101 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: ananasbloembotercitroengraseifruitgembergroentebouillonknoflookkorianderkorianderzaadlaoslimoensaplimoenschilmangooliepalmsuikersjalottrassiuivissauswaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Ajam besengek

Ingrediënten:
boter, citroen, djinten, ketoembar, kippenpoot, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laurierblad, limoen, margarine, cashewnoten, sambal oelek, sambal trassi, suiker en ui

Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Groentecurry

Ingrediënten:
bloemkool, cashewnoten, haricots verts, kokosmelk, komijnzaad, koriander, lente ui, limoen, rode curry, rode paprika en suiker

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Rode curry met eend en ananas

Ingrediënten:
ananas op sap, arachideolie, bosui, bruine basterdsuiker, citroenblaadjes, citroengras, eend, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, limoen, rijst, rode currypasta en vissaus

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gele kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, garnalenpasta, groene papaja, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, rode peper, sjalot, suiker en tamarinde

Keuken:
Thais
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Gulai kambing - Gestoofd lams- of geitenvlees

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemompeulen, kokosmelk, kruidnagels, laoswortel, limoen, olie, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Inktvis met pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, inktvis, jeruk limo, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - de snelle keuken

Diner / nagerecht uit de snelle keuken:

Kokosflensjes

Ingrediënten:
eieren, fijne tafelsuiker, kokosnootvruchtvlees, kokosmelk, limoenen, plantaardige olie, rijstebloem, suiker en zout

Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Rijstpap

Ingrediënten:
citroengras, citroenrasp, kaneelpoeder, kokosmelk, limoenblaadjes, limoenrasp, melk, munt, rijst, sinaasappelrasp, suiker en vanillestokje

Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittig gebakken grote garnalen

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, gember, jeruk limo, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Kokosrijstpudding & mango

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, bruine basterdsuiker, cashewnoten, fruit, kokosmelk, kokosroom, limoen, marjolein en water

Soort:
zoet / rijst / vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van schildpadvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, kippenvlees, knoflook, kokosmelk, kokosolie, kokosvruchtvlees, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, stevige witte vis en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Pinda woksaus

Ingrediënten:
donkere basterdsuiker, gladde pindakaas, kokosmelk, limoen, sesamolie, sojasaus, knoflook, gember en water

Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Exotische crêpes

Ingrediënten:
ananas, bloem, boter, eieren, kokosmelk, limoen, malaga-ijs, meloen, rum, ruwe rietsuiker en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Thaise groentecurry met citroengrasrijst

Ingrediënten:
aardappels, babymaiskolf, broccoli, bruine suiker, citroengras, galangal, groene peper, groentebouillon, jasmijnrijst, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijn, korianderpoeder, korianderwortel, limoen, rode paprika, rode peper, sjalot, spinazie en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Haal meer recepten op...