vis

Zoek naar vis in uw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Lemon Fried Fish with Mushrooms and Mangetout / Gebakken vis met citroen en peultjes

Ingrediënten:
champignons, marinade voor gebakken vis met citroen, peultjes, plantaardige olie, bladpeterselie, sesamolie en zeeduivel

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sardines in chermoula

Ingrediënten:
bloem, chermoula, citroenen, ei, gemalen kurkuma, harissa, knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder en sardines

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tongfilets met amandelen - filetti di sogliole alle mandorle

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, peper, tongfilet, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Smeuïge kabeljauw - baccalà mantecato

Ingrediënten:
gezouten kabeljauwfilet, knoflook en olie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Wereldkeuken Italie:

Involtini van paprika met ansjovis - involtini di peperoni con acciughe

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, extra vierge-olijfolie, fontinakaas en rode paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Vis garen in braadfolie

Ingrediënten:
jeneverbessen, kruiden, laurier, peper, peperkorrels, prei, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Ingrediënten:
kabeljauw, mosterd, sojasaus en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Roergebakken pittige zalm

Ingrediënten:
druivenpitolie, honing, limoen, limoenrasp, limoensap, serehstengel, steranijs, versgemalen zwarte peper, zalmmoot en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Wereldkeuken Italie:

Kabeljauwballetjes en gebakken kikkererwtenmeel - polpetta di baccalà mantecato e farina di ceci fritta

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, kabeljauw, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olie, olijfolie, spek, water, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Doradefilet met gember

Ingrediënten:
dorade, gember, lente-ui, limoen, sesamolie, sojasaus en spinazie

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Makreel, gestoomd met courgetteslierten en tomaatjes

Ingrediënten:
citroen, courgette, makreel en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Geurige zwaardvis met gember en sereh

Ingrediënten:
avocado, bruine suiker, djeroek poeroet, druivenpitolie, gemberwortel, limoen, serehstengel, versgemalen zwarte peper, zeezout, zout en zwaardvis

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Samak tarator - Koud visgerecht met pijnboompittensaus

Ingrediënten:
brasem, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, pijnboompitten, schelvis, witbrood, witte peper, zalm, zeebaars, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Barbunya buğulamasi - Gestoofde rode poon

Ingrediënten:
laurier, olie, peper, peterselie, rode poon, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Krokant gefrituurde tongfilets met Japanse rijst en verse chilisaus

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurvet, japanse rijst, peper, sinaasappel, tomaat, tongfilet, verse chilisaus, witbrood en zeezout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Piemontese paprika's & witte ansjovis

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, knoflook, rode paprika, tomaat, witte ansjovisfilet, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: haringen in het zuur

Ingrediënten:
haring in het zuur

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken vis met sojasaus - ikan goreng taotjo

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kabeljauw, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, sambal badjak, sambal oelek, sojabonenpasta, taotjo, tarbot, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, zeevis, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Antipasto di anguilla affumicata - Gerookte paling met rode ui

Ingrediënten:
bladpeterselie, gerookte palingfilet, olijfolie extra vergine en rode ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Gegrilde, met feta gevulde inktvis

Ingrediënten:
citroen, feta, knoflook, olijfolie, pijlinktvissen, verse marjolein, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Tonno alle mandorle / Tonijn met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, tonijnsteak, ui en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Geglaceerde zalm met mosterd

Ingrediënten:
franse mosterd, peper, suikervrije ahornsiroop, suikervrije rietsuikersiroop, zalmmoten, zout en zoutarme sojasaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zeebaars in een zoutkorst

Ingrediënten:
aardappels, bosui, boter, grof zeezout, melk, olijfolie, sint-jansui, tijm en zeebaars

Keuken:
Hollands
Soort:
vis