vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Italiaanse zwaardvisballetjes - heilbotballetjes, zeeduivelballetjes

Ingrediënten:
ansjovis-sinaasappel-peterseliesaus, augurk, citroensap, heilbot, kappertjes, oud brood, platbrood, ui, witte peper, zeeduivel en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Makreelburgers met dille

Ingrediënten:
aardappel, bloemen, boter, citroen, citroenrasp, citroensap, dille, gerookte makreelfilet, groene salade, grove mosterd, mierikswortelsaus, plantaardige olie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Tintenfisch, asiatisch - Aziatische inktvis

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Kabeljau in Senfsauce - Kabeljauw in mosterdsaus

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Bar en croûte de sel - Zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, eiwit, grof zout, olijfolie, peper, tijm, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Harder met gepekelde walnoten, geitenhangop en krokante boekweit

Ingrediënten:
amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 8, Makreelkuit met radijs en tomaat

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, guindilla peper, kerstomaat, makreelkuit, moscatelazijn, olijfolie, peper, peterselie, radijs, tomaten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Lüfer izgara - Gegrilde blauwbaars

Ingrediënten:
blauwbaars, citroen, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ikan mangut - Vis in gele kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, geelwortel, kabeljauwmoot, kemirinoten, kentjur, knoflook, kokoscrème, plantaardige olie, rode chilipepers, sjalotten, suiker, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons in barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, champignons, ui en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Zalm in babi pangangstijl

Ingrediënten:
anijssterren, briochebrood, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gerookte zalmbuikjes met huid, kervel, knoflookpoeder, koriandercress, rijstazijn, tomatenketchup, uienpoeder, zoete sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Gebratener Zander auf Linsensalat - Gebakken snoiekbaars op linzensalade

Ingrediënten:
bloem, dille, linzensalade, mierikswortelsaus, olijfolie, Oost-Indische kers bloemen, peper, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Visfilets gepocheerd in witte wijn en een roomsaus met garnering van schaaldieren

Ingrediënten:
boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mul op de manier van Livorno - triglie alla livornese

Ingrediënten:
knoflook, mul, olijfolie, passata, peper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Squid and Green Peppers / Inkvis met groene paprika

Ingrediënten:
azijn, gember, groene paprika, inktvis, peper, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gezouten zalm

Ingrediënten:
grof zout, kaliumnitraat, peper, suiker en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haring met jenever

Ingrediënten:
anijs, citroen, dille, haringfilet, jeneverbessen, karwij, kruidnagel, laurier, suiker, ui, water, wijnazijn, witte peperkorrels, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pijlstaartinktvis

Ingrediënten:
azijn, pijlstaartinktvis, plantaardige olie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Cumi-cumi - Pijlstaartinktvis gevuld met saté Liliyh, gebakken tentakels, inktvisringen betawi, zwarte zalf van lontong, frisse acar en rijstkroepoek met inktvisinkt`

Ingrediënten:
frisse acar, inktvisringen betawi, pijlstaartinktvis, rijstkroepoek met inktvisinkt, saté lilith en zwarte zalf van lontong

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde visfilet (zeebaars, heek, roodbaars, schelvis, kabeljauw) met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, kappertjes, olijfolie, peper, room, roomkaas, sjalot, spinazie, visfilet zonder huid en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
ciderazijn, foelie, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, laurier, peperkorrels, suiker en visfilet

Keuken:
Joods
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au girolles - Gestoomde tarbot met cantharellen

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis