vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Dronken paling

Ingrediënten:
bier, boter, paling, peper, room en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Turbot with Onion and Marrow Broth

Ingrediënten:
klaroenblad, boter, kalfsmerg, olijfolie, propyleenglycolalginaat, tarbot, ui en xanthaangom

Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Avocado und Gewürzlachs / Focaccia met avocado en gekruide zalm

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, focaccia, koriander, kruidenzout, limoenolijfolie, olijfolie, shisokers, vitamine c, witte balsamicoazijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Hamachi sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

John Dory sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Steelhead Trout Confit

Ingrediënten:
knoflookolie-infusie, regenboogforelfilet, rozemarijnolie en tijmolie

Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van makreel met zoetzure komkommer

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, komkommer, makreel, mierikswortel, sojasaus, stokvisbouillon, suiker, vis, witte wijnazijn en zeeuwse stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gekookte vis bij Normandische visschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, mossel, gekookt kreeftenvlees, vis, visbouillon, water en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Hake sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Eel sous vide

Soort:
vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Kabeljauwfilets

Ingrediënten:
bier, bieslook, bloem, boter, kabeljauwfilet, peper, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Halibut cheeck sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Halibut sous vide

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemarineerde zeelt met kruiden - tinca in carpione alle erbe

Ingrediënten:
bloem, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, wittewijnazijn, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte forelverrassing

Ingrediënten:
citroensap, dille, ei, gerookte forel, met paprika gevulde olijven, sla, tomaat, ui en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Vismousse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gerookte forel, gerookte heilbot, gerookte makreel, mon chou, peterselie, sla, slagroom, witte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met tomatencoulis en rozemarijninfusie

Ingrediënten:
aardappelrozemarijn, bloem, boter, courgette, kabeljauwmoten, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Ragout van tong en uien

Ingrediënten:
blond bier, boter, gerookt spek, knoflook, marjolein, peper, suiker, tongfilet, uitjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Carpaccio van gerookte vis

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, kappertjes, olie, peper, peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte vis hors-d'oevre

Ingrediënten:
citroen, dille, ei, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, imitatiekaviaar, peper, peterselie, sla en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steur in balsamicoazijn - storione all'aceta balsamico

Ingrediënten:
ansjovis op zout, balsamicoazijn, bleekselderij, droge witte wijn, heilbot, knoflook, olijfolie, peper, steur, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pittige meerval - pad ped pla dook

Ingrediënten:
bai horapa, citroengras, laos, knoflook, krachai, kratiem, ma-khue puang, meerval, nam pla, olie, suiker, ta krai, thaise aubergine, thaise vissaus en verse basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sea Cucumber Sous Vide

Ingrediënten:
zeekomkommer

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gepocheerde vis met mierikswortel - lavarelli lessati con salsa al rafano

Ingrediënten:
court-bouillon, engelse mosterd, mayonaise, mierikswortel, riddervis en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis