Provenaalse olijfolie

Provenaalse olijfolie wordt beschouwd als olijfolie.

Zoek naar provenaalse olijfolie in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met provenaalse olijfolie in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste provenaalse olijfolie recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient provenaalse olijfolie:

Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Kookschool brood en banket:

Focaccia

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakkersgist, olijfolie, provençaalse kruiden en tarwebloem t65

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gestoofd rundvlees met ansjovis - grillade des mariniers

Ingrediënten:
ansjovis op zout, augurk, cognac, cornichons, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, peper, provencaalse kruidenazijn, provençaalse kruiden, rundervoorschenkel, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Kookschool brood en banket:

Fougasse

Ingrediënten:
bakkersgist, olijfolie, olijven, provençaalse kruiden en tarwebloem t65

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Paprikasalade - salade de piments doux

Ingrediënten:
jonge sjalot, knoflook, olijfolie, paprika, provencaalse kruidenazijn, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / barbecue/grill / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

escabèche van sardien

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, sardines, selderijblad, tijm en venkelzaad

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Basisrecept uit Provence:

Worstevlees basisrecept

Ingrediënten:
grof zout, mager varkensvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, piment, provençaalse kruiden, vet varkensvlees en witte wijn

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
varkensvlees / worst
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Ansjovispasta - anchoïade

Ingrediënten:
ansjovis op zout, knoflook, olijfolie, oud stokbrood, peper en provencaalse kruidenazijn

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Gevogeltepizza

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde gist, goudse kaas, kipfilet, knoflook, olijfolie, plantaardige olie, prei, provençaalse kruiden, provençaalse kruiden, rode paprika, sojasaus, suiker, tarwebloem, tomatenpuree, water, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegrilde champignons - champignons au grill

Ingrediënten:
champignon, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Kappertjes-olijvenpasta - tapenade

Ingrediënten:
ansjovis op zout, griekse zwarte olijven, grof zout, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper en provençaalse kruiden

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Orgaanvleesspiezen - brochettes d'abats

Ingrediënten:
grof zout, kalfsnier, knoflook, lamshart, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, verse rozemarijn en zuurkoolspek

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / orgaanvlees