brandy, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, donkere molasse, ei, gedroogde abrikoos, gesuikerde citrusschil, kaneelpoeder, kers, krenten, kruidenmix, marsepein, medjooldadels, nootmuskaat, pruim, rozijn, rum, sinaasappelmarmelade, sinaasappelrasp en treacle

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn