309 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloemboterbruine basterdsuikereigemberketjap benteng manisketjap maniskomkommerkorianderlaoslimoensapolieolijfoliepeperpeterseliesambal oeleksjalottomaatuiwaterwortelzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, little gem en zoete kruiden

Ingrediënten:
citroensap, doperwtjes, gemalen piment, griekse yoghurt, knoflook, little gem, melk, olijfolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, verse dille, verse dragon, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Recept uit BioBudget:

Kokospesto

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipeper, knoflook, kokosroom, koriander, peper, pistachenoten, suiker en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Koolsalade - lalab koebis

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, sambal oelek, witte basterdsuiker, witte kool, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroensap, knoflook, pinda, room, sjalot en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Wortelsalade met oranjebloesemwater

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, oranjebloesemwater, verse munt, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kippeboutjes in mangosaus - ajam berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, drumsticks, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflookpoeder, laos, limoensap, mango, sambal oelek, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van wortel, komijn en koriander

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, poedersuiker, verse koriander, wortel en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tam konijn met mangosaus - kelintji berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, jong konijn, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, mango, sambal oelek, tam konijn, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Lam met appelen

Ingrediënten:
appelsap, boter, cider, citroenrasp, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamsvlees, moesappel, olijfolie, peper, room, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Spinaziesalade - lalab bajam

Ingrediënten:
citroensap, knoflookpoeder, limoensap, sambal oelek, spinazie, tomaat, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in een pakje I - pepesan ikan I

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bananenblad, bruine suiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreel, sambal oelek, verse haring, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Noedels met kippenvleugeltjes

Ingrediënten:
citroensap, donkere sojasaus, gedroogde eiernoedels, gemberwortel, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, pinda-olie, suiker, tomatenketchup, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Basisrecept uit Hip Holland:

Gerookte paling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, knoflook, paling, ui, water en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / roken
Haal meer recepten op...