vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Broiled Tuna Belly with Montpellier Butter

Ingrediënten:
ansjovispasta, bieslook, bosui, boter, cayennepeper, citroenzest, ei, gelatine, gember, glice®, knoflookbieslook, knoflookconfit, limoensap, montpellier-boter, peper, peterselie, spinazie, steranijs, tonijnbuik en zout

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Rog met kappertjes, spinazie en tomaat

Ingrediënten:
citroen, kappertjes, kurkuma, rog, spinazie en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Forel met tamarinde en chilisaus

Ingrediënten:
forel, gele basterdsuiker, gember, koriander, lente ui, rode peper, sjalot, sojasaus, tamarinde en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pittige, geurige forel

Ingrediënten:
forel, groene peper, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, knoflookbieslook, limoensap, palmsuiker, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Black Cod "Fredy Girardet": Sous Vide Black Cod with Condrieu Butter, Artichoke Confit, Fricassee of Fava Beans and Lychees, Apricot and Jasmine Puree and Blossom Salad

Ingrediënten:
abrikozenpuree, artisjokconfit, condrieuboter, fricassee van tuinbonen en lychees, jasmijnpuree, salade van bloesems en zandvis

Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Snoekbaars met komkommer en postelein, tartaar van gemarineerde ' zuiderzeezilver'

Ingrediënten:
dille, grof zeezout, komkommer, korianderpoeder, mayonaise, natuurazijn, postelein, snoekbaarsfilet, suiker en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Skate Pave with Bread Crust

Ingrediënten:
activa® rm, geklaarde boter, rogvleugel en witbrood

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Griet met zuring - barbue à l'oseille

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, cider, crème fraîche, griet, kruidnagel, laurierblad, peper, platvis, slagroom, tijm, ui, verse peterselie, wortel, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Octopus with Frozen Chorizo Powder

Ingrediënten:
gedroogde chorizo, inktvistentakels, olijfolie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shung shu yu - Eekhoornvis

Ingrediënten:
bamboespruiten, bloem, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, karper, kippenbouillon, maïzena, snoek, sojasaus, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, ve-tsin, wijnazijn, zeebaars en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Octopus, aardappel en guindilla

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, groene olijven zonder pit, guindilla peper, mild gerookt paprikapoeder, octopus, pimentón dulce en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Klipvis, tuinbonen en munt

Ingrediënten:
bacalao, citroensap, citroenschil, klipvisfilet, olijfolie extra vergine, rucola, verse munt, verse tuinbonen en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gezouten en gerookte tonijn

Ingrediënten:
citroenschil, djeroek poeroet, gemalen komijn, kardemompeulen, koriander, kruidnagels, majoraan, munt, oregano, sinaasappelblaadjes, sinaasappelschil, suiker, tonijnfilet, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Saltimbocca van vis

Ingrediënten:
ardenner ham, pangafilet, parmaham, salie, schwarzwalder ham, tilapiafilet en zeeduivelfilet

Keuken:
Hollands / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shioyaki - Zwemmende forel

Ingrediënten:
beni shoga, citroen, forel en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vislever

Ingrediënten:
kardemompeulen, kruidnagel, laurier, roglever, steranijs, tijm en vislever

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gepaneerde visballetjes

Ingrediënten:
beschuit, ei, frituurolie, koolvisfilet, maggiblokjes, nootmuskaat, paneermeel, peper, pimentbolletjes, selderijblad, tomaat en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Salmon

Ingrediënten:
olijfolie, suiker, water, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Salmon Skin Souffle

Ingrediënten:
activa® gs, frituurolie, water en zalmhuidsoufflé

Soort:
vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Geroosterde zeebrasem met tuinbonen en venkel

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, dragon, lente-ui, spekjes, tuinbonen, venkelknol en zeebrasem

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Pulpo a Ia Gallega: Sous Vide Octopus with Frozen Chorizo Powder, Chorizo Crisp, Baked Potato Foam, Smoked Potato Confit and black-olive oil

Ingrediënten:
chorizo, dragon, gerookte aardappelconfit, gerookt paprikapoeder, schuim van gebakken aardappel, octopus en zwarte olijfolie

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

*Fish and Chips: Halibut Cheeks with Halibut Cheek Gel Base in Siphoned Tempura Batter, Sea Urchin Tartar Sauce and Pommes Souffées

Ingrediënten:
aardappel, heilbotwangen, heilbotwangen, tempurabeslag en zee-egeltartaarsaus

Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Haai

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, hondshaai, knoflook, olijfolie, tarbot, ui en zout

Soort:
vis