Zoete aardappel

De zoete aardappel of bataat is een plant uit de windefamilie. Het is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel, die tot de nachtschadefamilie behoort. De zoete aardappel is een inulinehoudende knol, een verdikking van de wortels. Het staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden, na rijst, tarwe, maïs en cassave.

De zoete aardappel wordt onder meer gebruikt in de Surinaamse keuken. In Polynesië heet hij kumara. In de Verenigde Staten staat hij traditioneel als yam op het menu voor Thanksgiving Day. De knollen worden geschild en gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht. In Canada zijn frites van zoete aardappel populair, de zogenaamde sweet potato fries.

bron: Wikipedia

Alternatieve namen: bataat, kumara, oebie, oranje zoete aardappel, ubi, zoete aardappelen en zoete aardappels.

Zoek naar zoete aardappel in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met zoete aardappel in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste zoete aardappel recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient zoete aardappel:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Wortelgroentechips

Ingrediënten:
aardappel, pastinaak, peper, rode biet, sarson's-azijn, zoete aardappel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch