217 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbruine basterdsuikercitroensapgembergemberpoederkaneelknoflookkomkommerlimoenlimoensapolieolijfoliepepersjalotspecerijentomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

curry met eieren

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, gebakken uitjes, gember, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, rijst, sambal oelek, sjalot, tamarindepulp en tomaat

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eieren in kerriesaus

Ingrediënten:
amandelen, bruine basterdsuiker, eieren, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen laos, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, sambal trassi, santen, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Thaise stoofpot met ei

Ingrediënten:
arachideolie, djeroek poeroetblaadjes, ei, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laoswortel, lente ui, rietsuiker, rode currypasta, rode paprika, sereh, sperziebonen, taugé, thaise vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hardgekookt ei met kaaspannenkoekjes

Ingrediënten:
bruine suiker, cotija kaas, ei, koriander, lente-ui, limoen, maïstortillas, monterey jack kaas, queso fresco, rode enchilladasaus, rode molesaus, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch / kaas
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Salade met gebakken ei

Ingrediënten:
eieren, gember, knoflook, komkommer, limoen, rode pepers, sjalot, sojasaus, suiker, verse koriander en waterkers

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, knoflook, gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in kerriesaus - kari telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirinoot, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal oelek, ui, voorjaarsui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bastilla met kip, citroen en ei

Ingrediënten:
amandel, boter, citroen, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kip, knoflook, koriander, olijfolie, oranjebloesemwater, peterselie, poedersuiker, saffraan, ui en warka

Soort:
quiche
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde eieren - goelai telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal oelek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Bleekselderijsalade met feta en zachtgekookt ei

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, eieren, feta, fijne kristalsuiker, groene chilipepers, groene paprika, kappertjes, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, selderijblaadjes, ui, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in gekruide saus - telor besengèk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djinten, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal trassi, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Visgerecht met eieren en kokos - otak otak pipih

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, garnalen, gedroogde kokos, kabeljauwfilet, ketoembar, klapper, knoflook, koriander, laos, slablad, suiker, tomaat, ui, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Verscholen eieren (met saus) - telor boengkoes (berkoeah)

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komkommer, koriander, mager rundergehakt, maïsolie, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Shakshuka

Ingrediënten:
ei, gele paprika, harissa, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, rode paprika, suiker, tomaat, ui en zoute citroenschil

Soort:
groente
Haal meer recepten op...