schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Quenelles de crustacés - Quenelles van garnelen, kreeft of krab

Ingrediënten:
garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Lobster

Ingrediënten:
beurre blanc en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kokkels met knoflook en peterselie - coques à la façon de roz-sur-couesnon

Ingrediënten:
boter, knoflook, kokkel, oud brood, peper, sjalot en snijpeterselie

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Mosselen met knoflookroom

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bonte mantel met champignons

Ingrediënten:
bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Coquilles met mosterddressing en postelein

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, grove mosterd, olijfolie, postelein, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Verse mosselen bij Normandische visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn en mosselen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Gegratineerde oesters met parmezaan-muntboter

Ingrediënten:
citroen, knoflook, munt, oesters, parmezaanse kaas en roomboter

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft in kerriesaus - homard au curry

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, calvados, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Prawn toast met sesamzaad

Ingrediënten:
bosui, eiwit, gambavlees, gember, knoflook, sesamolie, sojasaus, wit casinobrood, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zwart sesamzaad

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gegratineerde oesters met champagnesabayon

Ingrediënten:
champagne, eierdooier, oesters, peper en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Mousse van krab

Ingrediënten:
kerriepoeder, krabvlees, kroepoek, mascarpone, peper, preischeuten, room en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Crab cakes

Ingrediënten:
colman's mosterd, eiwit, hellmann’s mayonaise, krabvlees, panko, peterselie, rode chilipeper, tabasco, witbroodkruim en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Taschenkrebs auf Wasabi-Mousse / Noordzeekrab op wasabimousse

Ingrediënten:
cayennepeper, koriander, korianderblaadjes, laurier, limoensap, mayonaise, noordzeekrab, peperkorrels, rettich, schaaldierenfond, sojasaus met zout, sojasaus zonder zout, thaise asperges, wasabimousse, witte wijnazijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Bai zhuo jiwei xia - Geblancheerde grote garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, lente-ui, lichte sojasaus, ongepelde grote garnalen en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gamba-spies

Ingrediënten:
chilisaus, gamba's, knoflook, limoensap, milde olijfolie en rode chilipeper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft à l'Americaine - homard à l'Americaine

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, cognac fine champagne, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, selderijstengel, sjalot, tomaat, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alla code di gamberi - Garnalenrisotto

Ingrediënten:
boter, carnaroli-rijst, citroensap, groentebouillon, boter, peper, peterselie, risotto, rode garnalen, tijgergarnaal, tomatenpassata, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Food4Eyes.com - Amuses & Appetizers - FunFood

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Amuses & Appetizers - FunFood:

Erwtenpuree met gegrilde jakopsschelpen en spinaziesaus

Ingrediënten:
erwten, jakobsschelpen, olijfolie, peper, room, spinazie, visfond, zeezout en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Gevulde rivierkreeftjes

Ingrediënten:
rivierkreeftschalen, rivierkreeft staartvlees en visbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Oesters met bosui, sojasaus en sesamolie

Ingrediënten:
bosui, oesters, sesamolie en sojasaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Food4Eyes.com - Amuses & Appetizers - FunFood

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Amuses & Appetizers - FunFood:

Grote garnalen met knoflook en limoen

Ingrediënten:
garnaal, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, peper, wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Garbanzos con almejas - Kikkererwten met venusschelpen

Ingrediënten:
kikkererwten uit blik, peterselie, rode visbouillon, suiker, tomatensofrito, venusschelpen en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Weinbergschnecken im Flädle-rand - Wijnbergslakkenragout in een rand van hartige pannenkoek

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren