schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Noordzeegamba in kataifideeg met geitenkaas en buikspek

Ingrediënten:
arachideolie, eiwit, fleur de sel, gembermayonaise, gezouten buikspek, griekse basilicum, harde geitenkaas, kataifi, limoensap, noordzeegambas, olijfolie, piment d'espelette, rode nerf zuring en romeinse sla

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeuwse kokkels met citroengras

Ingrediënten:
chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepocheerd hoeve-ei met bloemkool, karnemelk en handgepelde Nieuwpoortse garnalen

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, boter, citroensap, ei, fleur de sel, garnalen, karnemelk, knoflook, melk, olijfolie, peper, postelein, room, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofpot van Oosterscheldekreeft, tomaat, aardappel en jonge prei

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, boter, chilipeper, jeneverbessen, jonge prei, knoflook, oosterscheldekreeft, rozemarijn, sjalot, tijm en tomaat

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Charlotte de saumon et salade st jacques - Charlotte van zalm gevuld met een salade van jacobsschelpen

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, coquilles, ei, gember, peterselie, tomaat, vinaigrette, vis, witlof en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Muhammara (Basted Grilled) Prawns with Purslane and Yoghurt Dressing - Gegrilde, met muhammarasaus ingesmeerde, garnalen met postelein en yoghurt dressing

Ingrediënten:
muhammarasaus, ongepelde grote garnalen, postelein en yoghurt dressing

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Les escargots grilles - Gegrilde slakken

Ingrediënten:
boter, grof zout en slakken

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Crevettes en terrines - Terrine van garnalen

Ingrediënten:
boter, garnalen, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kreeft met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fijne mosterd, grof zeezout, kreeft, laurier, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte tomaat met noordzeekreukels

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, fleur de sel, kleine tomaten, knoflook, noordzeekreukels, olijfolie, peper, salie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Schotel zeeproducten

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, champignons uit blik, exotic-relish, gekookte garnalen uit blik, gerookte mosselen uit blik, gerookte oesters uit blik, kreeftenvlees uit blik, kruidenremoulade, mayonaise, mixed pickles, mosselen uit blik en sla

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde noordzeelangoustines met elixer d'Anvers en harissaboter

Ingrediënten:
boter, citroentijm, citroenzest, elixer d anvers, fleur de sel, harissa, kerstomaat, knoflook, knoflookolie, noordzee langoustines, paprikapoeder, pikante waterkers, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen bloody Mary

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, gele kerstomaat, knoflook, rode kerstomaat, sjalot, tijm, tomatensap en wodka

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Picknick / diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Homard cuit a la vapeur d'algues - Kreeft gegaard in de stoom van algen

Ingrediënten:
algen, kreeft, mayonaise en tomatencoulis

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Garnalen met mierikswortel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, garnalen, mierikswortel, peterselie, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met tijm en waterkers

Ingrediënten:
boter, peper, sjalot, tijm, waterkers, witte wijn en zeeuwse mosselen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Maïskolben mit gebratenen Gambas / Maïskolven met gebakken gamba's

Ingrediënten:
chilipeper, courgette, gamba's, gezouten boter, maïskolven met blad, olijfolie, pancetta, peper, pompoen en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Gegratineerde coquilles

Ingrediënten:
boter, broodkruim, chilipeper, coquilles, knoflook, koraal, peper, peterselie, room, sjalot, visfond en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gegratineerde langouste

Ingrediënten:
hollandaise-langoustinesaus, langoustine en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gestoomde mosselen

Ingrediënten:
knoflook, kokkels, laurier, mossel, olie, prei, tuinkruiden, ui, venusschelpen, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Wulken

Ingrediënten:
chorizo, groene chilipeper, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tomatensaus, witte wijn, wulken en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Garnalenkroketten

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, eiwit, garnalensap, kleine gepelde garnalen, olijfolie, paneermeel, room en zout

Keuken:
Frans / Nederlands / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Ragout van coquilles

Ingrediënten:
bloem, champignons, gerookt spek, japanse sojasaus, knoflook, koriander, olijfolie, peper, taugé, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans / Nederlands / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Toast met oester en kaviaar

Ingrediënten:
kaviaar, oester, oestersap en toast

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren