schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Gevulde avocado met rivierkreeft

Ingrediënten:
avocado, paprika en rivierkreeft

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

19th-Century-Style Lobster with Sherry and Cocoa

Ingrediënten:
kreeft, groene mango en sherry en cacaosaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Shrimp Cocktail

Ingrediënten:
dragon, frambozengazpacho, garnaal, gelatine, knoflook, mierikswortel, olijfolie, groene olijven, piquillopeper en selderij

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Scallops sous vide

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Geoduck Sous Vide

Ingrediënten:
zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Abalone Sous Vide

Ingrediënten:
zeeoren

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Scallop Tartare

Ingrediënten:
appel, fuji, bieslook, brioche, coquilles en limoensap

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Scallop Tartare with truffle-mayonaise and Brioche

Ingrediënten:
bieslookbloemen, brioche, tartare van coquille en truffelmayonaise

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Langoustine sous vide

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Lobster Claws sous vide

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, feta en dille

Ingrediënten:
feta, groene paprika, kerstomaat, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, verse dille en witte wijn

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Koriander

Ingrediënten:
koriander en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Lichte sojasaus

Ingrediënten:
lichte sojasaus en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Coquilles Saint-jacques d'Étretat

Ingrediënten:
boter, calvados, champignon, coquille, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Wodka

Ingrediënten:
wodka en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Poached Lobster Tail

Ingrediënten:
boter, caroteenboter en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Lobster Mushroom Confit

Ingrediënten:
caroteenboter en hypomyces lactifluorum

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Mussel

Ingrediënten:
citroenrasp, laurier, mosselen, pastis, sjalot, venkel en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Razor Clam "Takoyaki"with Grey Mullet Bottarga, Sea Bean and Mutsu Apple

Ingrediënten:
batter bind® s, boter, bottarga van harder, frituurvet, gellan laag acyl, gember, iota carrageen, japanse stengelui, water, kookvocht van scheermessen, lente-ui, limoensap, methylcellulose k100m, mutsu-appel, panko, room, sake, scheermessen, ultra sperse 3®, zeekraal en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sea Urchin Tofu Tokyo Negi Sesame Ponzu

Ingrediënten:
agar-agar, gelatine, hon dashi, japanse stengelui, ponzusap, ponzusaus, sesamolie en zee-egeltong

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Scalloped oysters - Oesters uit de oven met broodkruim

Ingrediënten:
boter, creamcrackers, nootmuskaat, oesters, peper, slagroom, tabasco, wit broodkruim en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pen Shell Clam Pluot Myoga Scallop Mochi,

Ingrediënten:
appelzuur, dinosaurus-pluot, frituurvet, gemberolie, gedroogde coquilles, kleefrijst met coquilles, myoga-gember, pluot, rijstcake met coquilles en witte sojasaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Marinated Geoduck Young Ginger Shiso

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, japanse komkommer, japans gerookt zout, lente-ui, limoensap, rijstazijn, shisoblad, usukuchi shoyu sojasaus en zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren