vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Zeebaarsfilet in broodkorst

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, chilipoeder, citroen, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rucola, venkelknol, witbrood, zeebaarsfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo ai funghi porcini con purè di patate - Geroosterde tarbot met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, knoflook, melk, peper, peterselie, plantaardige olie, rode aardappel, tarbot, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Verse makreel met relish van Amsterdamse uien

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, gember, knoflook, komijn, korianderzaad, makreelfilet, olijfolie, rode peper en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Anguilles frites, sauce tartare - Gebakken paling met tartaarsaus

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurvet, paling, paneermeel, peper, tartaarsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde spitskool met anchoïade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Masala bangra - Haring indiaase stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gember, haring, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Orata al balsamico - Gebakken zeebrasem met balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicodressing, bieslook, boter, olijfolie, peper, plantaardige olie, reuzenradijs, sesamolie, spinazie, zeebrasemfilet, zonnebloemolie, zout en zwarte olijfpasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Sogliola arrosto con patate, fagiolini e pesto - Geroosterde tong met aardappelen, bonen en pesto

Ingrediënten:
aardappel, borlottibonen, cannellinibonen, courgettebloem, doperwten, olijfolie, peper, pesto, peultjes, plantaardige olie, tong, tuinbonen, witte ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm met limoen

Ingrediënten:
appel, artisjok, avocado, balsamicoazijn, dille, fleur de sel, groene asperges, grof zeezout, haricots verts, limoen, olijfolie, peper, sjalot en zalmfilet

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis met vruchten uit Surabaya - ikan dan boeah-boeahan Soerabaya

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, banaan, citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, sambal oelek, sinaasappel, ui, verse bladselderij, zeetongfilets, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Escovitch van vis - Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, foelie, gember, kabeljauwfilet, laurier, olijf, olijfolie, peperkorrels, rode paprika, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Gegrilleerde heilbot met gebakken Limburgse grotchampignons en wittwijnsaus

Ingrediënten:
grotchampignons, heilbotfilets, laurier, plantaardige olie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Wrap van nori met zalm, avocado, tomaat en garnaal

Ingrediënten:
avocado, garnalen, komkommer, nori, sla en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kabeljauw en garnalen in citroen-roomsaus met gebruinde boter

Ingrediënten:
boter, broccoli, citroen, garnalen, groene asperges, kabeljauwfilet, keto, knoflook, peper, slagroom en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sesamtonijn met limoenmayonaise

Ingrediënten:
keto, kokosolie, limoen, mayonaise, peper, sesamzaad, tonijnsteaks, veldsla en zout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visbroed in eiercrème - bianchetti alla crema d'uova

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, peper, ui, visbroed en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride van zeeduivel op de wijze van Sète - bourride de lotte à la sëtoise

Ingrediënten:
eierdooier, olijfolie, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, scherpe mosterd, selderijblad, snijbiet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà al prezzemolo - Stokvis met peterselie

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, peterselie, stokvis, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Trote al pomodoro e basilico - Forel met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, forel, olijfolie, tomaten, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Aziatische vis met pindakaas

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, keto, kokosmelk, kokosolie, koriander, lente-uitjes, limoensap, peper, pindakaas, pinda's, rode currypasta, sojasaus, spitskool, tamari, vissaus en zout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mul a la Niçoise - rougets à la niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, knoflook, mul, olijfolie, peper, tomaat, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis