vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Polpettine di pesce - Italiaanse gefrituurde viskoekjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sinterklaasrecepten: Tong à l'orange

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, peterselie, sinaasappel, sinaasappelsap, tongfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poison à la Grecque 2 - Vis uit de oven 2

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaarsmoten en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Ceviche van zalm

Ingrediënten:
zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Knolselder met gerookte makreel

Ingrediënten:
kervel, knolselderij, notenolie en pistachenoten

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Marokkaanse vis in pikante tomatensaus

Ingrediënten:
cayennepeper, extra vergine olijfolie, kleine visjes, knoflook, koriander, tomaten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Pikante visschotel

Ingrediënten:
appel, azijn, melk, mosterd, ongezoete custard, oude kaas, peper, suiker, tomaat, ui, vis en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Tongfilet met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroensap, meel, rode wijn, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan I (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
knoflook, makreel, peterselie, prei, sambal oelek, tomatenpuree, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poison à la Grecque - Vis uit de oven

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaars en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Gerookte zalm met krokante bladpeterselie

Ingrediënten:
zalm en zalmeitjes

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sateni - Georgische vis met walnotensaus

Ingrediënten:
baars, bladpeterselie, gember, granaatappelpitten, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, schelvis, tamarindepasta, walnotensaus, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Croquettes de poisson - Pikante gefrituurde viskoekjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, citroen, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Filippijnse vis

Ingrediënten:
broodkruim, cashewnoten, citroensap, kaas, knoflook, laurierpoeder, madeira, melk, nootmuskaat, peper, sherry, ui, vis en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan V (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
asemwater, olie, sambal badjak, wijtingfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sole en papillote

Ingrediënten:
citroensap, marjolein, peper, tijm, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson sauce rouge - Vis met rode paprikasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, knoflook, peper, rode paprika, witvisfilet, witvismoten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson hraymi - Pikante vis met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Laitance à l'Américaine

Ingrediënten:
hom, vissaus en witte wijn

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Lekkere hapjes van vis die betaalbaar zijn

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, kuit, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Limande à ka Bretonne

Ingrediënten:
boter, citroen, garnalen, kappertjes, meel, paneermeel, peterselie, scharfilets en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoutevismousse (variatie met aardappels) - brandade de morue

Ingrediënten:
aardappel, brood, citroensap, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Makreel met sperziebonen - sgombri ai fagiolini

Ingrediënten:
bloem, kappertjes, makreel, olijfolie, peper, sperziebonen, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelsalade met schelvissticks

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, ei, gerookt spek, kippenbouillon, kropsla, mosterd, olijfolie, scholfilet, sjalot, broodkruimels en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis