60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecitroengaram masalagemalen komijngembergriekse yoghurtkomijnkomijnpoederkorianderpoederkorianderzaadkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipeperrode paprikarode uitomaattomatenpureeuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipeper, citroensap, knoflook, komijnzaad, koriander en olijfolie

Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met harissasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, harissa, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, paprikapoeder, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Soep van gedroogde tuinbonen met mergues

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, merguesworstjes, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bessara - Soep van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui en tomatenpuree

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vathoo kari - Kerrie-eend

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, eend, gemalen komijn, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Sesamfalafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, sesamzaad, tahin, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikkererwten en tahinsaus recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikker-erwten en tahin

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Indonesische kipcurry

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepertje, citroensap, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkel, kaneelstokje, kipfilet, kokosmelk, macadamianoten, knoflook en gember

Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kip in rode pepersaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, plantaardige olie, rode spaanse peper, ui en water

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tonijn met chermoula

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, citroensap, komijnzaad, olie, paprikapoeder, peper, knoflook, verse koriander en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Falafel met za'atar

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, sesamzaad, sumak, tijm, ui, za'atar en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse gekruide olijven

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gemalen komijn, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, olijven, rode peper, rode pepervlokken, sinaasappelschil, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...