47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapfruitgemberpoederkaneelknoflookkorianderlaosolieolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertomaatuivetwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met lamsvlees

Ingrediënten:
gember, kaneel, kemirinoten, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelrijst, magere lamslappen, margarine, munt, saffraanpoeder, steranijs, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Nasi kuning

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, pandanbladeren, pandanrijst, rode chilipeper, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tarwe met lamsvlees

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gemalen kokos, gember, kaneel, kardemom, knoflook, komijnpoeder, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamslappen, maanzaad, margarine, munt, tarwekorrels, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans / Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Intria - Marokkaanse kip met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, dunne pasta, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, kurkuma, olie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vermicelli, water en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Fish Curry

Ingrediënten:
chilipoeder, fenegriekpoeder, fenegriekzaad, garam masala, gemberwortel, kabeljauw, kardemompeul, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, limoen, paratha, rijstolie, rode ui, tomaat, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kip met citroen en olijven - djej m'chermel

Ingrediënten:
citroensap, geelwortel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, ingemaakte citroen, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Harira

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, gemberpoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olijfolie, peper, rundvlees, selderijblad, tomaten, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mulligatawny

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouillon, citroen, gember, curry, bloem, boter, gehakt, groentebouillon, kaneelstokje, kokosroom, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagels, kurkuma, laurierblaadjes, munt, pasta, pomodori tomaten, prei, rode ui, specerijen, bleekselderij, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Terong Balado

Ingrediënten:
asem, aubergine, aubergines, djahé, ei, eieren, fruit, kardemompitjes, ketjap manis, knoflook, kruidnagel, kunyit, laos, limoen, limoensap, lombok, lomboks, olie, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, knoflook, tomaat, ui, water, zwarte thee en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Couscous royal

Ingrediënten:
fijne couscous, fijn zeezout, gedroogde porcini, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groente, harissa, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, peper, saffraandraadjes, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...