36 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemkoolbotercitroensapcourgetteeifruitgroenteknoflookkomkommerkorianderkruidenolieolijfoliepaprikapeperpeterselierijsttomaatuivleeszout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met erwtjes, munt en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, ei, eierdooier, doperwt, gedroogde munt, gedroogde perzische citroen, gemalen komijn, gemalen kurkuma, gemalen piment, kaneelstokje, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, munt, munt, naturel yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Dolma

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kaneel, lamsgehakt, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, rijst, suiiker, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamskhoresh met rabarber

Ingrediënten:
arachideolie, boter, granaatappelsiroop, lamsvlees, munt, peterselie, rabarber, saffraan, ui en water

Keuken:
Iraans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Herbed Lamb Pilaf - Pilaf met gekruid lam

Ingrediënten:
allspice, citroensap, dille, gladde peterselie, kaneel, komijn, kortkorrelrijst, kruidnagel, lamsvlees, lente-ui, munt, olijfolie, plantaardige olie, rode appel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tantuni

Ingrediënten:
biefstuk, bladpeterselie, citroen, griekse yoghurt, groene chilipepers, boter, komijnpoeder, lamsgehakt, munt, pitabroodjes, sumak, zout, tomaten, tortillawraps, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Merguez

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde munt, kaneel, kardemonpeulen, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, lamsvlees, rozenwater, rundvlees, tomatenpuree, ui, water, witte peper, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peper

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Turkse pide

Ingrediënten:
bloem, chili, deeg, gemalen komijn, gemalen koriander, tomatenpuree, lamsgehakt, melk, munt, olijfolie, peper en zout, knoflook, uien, verse peterselie, water, gedroogde gist en zout

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Dolmas

Ingrediënten:
baharat, boter, calasparrarijst, citroensap, kerstomaat, krenten, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, suiker, ui, verse dille, verse munt, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsravioli met yoghurtsaus - manti

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, cayennepeper, ei, knoflook, mager lamsgehakt, ui, verse munt, verse peterselie, verse salieblaadjes, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #16

Ingrediënten:
bietjes, bloemkool, bruine bonen, fruit, geitenkaasjes, geitenmelk, gort, groenten, kroepoek, kruiden, lavendel, limonade, maggi, mint, munt, pasta, risotto, suiker, truffel, venkel, vlees, water, witte bonen, wortel en zetmeel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

5 hoogtepunten uit de Indonesische keuken: de streetfood editie

Ingrediënten:
amandel, balletjes, bamboe, banaan, bier, bruine suiker, cake, citroengras, gember, ijs, ijswater, jackfruit, jus, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruiden en specerijen, laos, nangka, palmsuiker, pannenkoekjes, pindasaus, rijstmeel, sambal, santen, spekkoek, suikerstroop, tahu, tempé, tofu, vlees en vleesvervanger

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tofu bereiden als een expert

Ingrediënten:
beignets, beslag, citroensap, currypasta, donkere sojasaus, dragon, gembersiroop, parmezaanse kaas, kerriepoeder, knoflook, koriander, laurier, limoen, limoenschil, marinade, marinades, paddenstoelen, rozemarijn, salie, sambal, sesamolie, soja, sojasaus, suiker, tamarinde, tijm, tofu, verse koriander, kruiden, vlees, water, zongedroogde tomaatjes en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Tabouleh van quinoa

Ingrediënten:
eieren, extra vergine olijfolie, gehakt, groene salade, groentebouillon, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, saffraan, saffraanpoeder, sjalot, tabasco, tabouleh, citroensap, tomaten, uien, vlees, water, zout, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

Ingrediënten:
bladgroenten, dille, eiwitten, fleur de sel, paddestoel, pijnboompitten, pijnboompitten, kabeljauw, kip, kombu, kruiden, lijnzaadolie, notenolie, paddenstoelen, olie, seitan, shoyu, steak, tamari, tarwe, verse dille, vis, vlees, walnoten, water, zeekraal, zeesla en zout

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

The Green House: Utrechtse urban farm

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bieslook, bietensalade, boerenkaas, cherrytomaatjes, chocolade, cress, daikon, deeg, ei, groente, groenten, hart, ijs, kruiden, mede, mosterdblad, munt, oregano, peper, radijsjes, room, sorbet, kruiden, vis, vlees, water, witte asperges, worteltjes, zeekraal en zout

Haal meer recepten op...