vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kabeljauw

Ingrediënten:
citrusolie, dragon, kabeljauw, venkelpollen en zeezout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole à la Normande - Tongfilets met schaaldieren en champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, croutons, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, oesters, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de poisson - Gegratineerde zalm of andere vis met room

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gebakken zalm, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, melk, mosselen uit blik, oregano, peper, slagroom, taartbodem, tonijn uit blik, ui, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot in inktvissaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, haaimoten, heilbotmoten, knoflook, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rode peper, tomaten, ui, witte wijn, zeeduivelmoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sogliole marinate - Gemarineerde tongetjes

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, frituurolie, mul, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardines, tong, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktvis

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, sepia's, ui en zeekat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan makasar (Gestoofde vis Makasari)

Ingrediënten:
citroensap, kemirienoten, knoflook, olie, peper, rode poonfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà in umido - Gekookte stokvis

Ingrediënten:
bloem, knoflook, peterselie, stokvis, tomaten, tomatenpassata, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zuurkool met wintervis, zeewier en geitenkaas

Ingrediënten:
boter, gerookte wintervis, jonge geitenkaas, kruimige aardappel, peper, steenbolk, zeewier, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Brasem in donker bier

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brasemfilet, donker bier, laurier, selderijknol, tijm en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken elft - agoni fritti

Ingrediënten:
bloem, citroen, elft, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Horsmakreel met gestampte bintjes en uienvinaigrette

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bintje, boter, horsmakreelfilet, olie, sjalot, walnotenolie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heek met daslookboter en een lentesalde

Ingrediënten:
boter, daslook, gezouten boter, grof zeezout, heekfilet, olie, rucola, sinaasappelrasp, sla, veldsla, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zeebaars met venkel en tomaten

Ingrediënten:
droge witte wijn, gedroogde tijm, knoflook, olijfolie, peper, pernod, pruimtomaten, rode paprika, rode snapperfilet, ui, venkelknol, water, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Elft met salie - agoni alla salvia

Ingrediënten:
bloem, boter, elft, melk, olijfolie, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Steenbolkfilets in witte wijn met prei en wortel

Ingrediënten:
boter, olie, prei, rode ui, steenbolkfilet, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Beekforel met ingemaakte aardappel en bietjes

Ingrediënten:
aardappels, bieslook, brood, citroensap, crème fraîche, forellen, honing, olie, peper, rode biet, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tarama - Viskuitmousse

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud brood, ui en viskuit

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Marinierter Kabeljau in Spitzkohl - Gemarineerde kabeljauw in spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
vis