vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang ketjap kabeljauw (Gekruide kabeljauw)

Ingrediënten:
asem, djeroek poeroet, kabeljauw, ketjap manis, knoflook, laos, lomboks, serehpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Prepare Tender Squid

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Block Tuna

Soort:
vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

curing Fish Fillet

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure Poolse gevulde moten karper

Ingrediënten:
amandelen, azijn, bouillon, gele rozijnen, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Gegrilde zalmfilets

Ingrediënten:
olijfolie, zalmfilet op huid en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crostini met ansjovis & kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine ansjovisfilet, citroen, extra vierge-olijfolie, kikkererwten, stokbrood, tahin en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gegrilde zeebaars met jeneverbeslinzen, aardpeercrème en geroosterde groenten

Ingrediënten:
aardpeer, appel, citroensap, dupuislinzen, extra vierge-olijfolie, fleur de sel, jeneverbes, klaverhoning, knoflook, lente-ui, marjolein, olijfolie, pepers, puy-linzen, rodewijnazijn, roodlof, sherryazijn, shiitakes, sjalot, slagroom, zeebaarsfilet en zeezoutvlokken

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Fluke Ceviche

Ingrediënten:
basilicum, jalapeñopeper, citroenolie, citroensap, espelettepeper, koriander, limoensap, munt, olijfolie, suiker, tomaat, rode ui, zeezout, zomerbot en zomerbotfilet

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Tuna Ribbons with Ginger Marinade

Ingrediënten:
avocado, gember-marinade, limoensap en tonijn

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heilbot met witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, heilbotfilet, peper, sinaasappelschil, sjalot, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Poolse visballetjes

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met mariabisuitjes

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, mariabiscuits, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel

Keuken:
Russisch / Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Seviche de corvina - Ceviche van ombervis

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, knoflook, limoensap, olie, ombervisfilet, peper, sinaasappelsap, ui, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Equadoriaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Sushi van roodwier en gerst

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gerookte makreel, gerst, haring, ingelegde augurk, ingelegde komkommer, makreel, mayonaise, mierikswortel, nori, omelet, rijstazijn, roodwier, zeewier en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde moten karper

Ingrediënten:
bouillon, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Squid Sicilian Lifeguard-Style

Ingrediënten:
chili-olie, citroenzest, couscous, inktvis, kapperappel, knoflook, krenten, lente-ui, olie, pijnboompitten, rode wijnazijn, tomatenconfit, tomatenwater en zout

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Viskuitkaviaar

Ingrediënten:
citroensap, haringkuit, karperkuit, olijfolie, plantaardige olie, snoekkuit, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Salmon Tartare

Ingrediënten:
bieslook, citroenzest, olijfolie, sjalot en zalmfilet

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Squid and Cuttlefish Sous Vide

Ingrediënten:
inktvis

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Koude gebakken vis

Ingrediënten:
bloem, bot, citroen, ei, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Courgetterolletjes met vis en tomaatjes

Ingrediënten:
courgette en trostomaat

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Gebakken pittige courgette met vis

Ingrediënten:
courgette, currypasta, kabeljauw, vis en zeebaars

Soort:
vis