vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson en sauce epicée - Vis in pikante tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pesce sott'olio per il sabato - Koud visgerecht in olijfolie

Ingrediënten:
brasem, citroensap, extra vergine olijfolie, kabeljauw, salsa verde, schelvis, witte peper, zalm, zeebaars, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai manado (Gestoofde vis uit Manado)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, olie, petehbonen, salam, sambal oelek, suiker, visfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de poisson - Gegratineerde zalm of andere vis met room

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gebakken zalm, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, melk, mosselen uit blik, oregano, peper, slagroom, taartbodem, tonijn uit blik, ui, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole à la Normande - Tongfilets met schaaldieren en champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, croutons, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, oesters, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pastilla au poisson - Vispastei van filodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan makasar (Gestoofde vis Makasari)

Ingrediënten:
citroensap, kemirienoten, knoflook, olie, peper, rode poonfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot in inktvissaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, haaimoten, heilbotmoten, knoflook, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rode peper, tomaten, ui, witte wijn, zeeduivelmoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktvis

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, sepia's, ui en zeekat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà in umido - Gekookte stokvis

Ingrediënten:
bloem, knoflook, peterselie, stokvis, tomaten, tomatenpassata, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot of andere vis met witte wijn en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, extra vergine olijfolie, heilbotmoten, peterselie, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vis voor gazpacho

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, groene puntpaprika, kabeljauwfilet, knoflook, koriander, peper, ui, visfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mul a la Niçoise - rougets à la niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, knoflook, mul, olijfolie, peper, tomaat, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride van zeeduivel op de wijze van Sète - bourride de lotte à la sëtoise

Ingrediënten:
eierdooier, olijfolie, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, scherpe mosterd, selderijblad, snijbiet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà al prezzemolo - Stokvis met peterselie

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, peterselie, stokvis, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Trote al pomodoro e basilico - Forel met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, forel, olijfolie, tomaten, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kabeljauw en garnalen in citroen-roomsaus met gebruinde boter

Ingrediënten:
boter, broccoli, citroen, garnalen, groene asperges, kabeljauwfilet, keto, knoflook, peper, slagroom en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Aziatische vis met pindakaas

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, keto, kokosmelk, kokosolie, koriander, lente-uitjes, limoensap, peper, pindakaas, pinda's, rode currypasta, sojasaus, spitskool, tamari, vissaus en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sesamtonijn met limoenmayonaise

Ingrediënten:
keto, kokosolie, limoen, mayonaise, peper, sesamzaad, tonijnsteaks, veldsla en zout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met courgettestrips en vloeibare gel van venkel

Ingrediënten:
citroenrasp, courgette, olijfolie, poedersuiker, venkelsap, xanthaangom, zalmfilet en zout

Soort:
vis