vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Makreel, gestoomd met courgetteslierten en tomaatjes

Ingrediënten:
citroen, courgette, makreel en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zonnevis in saus - filetti di san pietro in salsa

Ingrediënten:
cognac, mayonaise, peper, tomatenketchup, ui, verse bladpeterselie, wittewijnazijn, wortel, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Ingrediënten:
kabeljauw, mosterd, sojasaus en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Romige stokvis uit de veneto - stoccafisso mantecato alla veneta

Ingrediënten:
melk, olijfolie, peper, polenta, stokvis, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde calamari

Ingrediënten:
bloem, frituurolie, pijlinktvis en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Lemon Fried Fish with Mushrooms and Mangetout / Gebakken vis met citroen en peultjes

Ingrediënten:
champignons, marinade voor gebakken vis met citroen, peultjes, plantaardige olie, bladpeterselie, sesamolie en zeeduivel

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Samak tarator - Koud visgerecht met pijnboompittensaus

Ingrediënten:
brasem, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, pijnboompitten, schelvis, witbrood, witte peper, zalm, zeebaars, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Doradefilet met gember

Ingrediënten:
dorade, gember, lente-ui, limoen, sesamolie, sojasaus en spinazie

Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sardines in chermoula

Ingrediënten:
bloem, chermoula, citroenen, ei, gemalen kurkuma, harissa, knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder en sardines

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sardine alla rivierasca - Gebakken gevulde sardines

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broodkruim, giorgios vinaigrette, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rucola, san marzano-tomaten, sardines, witbrood, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sgombro all'aspretto di zafferano - Makreel met saffraan-vinagrette

Ingrediënten:
bieslook, gemengde groene slabladeren, giorgios vinaigrette, makreel, pancetta, parmaham, peper, saffraanvinaigrette en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tongfilets met amandelen - filetti di sogliole alle mandorle

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, peper, tongfilet, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde zeeduivel met kurkumarijst - spezzatino di coda di rospo con riso alla curcuma

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, gemalen kurkuma, gember, gemberwortel, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, sinaasappelschil, tabasco, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Visbroedsalade - insalata di bianchetti

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, verse ansjovis, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tonijnfilet met ui

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroen, gedroogde oregano, geroosterde paprika uit pot, geroosterde rode puntpaprika, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sojasaus, tonijnfilet, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Tonijnfilet met koraalrode saus

Ingrediënten:
paddestoel, pompoen uit de oven, rode paprikasaus, tonijnfilet met ui en zwarte sesamsaus

Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoofde vis op de wijze van hunan-sichuan

Ingrediënten:
droge sherry, forel, gember, harder, heldere bouillon, knoflook, lente-uien, maïsolie, pikante bonenpasta, pikante chili-olie, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojasaus, suiker, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken pijlinktvis met garnalenpasta

Ingrediënten:
aardappelmeel, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, pijlinktvis, shaoxingwijn, sojaolie, trassi en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Halibut in coconut-gel in Verbena Bubble with fish sauce

Ingrediënten:
heilbot en vissaus

Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Zeeduivel, geroosterd met kerrie

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, eidooier, kerrie, mosselen, rijst, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Kanpachi Sashimi

Ingrediënten:
geelstaartmakreel

Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Buğulama balik filetosu - Gestoofde visfilet

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, ui, visfilet, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Fusilli met salsa verde en gebakken kaas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bladpeterselie, bloem, dijonmosterd, fusilli, gedroogde pasta, gezouten kappertjes, groene chilipeper, halloumi, knoflook, koriander, olijfolie, peperkorrels, provolone en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van griet

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, grietfilets, limoensap, rode ui en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis