561 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeiknoflookkruidenoliepaprikaparmezaanse kaaspepertijmtomaattuinkruidenuiwaterwortelzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Auberginesalademet munt

Ingrediënten:
ansjovispasta, aubergine, basilicum, lente-uitjes, munt, olijfolie, oregano, peper, bladpeterselie, tomaat, wittewijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Salmoriglio

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, munt, oregano en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht / lichte maaltijd uit Bonen!:

Salade van gierst & zwarte bonen

Ingrediënten:
ajvar mild, citroen, extra vergine olijfolie, gedroogde tomaat, gierst, munt, oregano, peper, peterselie, rode peper, zout en zwarte bonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met honingkip aan spiesen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, granaatappelpitjes, griekse yoghurt, honing, hummus, kipfilet, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder en sinaasappelsap

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gegratineerde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, droog broodkruim, knoflook, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en pomodoritomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Goudbrasem met een kruidenpakketje

Ingrediënten:
bieslook, bosui, citroen, gerookt zeezout, goudbrasem, munt, olie, oregano, peper, peterselie, rozemarijn, veldkers, venkelzaad en zevenblad

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, marjolein, munt, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rozemarijn, salie, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Fattoush - Broodsalade uit Libanon

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad, libanees platbrood, minikomkommer, munt, oregano, bladpeterselie, rode wijnazijn, romeinse sla en tomaat

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Butternut pompoen met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, flespompoen, dragon, groentebouillon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Stuck-pot-rijst met citroen en kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, dragon, kruimige aardappel, marjolein, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tomaten gevuld met kruiden

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomaten-paprika groente met halloumi

Ingrediënten:
aceto balsamico, gedroogde oregano, gemengde kerstomaten, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, za'atar, zout en zwarte olijven

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomaten-paprika groente met feta

Ingrediënten:
aceto balsamico, feta, gedroogde oregano, gemengde kerstomaten, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, za'atar, zout en zwarte olijven

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Kisir, bulgursalade uit Turkije

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, knoflook, munt, olijfolie, oregano, bladpeterselie, trostomaten, turkse pittige paprikapuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan / rijst, granen en peulvruchten
Haal meer recepten op...