schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in uw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Linguine, zee-egel en broccolimerg

Ingrediënten:
broccoli, doperwten, fleur de sel, geel raapje, linguine, parmezaanse kaas, peper, rucola, zee-egels en zoute kappertjes

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Grote garnalen met mango, kokos en vadouvan

Keuken:
Indiaas
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Bijgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Bonbon met schaaldieren

Ingrediënten:
frituurolie, schaaldieren, vastkokende aardappel en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 6, scheermessen met citroen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ingelegde groene guindillapaprika, ingelegde groenten, ingelegde knoflook en scheermessen in blik

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gambas mit Kartoffelpüree à la Fredy Girardet - Gambas met aardappelpuree Fredy Girardet

Ingrediënten:
aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gamba's, avocado, granny smith en bleekselderij

Ingrediënten:
avocado, avocado-wasabimayonaise, bleekselderij, citroensap, gamba, granny smith appel, granny smith, granny smithgelei, olijfolie, selderijjus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gebakken kreeft met frites

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, gekonfijte tomaat, hollandaisesaus, kreeft, plantaardige olie, tabasco, tomatenboter en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Dranken / drinken uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Gurken-Wasabi-Shooter mit knusprigem Kaisergranat - Shot van komkommer en wasabi met krokante langoustine

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Gekruide St. Jakobsschelpen

Ingrediënten:
bloem, boter, cider, citroen, citroenrasp, citroensap, dille, brood, marinade voor sint jakobsschelpen en sint jakobsschelpen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Scampi met honing en gember

Ingrediënten:
bier, bloem, drituurolie, eiwitten, groene kruiden, maïzena, marinade voor scampi, mosterdpoeder, olijfolie, scampi, sinaasappel, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Coquilles met mosterddressing en postelein

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, grove mosterd, olijfolie, postelein, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Mosselen met basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, marinade voor mosselen, mosselen, peterselie en slagroom

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Verse mosselen bij Normandische visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn en mosselen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Mosselen met paprika en gribichesaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, gele paprika, gribichesaus, knoflook, lenteuien, mosselen, olijfolie, peper, rode paprika, rozemarijn, suiker, tijm, vongole en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Gegratineerde oesters met parmezaan-muntboter

Ingrediënten:
citroen, knoflook, munt, oesters, parmezaanse kaas en roomboter

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao mi-fen - Mihoen met krab en oesters

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, krab, oesters, prei, rijstvermicelli, sojasaus, spekvet, ui, varkensribkarbonade en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bonte mantel met champignons

Ingrediënten:
bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Mosselen met knoflookroom

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gemarineerde mosselen met currydip

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, currydip, droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, ui, witte balsamicoazijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft in kerriesaus - homard au curry

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, calvados, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Quenelles de crustacés - Quenelles van garnelen, kreeft of krab

Ingrediënten:
garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft à l'Americaine - homard à l'Americaine

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, cognac fine champagne, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, selderijstengel, sjalot, tomaat, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kokkels met knoflook en peterselie - coques à la façon de roz-sur-couesnon

Ingrediënten:
boter, knoflook, kokkel, oud brood, peper, sjalot en snijpeterselie

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Lobster

Ingrediënten:
beurre blanc en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren