22 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembloemkoolbotereidooierkaneelkervelknoflookkruidenlaurierolijfoliepeperpeterseliepompoenpreisjalotslagroomtijmuivleeswaterzoutzuivelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kipfilet met dragon en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, courgette, dragon, kervel, kipfilet, magere room, melk, sjalot, slagroom, tomaten, vermout, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

ln melk gepocheerde kalfslever

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, kalfslever, laurier, melk, olijfolie, peperkorrels, peterseliesteeltjes, prei, room, sjalot, tijm en wortel

Soort:
sous-vide / orgaanvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Fishchowder

Ingrediënten:
bieslook, bruin brood, champignons, fruits de mer, bloem, boter, halfvolle melk, kabeljauw, kervel, prei, room, bleekselderij, verse tijmblaadjes, visbouillon, wortel en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Smokey goodness:

Buffalo chicken wings met blue cheese dip

Ingrediënten:
bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, boter, cayennepeper, gerookte-paprikapoeder, karnemelk, kippenvleugels, knoflookpoeder, mayonaise, tabasco, wittewijnazijn, worcestersaus, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Palesuppe - Noorse vissoep

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, bloem, boter, kruidnagel, melk, peperkorrels, peterselie, prei, raap, schelvisfilet, schelvisgraten, schelviskop, ui, water, wortel, zout en zure room

Keuken:
Noors
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Velouté de Saint-Jaques - Romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Coquilletartaar met witte chocolade

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, coquille, droge witte vermout, druivenpitolie, garnaal, halfvolle melk, ingelegde citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peperkorrel, prei, sherryazijn, sint-jakobsschelp, sjalot, slagroom, venkel, verse bieslook, visbouillon, walnotenolie en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Eenvoudige lasagna uit de oven

Ingrediënten:
ansjovis, buikspek, butternut-pompoen, crème fraîche, gedroogde rode peper, kruiden, gerookte bacon, kaneel, knoflook, korianderzaad, lasagnavellen, laurier, melk, mozzarella, pancetta, parmezaanse kaas, rode wijn, runderschenkel, stooflappen, tomaat in blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Duitse keuken

Ingrediënten:
anijs, augurk, azijn, beslag, bieslook, bonenkruid, brood, cake, deeg, dille, dragon, fruit, gefermenteerde melk, groenten, jam, jeneverbessen, kaneel, kardemom, karwijzaad, kerriepoeder, knoedels, komijn, komkommer, korianderzaad, kruiden, kruidnagels, laurierblad, lavas, marjolein, mayonaise, mosterdzaad, nootmuskaat, paprikapoeder, pasta, peper, peterselie, piment, rum, specerijen, strudel, suiker, tijm, vanille, vet, vlees, wei, zachte kaas, zuivel en zuring

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #36

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, boekweit, boontjes, broccoli, bundelzwammen, eieren, gedroogde kruiden, gluten, graan, granola, groenten, haver, kokosnoot, kruiden, kruiden en specerijen, kruidenmix, nootjes, olijfolie, paddenstoelen, pinda’s, specerijen, spruitjes, stamppot, thee, wortels, zaden, zout en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #40

Ingrediënten:
bietjes, bloemkool, cabernet sauvignon, cake, chocolade, druiven, gember, groenten, havermout, kaneel, kardemom, koffie, kruidenmix, kurkuma, melk, rode biet, roze zout, taart, valpolicella, wijn en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kook je met Nederlandse specerijen?

Ingrediënten:
appelmoes, asperges, avocado, bessen, bloemkool, boter, chocolademelk, foelie, friese nagelkaas, gemalen kruidnagel, groene peper, groenten, kaneel, kaneelpoeder, kaneelstokjes, knolselderij, koekkruiden, koffie, komijn, koolrabi, kruiden, kruidkoek, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, muskaatnoot, nootmuskaat, peper, pompoen, raapstelen, rijst, rode bes, rode kool, rode peper, room, roze peper, snijbiet, specerijen, speculaas, sperziebonen, spinazie, spruiten, spruitjes, stoofpeertjes, suiker, vruchten, water, waterkers, witte chocolade en witte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: Marokkaans groentepakketje uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, cherrytomaten, courgette, courgette, eieren, flespompoen, groenten, knoflook, kruidenmix, olie, olijfolie, paprika, peper, pitten, pompoen, ras el hanout, rode paprika, rode uien, rozemarijn, tijm, knoflook, tijm, tomaten, uien, verse rozemarijn, vlees, zeezout, 
zout en peper en zuivel