schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Venusschelpen

Ingrediënten:
demi creme fraiche, knoflook, roomboter, sherry, spaanse peper en venusschelpen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Singapore Crab / Singapore krab

Ingrediënten:
bruine suiker, gekookte krab, rijst, gember, hete chilipoeder, knoflook, komkommer, kroepoek, plantaardige olie, rode wijnazijn, tomatenketchup, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Kreeft

Ingrediënten:
kreeft, rivierkreeftjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Bouillabaisse van schaaldieren

Ingrediënten:
lotte, mosselen, prei, tomaat, tomatenpuree, venkel, venusschelpen en zeebarbeel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Scampi met tapenade in de oven

Ingrediënten:
olijven, pijnboompitten, ras el hanout, scampi en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Gamba's, vongole en mosselen

Ingrediënten:
cognac, gamba, knoflook, koriander, limoensap, mosselen, sjalot en vongole

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Recept uit Dit is geen kookboek:

Zeeuwse creuses

Ingrediënten:
bosui en zeeuwse oesters

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Recept uit Dit is geen kookboek:

Scheermessen

Ingrediënten:
peterselie en scheermessen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Weinbergschnecken im Flädlerand - Wijnbergslakken in een rand van reepjes pannenkoek

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, bruine boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, ei, gevogeltefond, knoflook, knolselderij, laurier, melk, poedersuiker, prei, room, slagroom, slakken in blik, tijm, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Lister Muscheln im lauwarmen Kräutersud - Mosselen in lauwwarme kruidensaus

Ingrediënten:
aceto balsamico, bieslook, droge riesling, knolselderij, koolzaadolie, mosselen, noilly prat, olijfolie, peper, peterselie, prei, sherryazijn, sjalot, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Shrimps met meloen

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, ketchup, mayonaise, meloen, peper, room, sherry en zout

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Oost-indische kers met gesmoorde slakken

Ingrediënten:
crème fraîche, knoflook, lievevrouwebedstro, mayonaise, mosterd, Oost-Indische kers bloemen, peterselie, slakken en witte wijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Rivierkreeft met vocht van geroosterde kop

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, dilleolie, dilleschermen, dillezaad, druivenpitolie, rivierkreeft, tijm, water, waterkers en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Coquilles met parmezaanemulsie en oesterbladkroon, groene asperges, matcha-wasabischuim

Ingrediënten:
coquilles, gevogeltefond, gezouten boter, groene asperges, matcha-wasabischuim, oesterblad, parmezaanse kaas, peper, slagroom en tobiko

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Schelpdieren met witte wijn

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, tapijtschelpen, tomaat, ui, venusschelp en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Tajine van mosselen

Ingrediënten:
mosselen, tomaat en tomatenpuree

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gamba's met romescosaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, hazelnoten, knoflook, olijfolie, pruimtomaat, rauwe gamba, rode spaanse peper, rodewijnazijn, romatomaat en zongedroogde paprika

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Gemischtes Hummer-Cassoulet / Gemengde kreeftstoofpot

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Rapid-fried Chili Prawns / Snel gebakken Chili-garnalen

Ingrediënten:
chilipoeder, garnaal, knoflook, olie, rode kerstomaten, rode wijnazijn, suiker, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegrilleerde reuzengarnalen met knoflooksaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, knoflooksaus en reuzengarnalen

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Eclade de moule - Mosselen gerookt op vuur van dennennaalden

Ingrediënten:
gedroogde dennennaalden en mosselen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Huitres Grillees a l'ancienne - Oesters, gegrild zoals vroeger

Ingrediënten:
boter, oesters, peper en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Pittige mosselen met Thaise kruiden

Ingrediënten:
bosui, citroengras, gemalen kardemom, gember, kokosmelk, koriander, mosselen en rode peper

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Witlofbootje met garnalen in vinaigrette

Ingrediënten:
kappertjes, noorse garnalen, olijfolie, peterselie, rode peper, sjalot, witlof en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren