42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebasmatirijstbloemkoolcitroengraseigaram masalagembergroentebouillonknoflookkorianderkurkumalimoenoliepaprikapepersperziebonenspinazieuiwaterwortelzonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst - nasi oedoek

Ingrediënten:
citroengras, djinten, dunne kokosmelk, garnalenpasta, kentjoer, ketoembar, knoflook, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, langkorrelige rijst, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalencurry uit Goa met rijst in zuidelijke stijl

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, bruin mosterdzaad, cashewnoten, cayennepeper, gemalen kurkuma, gemengde peperkorrels, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, mosterdzaad, garnaal, rode spaanse peper, ui, urad dhal, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gele gekruide rijst - nasi koening lengkap

Ingrediënten:
arachideolie, daoen salam, dunne kokosmelk, ei, garnalen, ei, gevogelte, groene spaanse peper, kerrieblad, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, langkorrelige rijst, rode spaanse peper, thee, ui, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Curry

Ingrediënten:
ananas, basmatirijst, chilipoeder, courgette, gele paprika, kikkererwten, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mango, papadums, rijstolie, rode paprika, spinazie, tomaat, tomatensalade, ui, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Tum Ayam

Ingrediënten:
bananenblad, bananenbladeren, djahé, fruit, gehakt, ui, gula djawa, kemirinootjes, kentjur, kipgehakt, kippengehakt, knoflook, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, peper, rijst, salamblaadje, salamblaadjes, santen, knoflook, trassi, ui, water, water, witte rijst, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerrierijst met kikkererwten

Ingrediënten:
doperwten, garam masala, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gele kleefrijst - nasi koening

Ingrediënten:
daoen salam, dunne kokosmelk, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, rondkorrelige paprijst, ui, uienpoeder, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Soto Madura

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, braadkuiken, citroen, citroengras, djeroek poeroet, dunne kokosmelk, ei, kemirienoten, kencur, kentjoer, knoflook, laos, mihoen, rijst, rijstvermicelli, serehstengel, taugé, ui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise groene groentecurry

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, groene currypasta, groente, groentebouillon, jasmijnrijst, kokosmelk, koriander, minimaïs, peper, pompoen, rode paprika, sugarsnaps en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige garnalenkorma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, boter, currypasta, garnaal, gember, kokosmelk, koriander, kormapasta, peper, saffraandraadjes, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
sous-vide / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Creative chef:

Indonesische rijsttafel

Ingrediënten:
gember, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, kurkuma, kwartelei, peper, rijst, rode paprika, runderfond, runderwang, serehpoeder, suiker, tomatenpuree, ui, witte kool, wittewijnazijn, zoete ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ayam paniki Ambon - Hete kip van Ambon

Ingrediënten:
boontjes, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, kenarinoten, kippendijvlees, knoflook, kokosmelk, plantaardige olie, rode lombok, sjalot, tamarindepasta, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...