schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Kokkels met groenten

Ingrediënten:
gember, knoflook, kokkels, koriander, lente-ui, peulen, prei, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, sugar snaps en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / voorgerecht uit De banketbakker:

Gevulde tomaten met garnalen

Ingrediënten:
cognac, hollandse garnalen, mayonaise, sherry en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Thaise vissaus

Ingrediënten:
thaise vissaus en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Mussel

Ingrediënten:
citroenrasp, laurier, mosselen, pastis, sjalot, venkel en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Koriander

Ingrediënten:
koriander en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
citroen, koriander, rietsuiker, rode biet, roze peperkorrels, sint-jacobsschelpen, tijm, ui, witte azijn, witte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Lobster Mushroom Confit

Ingrediënten:
caroteenboter en hypomyces lactifluorum

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Poached Lobster Tail

Ingrediënten:
boter, caroteenboter en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Wodka

Ingrediënten:
wodka en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Oester met champagnesaus

Ingrediënten:
boter, champagne, citroen, crème fraîche, knoflook, peper, platte oesters, sjalot, wilde spinazie, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Lichte sojasaus

Ingrediënten:
lichte sojasaus en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ching tou ch'ao hsia jen - Grote garnaIen met doperwten

Ingrediënten:
bamboespruiten, boter, doperwten, garnaal, gember, kippenbouillon, sherry, sojasaus, suiker, ve-tsin, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Coquilles Saint-Jacques à la Landaise

Ingrediënten:
boter, coquille, peper, pijnboompitten, plantaardige olie, snijpeterselie, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coquilles saint-jacques met Champagne - St Jakobsschelpen met Champagne

Ingrediënten:
bieslook, boter, champagne, citroensap, coquilles, geklaarde boter, sjalot, slagroom, visfumet, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale 1 notitie

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Wittekool met garnalen

Ingrediënten:
garnalen, gember, reuzengarnalen, sesamzaad, sojasaus en witte kool

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Tomaat-garnaal

Ingrediënten:
citroen, garnalen, mayonaise, mosterd, pijnboompitten, tomaat en zeekraal

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Mosselen met mosterd en groene kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dijon-mosterd, engelse mosterd, groene kool, mosselen, noilly prat, bladpeterselie, prei, savora-mosterd, slagroom, winterwortel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Gebakken rolletjes van savooikool gevuld met garnalen en kruiden

Ingrediënten:
gember, groene kool, sesamzaad, sojasaus en tijgergarnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Meli-Melo van schelpen en schaaldieren

Ingrediënten:
gamba's, knoflook, langoustines, lente-ui, paprika, schelpen en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Coquilles Saint-jacques d'Étretat

Ingrediënten:
boter, calvados, champignon, coquille, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mouclade d'Esnandes - Mosselen "Esnandes"

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, knoflook, melk, mosselen, pastis, peper, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen met spinazie - moules aux épinards

Ingrediënten:
brood, melk, mosselen, olijfolie, peper, spinazie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Krab fu-yung

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, knoflook, krab, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren