gevogelte

Zoek naar gevogelte in uw eigen kookboeken

Gevogelte koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratene Taubenpastete mit Feigen-Birnen-Salat - Pastei van gebraden duif met vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, duiven, geklaarde boter, jeneverbessen, kippenbouillon, knolselderij, korianderzaad, laurier, maïzena, olie, pasteivulling, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, strudeldeeg, tomatenpuree, ui, vijgen-perensalade, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kuei fei chi - Koninklijke concubine-kip

Ingrediënten:
frituurvet, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, peper, sherry, sojasaus, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tajine met kip met pruimen en honing

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, gedroogde pruimen, kaneelstokje, kippenpoulet, peper, saffraan, sesamzaad, ui, vloeibare honing en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipwaaier met tomaten-basilicumsaus

Ingrediënten:
kippenborst, kippenbouillon, knoflook, mayonaise, tomaat en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip Berry

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kip, knoflook, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip met morieltjes en room

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, double cream, bressekip en morielje

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip, gestoofd in Champagne

Ingrediënten:
boter, champagne brut, kip en knoflook

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Marokkanisches Zitronenhendl auf Bulgur-Bohnen-Salat / Marokkaanse citroenkip met bulgur-bonensalade

Ingrediënten:
kippenbouillon, maiskipfilet, olijfolie en zoute ingemaakte citroenen

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip in halve rouw

Ingrediënten:
augurk, bressekip, mosterd, prei, pruimen, girotte, ingemaakt in azijn, truffel, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

In karnemelk gemarineerde geroosterde kip

Ingrediënten:
esdoornsiroop, karnemelk, kippendrumsticks, knoflook, komijn, maïsolie, maldonzout, peperkorrel en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet sauté aux herbes de Provence -Gebakken kip in kruidensaus met knoflook

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, herbes de provence, kip, knoflook, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kibbutz-kip

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, groene paprika, kip, knoflook, peper, rode paprika, tomatensap, ui en zout

Keuken:
Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sate ajam (kipsaté) met pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap, kippenborst, knoflook, pindasaus, stroop en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Kip met kersen- of abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, chilipoeder, gemberpoeder, kersen op siroop, kippendrumsticks, maïzena, olie, peper en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Rolletjes van kip en rode paprika

Ingrediënten:
droge sherry, kippenborst, komkommer, mirin, zoutarme sojasaus, rijstazijn, rode paprika, rode peperkorrels, saffloerolie, shoyu, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met venkel en pommes duchesse

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, chermoula, citroenzest, duiven, groentebouillon, knoflookolie, luikse siroop, peper, pommes duchesse, venkelknol met wortels en zout

Keuken:
Belgisch / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kipfilet op Chinese wijze

Ingrediënten:
bruine suiker, droge sherry, gember, kipfilet, knoflook, lente-uitjes, sesamolie, sojasaus en tabasco

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kip met lente-uitjes, chilipeper en Griekse yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, groene chilipeper, kippenborst, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, munt en olijfolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

K'ung kúng chi - Setsjuan-kip

Ingrediënten:
kip, lente-ui, rode chilipeper, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte peperkorrels en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kip met chilipepers

Ingrediënten:
eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, rode chilipeper, sherry, sojasaus, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kip-paté uit Setsjuan

Ingrediënten:
gember, kip, sojasaus, ui, witte peperkorrels, zoete aardappel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet en gelée - Kip in aspic

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, gelatinepoeder, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Canard à l'orange - Gebraden eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, eend, geblancheerde sinaasappelschil, madeira, navelsinaasappel, oranjebitter, peper, port, sinaasappellikeur, sinaasappelsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 4

Ingrediënten:
brood, ei, knoflook, matses, peper, vel van ganzenhals en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte