vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Correcte visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peterselie, tomatenpassata, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken inktvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, inktvis, melk, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesauteerde makreel

Ingrediënten:
gember, lente-uien, maïsolie, makreel, saus bij gesauteerde makreel, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan tjoeka (Gekruide schelvis of kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, djahé, kabeljauwfilet, koenjit, olie, sambal, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, gember, knoflook, olie, rode peper, rode ui, santen, sereh, suiker en trassi

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken zeebrasem

Ingrediënten:
aardappel, citroen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zeebrasem

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Vis verpakt in nori met prei, arame en een oosters sausje

Ingrediënten:
arame, bieslook, koriander, limoen, nori, peterselie, prei, sesamzaad, sojasaus en visfilet

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Vis garen in een zoutmantel

Ingrediënten:
eiwit, forel, grof zeezout, kruiden en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pansis makreel (Gestoomde en gebakken makreel)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djeroek poeroet, gestoomde makreel, ketjap manis, knoflook, olie, sambal, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Vismoten op zijn Spaans`

Ingrediënten:
amandelen, citroenschil, kabeljauwmoten, koolvismoten, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot en tomaten uit blik

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebotok (Vis in pakjes met santen)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, santen, trassi, vismoot, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heek gegaard in aluminiumfolie

Ingrediënten:
boter, gerookt spek, heek, koriander, peper, peterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe bali III (Gefrituurde vis met pikante saus)

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gember, javaanse suiker, kabeljauwfilet, ketjap manis, knoflook, laos, olie, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte tonijn

Ingrediënten:
albacoretonijn, citroenschil, geelvintonijn, knoflook, laurierblad, rode peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Forel met boter en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, forel, gedroogde peterselie, peper, peterseliewortelloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Recept uit Les Halles kookboek:

Quenelles de brochet - Quenelles van snoek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, peper, slagroom, snoek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rivierbaarsfilet in witte wijn - eglifilets in weiszwein

Ingrediënten:
baarsfilet, boter, champignon, citroensap, meel, room, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gepaneerde karper - kapr smazeny

Ingrediënten:
citroen, ei, karper, meel, mierikswortel, paneermeel en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sea Urchin Bottarga

Ingrediënten:
bijenwas, zee-egeltong en zout

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Rillettes van makreel

Ingrediënten:
bieslook, citroen, kappertjes, makreel, olijven en sjalot

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gemarineerde paling

Ingrediënten:
azijn, gember, laurierblad, lomboks, paling, peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Snoek in roomsaus - brochet de l'Ill à la crème

Ingrediënten:
boter, citroensap, demi creme fraiche, peper, riesling, sjalot, slagroom, snoek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Omelet met zalm en dille

Ingrediënten:
boter, dille, ei, gerookte zalm, jonge kaas, komkommer, melk, slagroom, veldsla, volkorenbrood en 
zout en peper

Soort:
vis