153 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercayennepepercitroendilleeigemalen komijngroentekikkererwtenknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepaprikapepertahintomaatuiwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / bijgerecht uit Veg!:

Bietjes met walnoten en komijn

Ingrediënten:
bietjes, citroensap, gerookte-paprikapoeder, komijnzaadjes, koolzaadolie, peterselie, sinaasappelsap, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde kippetjes met kruiden

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en piepkuiken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kruidenkazen

Ingrediënten:
bieslook, brandnetel, cayennepeper, citroensap, harissa, jalapeñopeper, karnemelk, korianderzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, provençaalse kruiden, tijm, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Avocado met kaas

Ingrediënten:
avocado, citroensap, krulpeterselie, olijfolie, paprikapoeder, peper, stracchino, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met rauwe tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, grof zeezout, ingelegde citroen, paprikapoeder, peterselie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Humus met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kaneel, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, pijnboompitten, spaanse ui, tahinpasta, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Hummus bi tahina

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, tahin en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 1

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met zure room

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Tehina

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, tahin en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met yoghurt

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gegrilde pittige kippetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, kip, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Philadelphia-peren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, eidooier, gekookte ham, gervais, paprikapoeder, peterselie, philadelphia, williamsperen, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Cannellinihummus

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflook, peterselie, tahin en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Hummus - kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, sesamzaad, tahin, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met tomaat en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, gele paprika, komkommer, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, tomaten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Haal meer recepten op...