vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de poisson pochés au vin blanc - Visfilets gepocheerd in witte wijn

Ingrediënten:
boter, lente-ui, peper, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Mister Kitchen en Jasper Faber - El Bulli

Diner / hoofdgerecht uit El Bulli:

Aardappel & zee

Ingrediënten:
aardappel, auteuredwin vinke, kabeljauwfilet, slagroom, visbouillon, witte peper, witte wijn, zeewater, zeewatergelei zeegroenten en klei en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Imperial kaviaar met gekarameliseerde ui en rundervet

Ingrediënten:
imperial-kaviaar, rundervet en ui

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Maki van zuurkool, gerookte forel en mierikswortel

Ingrediënten:
azijn, bieslook, druivepittenolie, forelkaviaar, komijnzaad, mierikswortel, peper, slagroom, sushi, witte ui, zalmforelfilet, zonnebloemolie, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole à la Dieppoise - Visfilets met mosselen en grote garnalen of gamba's

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Carpaccio van rauwe zalm met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde roze peperkorrels, grof zout, peper, zalm en zure room

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Triglie alla mosaica - Mul in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, brasem, extra vergine olijfolie, knoflook, mul, peper, red snapper, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de poisson à la Bretonne - Visfilets gepocheerd in witte wijn met een julienne van groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, peper, prei, slagroom, tongfilet, tongscharfilet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

In court-bouillon gepocheerde zalmmoten

Ingrediënten:
azijn, dijonnaisesaus, laurier, peperkorrels, selderij, tijm, ui, water, witte wijn, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

In court-bouillon gepocheerde zalm

Ingrediënten:
azijn, laurier, mayonaise, peperkorrels, selderij, tartaarsaus, tijm, ui, vincentsaus, water, witte wijn, wortel, zalm en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tonijn met witte bonen en geconfijte rode paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Gerookte haring, crème Molette en koolrabi

Ingrediënten:
algenpoeder, bieslook, bosbessen, broodcroutons, canola-olie, ciderazijn, gerookte haring, gerookte makreel, knolselderij, koolrabi, peper, sjalot, slagroom, witte ui en zout

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Recept uit Haute cuisine op klompen:

Snoekbaars met ei, boter en dragon

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, ei, knoflook, lente ui, olie, peper, snoekbaars, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, haaifilet, karwijzaad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au sauce d'olives noires - Gegrillerde rode mul met een saus van zwarte olijven

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, rode mul, vissaus, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Lotte à l'armoricaine / Zeeduivel met armoricainesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, tomatenpuree, tonaat, ui, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Céteaux à l'écrasée de pommes de terre / Franse tong met grove aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloem, franse tong, kerriepoeder, licht gezouten boter, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Tongfilet in het groen

Ingrediënten:
ansjovispuree, boter, broccoli, crème fraîche, knoflook, tongfilet, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan santen (Gekookte vis in kokosmelk)

Ingrediënten:
laos, laurierblad, lomboks, santen, sereh, trassi, ui en vis

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au basilic et aux tomates - Gegrilleerde rode mul met basilicum en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé "Cote d'Azur" - Gegrilde rode mul bereid op Zuid-Franse manier

Ingrediënten:
boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé aux asperges et aux langoustines - Gegrilde rode mul met asperges, gebakken langoustines en tomatensaus

Ingrediënten:
asperges, boter, crème fraîche, knoflook, knoflookolie, langoustines, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, rode mul, sjalot, tabasco, tijm, vleestomaten, waterkers en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis