schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Verse mosselen zoals men ze in Napels eet

Ingrediënten:
citroensap, dragon, mosselen, olie, peper en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abalone "Mexicana"

Ingrediënten:
abalone uit blik, azijn, groene paprika, kappertjes, knoflook, mayonaise, olie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zout, zoute augurk en zure augurk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

St Jacobsschelpdieren

Ingrediënten:
citroenschil, coquilles, kerrie, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peperkorrels, sjalot, tomatenpuree, ui, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Oesters in grapefruit

Ingrediënten:
grapefruits, grapefruitsap, japanse oesters uit blik, rode paprika uit pot, room, selderijknol, suiker, tabasco, tomatenketchup, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Langoustinestaarten

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, ei, langoustinestaarten, mierikswortel, mosterd, olie, tabasco, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lentelangoustines

Ingrediënten:
bieslook, citroenmelisse, citroensap, citroenschil, dille, dragon, groene peper, kwark, langoustines, laurier, peperkorrels, suiker, waterkers en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Rivierkreeft met kaviaarcrème

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, kaviaar, mayonaise, rivierkreeftjes en room

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Coquilles met witte peper en paprika-kokossaus

Ingrediënten:
coquilles, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, thaise vissaus, turkse paprikapasta en witte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mosselen in witte wijn

Ingrediënten:
champignons uit blik, citroensap, citroenschil, dille, mosselen uit blik, peterselie, selderiezout, suiker, tomaten, ui, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte mosselen "Estoril"

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, gerookte mosselen uit blik, madeira, mayonaise, mierikswortel, peterselie, selderiezout en tomatenketchup

Keuken:
Portugees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Zeeslakken

Ingrediënten:
chorizo, groene chilipeper, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tomatensaus, witte wijn, wulken en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met pastis en venkel

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, komijnzaad, pastis de marseille, sjalot, tijmsaus, venkelknol, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Prawn-lekkernij

Ingrediënten:
andijvie, blauwe druiven, cayennepeper, chilisaus, citroensap, cognac, gamba's, mayonaise en room

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, bladpeterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lentezult

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, garnalen, tabasco, verse gemengde kruiden, water, witte gelatine, witte wijn, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Slakken, fijne peterselie en gentiaancrème

Ingrediënten:
agar-agar, boter, gentiaancrème, knoflookpuree, peper, peterseliejus, bladpeterselie, sjalot, slakken, sojalethicine en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Gebakken garnalen - crevettes grises à la persillade

Ingrediënten:
citroen, crevettes grises, garnalenstaarten, knoflook, olijfolie, persillade, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met duindoornbes, gepekelde sjalot en mierikswortel

Ingrediënten:
agar-agar, citroenzest, duindoornbessen, duindoornbessensap, honing, mierikswortel, oesters, rode bietensap, rode wijnazijn, sjalot, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Kokosgarnalen met limoendip

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroen, ei, garnalen, kokos, limoen, mayonaise en melk

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Mosselen met peterseliesaus

Ingrediënten:
mosselen en room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Lunch / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Mosselen in cider

Ingrediënten:
bacon, bladpeterselie, boter, cider, crème fraîche, knoflook, mager rookspek, mosselen, prei en zure room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules à la mariniére 1 - Mosselen gekookt in wijn met kruiden

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mosselen alla marinara - cozze alla marinara

Ingrediënten:
mosselen, peper en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren