104 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapdroge witte wijneieidooiergroentebouillonkippenbouillonknoflookkruidenlauriermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreiroomsjalotuiwaterwitte peperwortel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige meer-in-de-pan van amarant

Ingrediënten:
amarant, bakpoeder, bloem, ei, melk, neutrale olie, peper, room, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

broccolitaartjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, broccoli, eiwit, groentebouillon, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, water, witte gelatine, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gegratineerde flensjes met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, magere kwark, melk, oude kaas, rauwe ham, slagroom, tijm, verse basilicum, verse peterselie, witte peper en zout

Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Veg!:

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, dragon, droge sherry, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, peterselie, prei, slagroom, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met kip

Ingrediënten:
bloem, foeliepoeder, kipfilet, margarine, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, tortellini, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bietenpannenkoeken

Ingrediënten:
biet, bloem, boter, ei, geitenkaas, halfvolle room, melk, olie, slagroom, tijm, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden hazenzadel met mosterd

Ingrediënten:
bloem, doorregen spek, hazenzadel, kruiden, mosterd, olijfolie, slagroom, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Honingnotentaart met honingtijmsorbet

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Soep & rosti van schorseneer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, fleur de sel, groentebouillon, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, schorseneren, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Quiche met bietenblad (of snijbiet) en ricotta

Ingrediënten:
bietenloof, bloem, boter, ei, eidooier, knoflook, koolzaadolie, melk, olijfolie, ricotta, slagroom, snijbiet, tijm, ui, volle melk en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Borekitas

Ingrediënten:
babyspinazie, boter, dille, double cream, ei, eierdooier, feta, kaskavalkaas, maanzaad, melk, nigellazaad, patentbloem, sesamzaad, slagroom, suiker, tijm en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfswang met aardappelpuree en kaas

Ingrediënten:
aardappel, bloem, extra vergine olijfolie, kalfsbouillon, kalfswang, knoflook, kristalsuiker, la serena-kaas, prei, rode rioja, slagroom, spaanse ui, verse dragon, verse kervel, verse rozemarijn, verse tijm, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte truffel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Mergkoolsoep met gefrituurde uienringen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, ei, knoflook, laurier, licht bier, mergkool, olie, peper, plantaardige olie, runderworst, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden konijnenzadel met mosterd

Ingrediënten:
bloem, doorregen spek, kruiden, mosterd, olijfolie, slagroom, ui, verse tijm, water, zadel van konijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Garniture de volaille, financière

Ingrediënten:
bloem, boter, bouchees, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip gestoofd met aromatische groenten, kippenbouillon, kipquenelles, laurier, madeira sercial, melk, peper, peterselie, slagroom, tijm, truffels uit blik, truffelvocht, vol-au-vent, wijn, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / pastei
Haal meer recepten op...