vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Matelote d'anguilles a la Charentaise - Matelote van paling op de wijze van de Charente

Ingrediënten:
blanke fond, boerenham, champignons, paling, rode wijn en uitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson aux citrons confits - Vis met gezouten citroen

Ingrediënten:
arachideolie, brasem, gezouten citroen, koriander, kurkuma, paprikapoeder, peper, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Seviche - Gemarineerde, rauwe vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, knoflook, koriander, limoensap, red snapper, sla, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Antiliaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Heilbot met spek en Sauternessaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt spek, heilbot, peper, sauternes, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Paling in het rood

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, paling, peper, rode biet, rode wijn, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Saumon ou rouget en vessie - Zalm of rode mul in bakpapier

Ingrediënten:
basilicum, ei, groene peper, grof zout, kervel, rode mul en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Bar façon Colbert - Zeebaars Colbert

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, crème fraîche, eidooier, peper, visfumet, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Grilled Grouper with Beet and Bulgur Salad - Gegrilde tandbaars met biet en bulgursalade

Ingrediënten:
biet en bulgursalade, extra vergine olijfolie, tandbaarsfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Pinalle a la Charentaise - Paling uit de Charente

Ingrediënten:
boter, knoflook, olie, paling, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Rilletes d''anguilles de mer a la Charentaise - Rilletes van zeepaling uit de Charente

Ingrediënten:
bouquet garni, cognac, court-bouillon, knoflook, peper, varkenskeel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Mulet marine - Harder van de marinier

Ingrediënten:
gember, harder, limoen, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gefilte fish - Koude gepocheerde visballetjes

Ingrediënten:
visballetjes en visbouillon

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Morue des vendanges - Stokvis bij de druivenoogst

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, knoflook, olie, peper, peterselie, preiwit, stokvis, tomaten, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Beignets de poissons - Gefrituurde vis

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kleine visjes, koriander, olijfolie, peterselie, vismoten en water

Keuken:
Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pan-Fried Zander - Gebakken snoekbaars

Ingrediënten:
bloem, citroen, dille, gele ui, hete paprikapoeder, laurier, olijfolie, peperkorrels, snoekbaars, sumac en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sea Bass in Milk Sauce with Vegetable Mashed - Zeebaars in melksaus met groentepuree

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, frituurolie, kappertjes, melk, olijfolie, rode paprika, snijbiet, ui, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stewed Octopus with Mastic - Gestoofde octopus met mastiek

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneel, knoflook, mastiek, octopus, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Zeewolf met gestoomde makreel, courgette, tijm en zwarte peper

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, makreel, olie, room, tijm, zeewolf, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kabeljauwwangen met zuurkool

Ingrediënten:
bloem, bot, kabeljauwwangen, peper, rode port, witte wijn, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gemarineerde sardines - sarde marinati

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper, verse ansjovis, verse peterselie, verse sardines, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm uit de lauwe oven

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, koriander, peterselie, venkelgroen, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Rauwe zalm met gerookte zalmsaus

Ingrediënten:
citroen, demi creme fraiche, gerookte zalm, peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Op een kant gebakken zalm met tomaat

Ingrediënten:
boter, dille, knoflook, olie, peper, sjalot, vleestomaat, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis