vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Steinbutt "Dugléré" / Tarbot "Dugléré"

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Poon in schuimige venkelsaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, poonfilet, venkelknollen, xanthaangom en zout

Soort:
vis
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

In miso gemarineerde makreel met pekelcitroen en raapje

Ingrediënten:
boter, bruine misopasta, crème van gerookte ansjovis, kasha, makreelfilet, mirin, mosterd, oesterblad, olijfolie, pekelcitroen, sake, suiker en wit raapje

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Matjes "Hausfrauenart" mit Äpfeln und Zwiebeln - Maatjesharing met appel en ui

Ingrediënten:
appel, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, komkommer, maatjesharingfilet, peper, ui, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Baccala, yoghurt en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, dille, extra vierge olijfolie, komkommer, minipenne, sjalot, warmgerookte zalmstukken en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken tarbot met basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, boter, komkommer, mosterd, olijfolie, tarbot, tomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Inktvis, courgette, gember en thee

Ingrediënten:
coutg, gember, inktvis en thee

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Zeekat met ei

Ingrediënten:
ei en zeekat

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Klipvis met yoghurt en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvisinkt, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gepofte bieten met zalm en dille

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, extra vierge olijfolie, komijnzaad, milde mosterd, milde olijfolie, rode aardappelen, rode bieten, witte balsamicoazijn en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Raie glacée - Rog in aspic

Ingrediënten:
azijn, citroen, eiwit, gelatine, laurier, peper, peterselie, rogvleugel, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken regenboogforel

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, boter, dragon, regenboogforel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Visfilets gepocheerd in witte wijn en een roomsaus met garnering van schaaldieren

Ingrediënten:
boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au girolles - Gestoomde tarbot met cantharellen

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gekarameliseerde worterpeterselie met kabeljauw

Ingrediënten:
bulgur, honing, kabeljauwhaas, milde olijfolie, pistachenoten, bladpeterselie, rode ui, wortelpeterselie en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Mit Anchovis gespickter Kabeljau uns gehobelte Steinpilze / Met ansjovis bestoken kabeljauw met geschaafd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
paddenstoelen

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Wirsingroulade vom Kabeljau - Savooiekoolrollade met kabeljauw

Ingrediënten:
boter, citroensap, gladde peterselie, kabeljauwfilet, knoflook, peper, room, savooiekool, sherry, witte wijnsaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Snoekbaarsfarce

Ingrediënten:
droge vermout, peper, room, saffraanpoeder, slagroom, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle:

Fish & Chips

Keuken:
Duits / Brits
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au basilic et aux tomates - Gegrilleerde rode mul met basilicum en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé "Cote d'Azur" - Gegrilde rode mul bereid op Zuid-Franse manier

Ingrediënten:
boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Katerrolletjes

Ingrediënten:
komkommer, maatjesharingfilet, mierikswortel, mosterd, mosterdsaus, room, suiker, zout, zure appel en zure augurken

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Forelle auf Chilitomaten mit Zatar-Joghur / Forel op chilitomaten met zataryoghurt

Ingrediënten:
chilitomaten, forelfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden, zatar-yoghurt en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis