Zwitsers

Zoek naar Zwitsers in uw eigen kookboeken

Zwitsers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Aardappel−ui−rösti

Ingrediënten:
boter, peper, rode uien, vastkokende aardappelen en zeezout

Keuken:
Duits / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse geschnetzeltes op wortelblini

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, boter, droge witte wijn, ei, kastanjechampignons, nootmuskaat, olie, slagroom, ui, varkensschnitzel en winterwortel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basisrecept voor kaasfondue - Neuenburgse fondue

Ingrediënten:
citroensap, emmentaler, gruyerekaas, kersenbrandewijn, knoflook, maïzena, nootmuskaat, witbrood, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basisrecept voor rösti

Ingrediënten:
olie, ui en zout

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Voorjaarsfondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, nootmuskaat, peper, stokbrood en kruiden

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Gemengde fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, kruiden, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper, schouderham, stokbrood en zwarte olijven

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Berner rösti

Ingrediënten:
aardappel, komijn, melk, vet spek en zout

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Ontbijt uit Koken met Sylvia Witteman:

Bircher-muesli

Ingrediënten:
appel, citroensap, gecondenseerde melk, havermoutvlokken en hazelnoot

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Fondue uit Tessin

Ingrediënten:
boter, camembert, kirsch, maïzena, melk, paprikapoeder edelsusz, stokbrood, witte peper, witte wijn en zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Kruidige muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, anijspoeder, cashewnoten, gedroogd fruit, gemberpoeder, granen, havermout, honing, kaneel, kardemompoeder, kokosrasp, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, vanille-essence, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gember-melasse muesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandel, amandelspijs, cashewnoten, geconfijte gember, gedroogde abrikoos, gedroogde kersen, gedroogd fruit, gemberkoekjes, gemberwortel, granen, havermout, honing, kaneel, marsepein, noten, pecannoot, rozijnen, sesamzaad, sultanarozijnen, walnoten, zaden, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zwitserse kalfsvleesragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, kalfsfricandeau, olie, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Bühler pruimengebak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kaneel, margarine, paneermeel, pruimen, suiker en zure room

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kaasfondue

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, emmenthaler, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Züricher ragoût

Ingrediënten:
boter, champignons, crème fraîche, droge witte wijn, kalfsvlees, maïzena, paprikapoeder, ui, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zwitsers
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met tuinbonen en appenzeller

Ingrediënten:
appenzeller, arboriorijst, bieslook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalotten, tuinbonen, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met emmentaler kaas

Ingrediënten:
boter, bruinbrood, emmentaler, paprikapoeder en ui

Keuken:
Zwitsers
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Tilsiter brood met ananas

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, cayennepeper, cocktailkers, tilsiter en witbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Lunch / snack of tussendoortje uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde of Berner worstjes

Ingrediënten:
emmentaler, gerookt spek, mosterd en worstjes

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Snack of tussendoortje / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Zwitserse hapjes

Ingrediënten:
boter, brie, camembert, gruyerekaas, oud brood, peterselie, roquefort en vette zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Neuchâteloise

Ingrediënten:
baguette à la mode de toez, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, moezelwijn, neuchâtel-wijn, nootmuskaat, peper en rijnwijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kaassaus met ei en witte wijn

Ingrediënten:
eidooier, gruyerekaas, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Eenvoudige Zwitserse fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette voor grote gezelschappen

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, gebakken aardappelen, ingelegde groenten, komijn, peper, raclettekaas, rauwe ham, roggebrood, salami, zilveruitjes en zout

Keuken:
Zwitsers