33 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbotercacaociderazijncitroencitroenraspeieidooiergriessuikerhoningkaneelknoflookkrentenmelkolijfoliepatentbloempoedersuikeruiwaterzeezoutzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, ciderazijn, citroensap, instantgist, koffie, melassestroop, neutrale olie, roggemeel, suiker, tarwezemelen, volkorenmeel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Drie in de pan

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, roomboter en rozijnen

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Roggebrood met rozijnen

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, ciderazijn, citroensap, instantgist, karwijzaad, koffie, melassestroop, neutrale olie, roggemeel, rozijnen, suiker, tarwezemelen, volkorenmeel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Roggebrood met chocolade

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, ciderazijn, citroensap, instantgist, koffie, melassestroop, neutrale olie, pure chocolade, roggemeel, roomkaas, suiker, tarwezemelen, volkorenmeel, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Marsepeinrol

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, citroensap, eieren, gedroogde abrikozen, gist, griessuiker, marsepein, melk en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Helbeh (fenegriekcake)

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, instantgist, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, rozenwater, semolina, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gistrol uit Triëst variant

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, broodkruim, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gekonfijte citroenschil, gist, melk, pijnboompitten, rozijnen, rum, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Putizza di noci - Gistrol uit Triëst

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gist, melk, rum, suiker, walnoten, wijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Şekerpare - Cake met siroop

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, eidooier, gist, hazelnoten, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Koffiekoeken

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, citroensap, ei, gemalen amandelen, gist, griessuiker, melk, room, rozijnen en zout

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Geglazuurde vingerbroodjes - iced fingers, evt gevulde variatie

Ingrediënten:
aardbeienjam, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne rietsuiker, frambozenjam, gelatine, gist, melk, poedersuiker, vanille, volvette room, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelstroedel

Ingrediënten:
appel, banketbakkersroom, basterdsuiker, beschuitkruim, boter, citroensap, ei, gist, kaneel, kapselkruimels, melk, patentbloem, rozijnen, vanille en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Lemon Rolls

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, eieren, gist, glazuur, kristalsuiker, monchou, patentbloem, poedersuiker, roomboter, boter, vanille extract, volle melk, water, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Oma's oliebollen

Ingrediënten:
appel, bigarreaux, bloem, boter, citroensap, ei, gekonfijt fruit, gist, goudrenet, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte basterdsuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur / feestdagen
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
amandelschilfers, appels, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, confituur, eieren, gist, griessuiker, kaneel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, parelsuiker, rozijnen en zout

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Paasbrood uit blik

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, rozijnen, saffraan, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Vegetarische daslook-blini

Ingrediënten:
baby-spinazie, bloem, boekweitmeel, boter, citroenrasp, citroensap, daslookbladeren, ei, gelaagde kaas, gist, melk, olijfolie, peper, radijs, spinaziesalade, suiker, zout en zure room

Keuken:
Duits
Haal meer recepten op...