schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Shellfish Custard

Ingrediënten:
bloemkool, dragon, gellan, hoog-acyl, gellan, laag-acyl, kervel, koffieboter, natriumhexametafosfaat, paddestoelenjus, room, schaaldierenfond, volle melk, xanthaangom en zee-egeltong

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - JGV - A Life in 12 Recipes

Diner / hoofdgerecht uit JGV - A Life in 12 Recipes:

Thaise kreeft

Ingrediënten:
boter, gele currypasta, golden delicious, groene currypasta, kaffirblad, koriander, kreeft, kurkumapoeder, limoengras, paksoi, rode currypasta, slagroom, witte port, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch / Thais / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft in kerriesaus - homard au curry

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, calvados, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Lobster

Ingrediënten:
beurre blanc en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Mosselen met zeewier en wasabidressing

Ingrediënten:
gedroogd zeewier, jumbo mosselen, sesamolie, sojasaus en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Mosselen met basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, marinade voor mosselen, mosselen, peterselie en slagroom

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bonte mantel met champignons

Ingrediënten:
bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Mosselen met knoflookroom

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Bijgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Bonbon met schaaldieren

Ingrediënten:
frituurolie, schaaldieren, vastkokende aardappel en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gebakken kreeft met frites

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, gekonfijte tomaat, hollandaisesaus, kreeft, plantaardige olie, tabasco, tomatenboter en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Gambas al ajillo - Grote garnalen met knoflook en chilipeper

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gedroogde chilivlokken, gedroogde guindillapaprika, knoflook, langoustines, peterselie, tijgergarnalen en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Linguine, zee-egel en broccolimerg

Ingrediënten:
broccoli, doperwten, fleur de sel, geel raapje, linguine, parmezaanse kaas, peper, rucola, zee-egels en zoute kappertjes

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Grote garnalen met mango, kokos en vadouvan

Keuken:
Indiaas
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gamba's, avocado, granny smith en bleekselderij

Ingrediënten:
avocado, avocado-wasabimayonaise, bleekselderij, citroensap, gamba, granny smith appel, granny smith, granny smithgelei, olijfolie, selderijjus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Dranken / drinken uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Gurken-Wasabi-Shooter mit knusprigem Kaisergranat - Shot van komkommer en wasabi met krokante langoustine

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gambas mit Kartoffelpüree à la Fredy Girardet - Gambas met aardappelpuree Fredy Girardet

Ingrediënten:
aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 6, scheermessen met citroen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ingelegde groene guindillapaprika, ingelegde groenten, ingelegde knoflook en scheermessen in blik

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Grijze garnalen met bloemkool

Ingrediënten:
amandel, bloemkool en garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Gevulde mandarijn

Ingrediënten:
gemarineerde zalmeitjes, mandarijn en zee-egelkuit

Keuken:
Japans / Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Djagoeng oedang (Gestoofde garnalen met maïs)

Ingrediënten:
blik maïskorrrels, citroen, garnalen, groene peper, ketjap manis, knoflook, olie en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Mosaik von Gambas und Perigord-Trüffeln mit Topinamburpüree / Mozaiek van gamba en perigordtruffel met puree van topinambur

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langoustine

Ingrediënten:
langoustine

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Conchas y carambolas con leche de tigre y brotes de quinua - Sint-jakobsschelpen en sterfruit met tijgermelk en quinoakiemen

Ingrediënten:
aji limopeper, carambola, fijn zeezout, jalapeñopeper, limoensap, quinoakiemen, sint-jakobsschelpen, tijgermelk basis en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
schaal- en schelpdieren