vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken sidderaal

Ingrediënten:
droge kruiden, olijfolie, parmezaanse kaas en sidderaalfilet

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Lauwwarme zalmfilet

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, olijfolie, peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner uit California Dreamin':

Gegrilde vis in een vijgenblad

Ingrediënten:
ingelegde citroen, postelein, verse gemengde kruiden, vijgenbladeren en zeebaars

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Paling in 't groen met salade van waterkers en kappertjes

Ingrediënten:
basilcum, bladpeterselie, boter, citroen, citroenmelisse, knoflook, krulpeterselie, marjolein, munt, paling, peper, rozemarijn, salade van waterkers en kappertjes, sjalot, spinazie, tijm, verveine, visfumet, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Renke mit Zitronenthymian - Renke met citroentijm

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, citroentijm, droge witte wijn, knolselderij, peper, peterseliewortel, renke, sjalot, venkelknol en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Eglifilets in de Steinpilzkruste - Rivierbaarsfilet met een korst van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, eiwit, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, knolselderij, paneermeel, peper, peterselie, pistachepesto, prei, rivierbaarsfilet, tijm, toast, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong onder een deken

Ingrediënten:
bloem, boter, paddestoelen, sjalot, snoekquenelles, tong en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Miniquiches met waterkers en gerookte zalm

Ingrediënten:
bladerdeeg, bosui, citroen, ei, knoflook, roomboter, slagroom, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong, Bourgondisch

Ingrediënten:
beaujolais, beurre manié, boter, champignons, peterselie, sjalot en tong

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis met truffel

Ingrediënten:
boter, champignons, double cream, hollandaisesaus, stokvis en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon met pompoen, zoete ui en gember

Ingrediënten:
flespompoen, gelatine, gember, honing, jeneverbessen, kervel, knoflook, melk, olijfolie, peper, rode poonfilets, rode ui, rozemarijn, slagroom, tijm, vogelmuur, wasabipoeder, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Fischklopse aus Zander und Schillerlocke - Visballen van snoekbaars en doornhaai

Ingrediënten:
amandelen, boter, botermakreel, citroenmelisse, citroensap, doornhaai, ei, engels mosterdpoeder, geklaarde boter, knoflook, mieriksworteldip, oud brood, paneermeel, peper, sjalotten, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Dorade in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Grote vis

Ingrediënten:
amandelen, brood, olie, rozenwater, specerijen, vis, walnoten en wit broodkruim

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Zalm, gelakt en gewokte snijboontjes met gember en knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gember, knoflook, kokosolie, snijboontjes, sojasaus, tijm en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tarbot, gegrild met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
gezouten boter, citroen, hollandaisesaus, olijfolie, peterselie, provençaalse kruiden en tarbot

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kousenband, nam pla, red snapper, schelvis, suiker, thaise rode currypasta, visfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Hete vis in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, gember, kabeljauw, lombok, rawit, salam, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Tongschar met raapstelenstamppot

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, olijfolie, peper, raapstelen, tongschar en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van haring in tomatensaus

Ingrediënten:
azijn, haring in tomatensaus, ketjap, knoflook, sambal oelek, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Roerbak van gefrituurde gezouten visjes

Ingrediënten:
ansjovis, ikan teri, kencur, knoflook, kokosolie, rawit, salam, sjalot, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde vis met verse sambal

Ingrediënten:
geelwortel, knoflook, kokosolie, limoen, snapper en zeevis

Keuken:
Afrikaans / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterd gekruid visgehakt in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, bonitofilet, gula bali, jeruk limo, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, tonijn en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis