vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xi hu cu yu - Vis uit het Westelijk meer in azijnsaus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, chinese rode azijn, chinese roze azijn, fijne tafelsuiker, gember, graskarper, lichte sojasaus, water en zeebaars

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 2, gemarineerde ansjovis met olijven

Ingrediënten:
azijn, gemarineerde ansjovisfilets, knoflook, manzanilla-olijven, milde olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Capuccino van kreeft

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kreeftenbouillon, kreeftenvlees, olijfolie, rode linzen en truffelolie

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kabeljauwpakketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, kabeljauwfilet, lente-ui, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Hong shao xian yu - Roodgestoofde vis

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, lente-ui, reuzel, shaoxingwijn, zeebaars, zeebrasem en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Song shu yu - Eekhoornvis in zoetzure saus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, doperwten, dubbelgeconcentreerde tomatenpuree, gedroogd aardappelzetmeel, marinade voor eekhoornvis, pijnboompitten, saus bij eekhoornvis, water, zeebaars en zeebrasem

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Snoekbaars met tomatenconcassé

Ingrediënten:
bloem, citroensap, olijfolie, snoekbaarsfilet en tomaten

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Sardinische zite met vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, goudse kaas, kabeljauwfilet, koolvisfilet, pasta, peper, prei, slagroom, tomaat, venkel, visbouillon, witte wijn, zite en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Rauwe zalm met noritapenade

Ingrediënten:
nori, pijnboompitten, sesamzaad en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Gebakken octopus met prei

Ingrediënten:
octopus, prei en sesamzaad

Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Pettole Pugliese - Pugliese Oliebolletjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, frituurvet, gist, olijfolie en stokvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gekookte vis uit Shanghai

Ingrediënten:
kabeljauw, maïsolie, marinade voor vis uit shanghai, saus bij vis uit shanghai, schelvis en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Makreel met limoen

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, knoflook, koriander, limoen, limoenrasp, limoensap, makreel, peterselie, rode ui, suiker en thaise vissaus

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tong met paddenstoelen - sogliole ai funghi

Ingrediënten:
citroensap, cognac, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, eierdooier, knoflook, olijfolie, peper, porcini, tongfilet, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding vis pocheren hele vis visfilets zeevis

Ingrediënten:
citroensap, court-bouillon, mayonaise, olie en vis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Rode poon gemarineerd in sinaasappel

Ingrediënten:
citroensap, koriander, korianderzaad, mulfilet, olijfolie, peper, rode poonfilet, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkel, witte ui en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Bemoste zeevis

Ingrediënten:
champignons uit pot, heilbot, kabeljauw, mayonaise, rode biet uit pot, soepgroenten, tuinkruiden, water, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steur in ansjovissaus - scaloppe di storione alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, balsamicoazijn, droge witte wijn, heilbot, kappertjes, laurierblad, olijfolie, steurfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong "Gallieni"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignons, citroen, double cream, tong, witte wijn en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zoutevis met olijven en kappertjes - baccalà con olive e capperi

Ingrediënten:
ansjovis op zout, droge witte wijn, kappertjes, olijfolie, ui, water, zout, zoutevis en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tuna Ribbons

Ingrediënten:
chili-olie, djeroek poeroet, radijs en tonijn

Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Gespietste maatjesharing

Ingrediënten:
ananas, cayennepeper, citroensap, cornichons, maatjesharingfilet, mayonaise, mini-maïskolven uit blik, peterselie, rode paprika uit pot en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
vis