23 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: alcoholazijnboterdragoneikippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierbladmelkmuntolieolijfoliepeperpeterselieslagroomsuikertijmuiwitte peperzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Barbunya tava

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, bloem, boter, groentebouillon, langkorrelige rijst, lente-uien, olie, pijnboompitten, citroensap, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Hünkar beğendi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bot, citroensap, zout, bloem, boter, gedroogde oregano, gedroogde tijm, aubergine, kaas, lamsstoofvlees, melk, schenkel, tomaten, tomatenpuree, turkse kaas, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis lamspootjes bereiden

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Taart van gerookte vis

Ingrediënten:
ansjovisextract, bloem, boter, citroensap, ei, filodeeg, gerookte visfilet, melk, peterselie, sherry, ui en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes in citroensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, nootmuskaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van lamspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, melk, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Mujadra met salade en tahin

Ingrediënten:
banaansjalot, basmatirijst, bloem, boter, citroensap, libanese komkommer, linzen, munt, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige frituurolie, tahin, tomaat, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Eenvoudige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, foelie, melk, peterselie, tijm, ui, vis, water, wijting, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bisque van rivierkreeft - crawfish bisque

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, citroenschil, hete saus, knoflook, kreeftenbouillon, kreeftenschalen, kreeftenstaart, lente ui, olie, olijfolie, rivierkreeftstaartjes, rode paprika, selderij, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Gestoomde lentegroenten met burrata, citroenpolenta en salsa verde

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, basilicum, bloem, bonen, boter, burrata, citroen, citroensap, cornichons, doperwten, dragon, ei, bloem, extra vergine olijfolie, boter, groene asperge, groenten, kappertjes, knoflook, water, meiraap, munt, olijfolie, panko, peper, peper en zout, bladpeterselie, polenta, polentameel, rozemarijn, salsa verde, rozemarijn, knoflook, tuinbonen, water, wijnazijn, zout en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn