schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gebakken kreeft met frites

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, gekonfijte tomaat, hollandaisesaus, kreeft, plantaardige olie, tabasco, tomatenboter en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gamba's, avocado, granny smith en bleekselderij

Ingrediënten:
avocado, avocado-wasabimayonaise, bleekselderij, citroensap, gamba, granny smith appel, granny smith, granny smithgelei, olijfolie, selderijjus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen met kruidenmengsel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, kruiden, prei, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gebakken oesters in gekruide wijnsaus

Ingrediënten:
gekruide wijnsaus en oesters

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langoustine

Ingrediënten:
beurre blanc, bieslook, gefermenteerde knolselderij, kool, langoustines en tapioca

Keuken:
Zweeds / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Oesters met drie dressings

Ingrediënten:
ijsblokjes, mieriksworteldressing, oesters, rode wijnazijndressing en tabasco-citroendressing

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Carpaccio van Santa Barbara garnaal, schaaldieren-espuma en koritander

Ingrediënten:
citroengel, citrus-korianderolie, korianderbloemen, schuim van krabpoten, spot garnalen en voorgerecht

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Jakobsmuscheln mit Fenchel-Granatapfel-Salat und Pinienkernvinaigrette / Coquilles met venkel-granaatappelsalade en pijnappelpit-vinaigrette

Ingrediënten:
coquilles, granaatappel, limoensap, olijfolie, pijnboompittenvinaigrette, raapolie, venkelgroen, venkelknol, witte balsamicoazijn, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Bieslook

Ingrediënten:
bieslook en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde zeeëgel

Ingrediënten:
ansjovispasta, extra vergine olijfolie, honing, krieleieren, laurier, peper en zeeegels

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kreefteballetjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, garum, kreeft, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Neuseeland-Muscheln mit Brandade, Heringskaviar und Safran-Rouille / Nieuw-Zeeland mosselen met brandade, haringkaviaar en saffraanrouille

Ingrediënten:
aardappelen, boter, champignons, droge riesling, gladde peterselie, haringkaviaar, knoflook, nieuw-zeelandmosselen, olijfolie, saffraanrouille, sjalot, tomaten, venkel, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, bouchot mosselen, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peperkorrels, sjalot, tijm, venkel en venusmosselen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Moules Marinière (Dollase)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, peterselie, sjalot, tijm, wortel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Aziatische mosselen (Dollase)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroengras, droge witte wijn, gember, pimentkorrels, sjalot, steranijs, wortel en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch / Frans / Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Schaaldierenboter

Ingrediënten:
boter, dragon, gedroogde chilipeper, knoflook, korianderkorrels, schaaldierkarkassen, steranijs, tijm en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen met appel (Dollase)

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouchot mosselen, droge witte wijn, gemalen kardemom, golden delicious, peper en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Venusmuscheln - Venusschelpen

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langzaam gegaarde grote garnalen met prei en kaviaar

Ingrediënten:
calamondin-crème, crème van krabvlees, kaviaar, ongepelde grote garnalen, prei en viooltjes

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Törtchen vom Hummer mit Tomatenconfit und Artischocken / Kreefttaartje met geconfijte tomaat en artisjokken

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Coquilles

Ingrediënten:
bloem, coquilles met koraal, kapucijnerbloemen, olijfolie, viooltjes, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Gebratene Gambas an würziger Krustentierbutter mit roten und grünen Peperoni / Gebakken gambas op schaaldierenboter met rode en groene pepers

Ingrediënten:
chinese garnalen, groene spaanse peper, koriander, kreeftcorail, lente-ui, rode spaanse peper en schaaldierenboter

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Mosaik von Gambas und Perigord-Trüffeln mit Topinamburpüree / Mozaiek van gamba en Perigordtruffel met topinamboerpuree

Ingrediënten:
boter, carabinero-gambas, gekarameliseerde hazelnoten, groente-truffelvinaigrette, kreeftcorail, perigordtruffels, reuzengarnalen, topinamboerpuree en truffeljus

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren