452 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotergroenteknoflookknolselderijkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnspecerijensuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Stifado

Ingrediënten:
boter, fetakaas, tomatenpuree, laurierblad, peper en zout, sjalotten, rozemarijn, knoflook en worteltjes

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Stifado

Ingrediënten:
boter, fetakaas, tomatenpuree, laurierblad, peper en zout, sjalotten, rozemarijn, knoflook en worteltjes

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Recept uit 52 Soepen:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, laurierblaadjes, pastinaak, runderbouillon, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, wortels en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peterselie, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bruine-bonensoep

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, bruine bonen, droge bruine bonen, laurierblad, margarine, tomatenpuree, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Spaghetti bolognese

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, half-om-halfgehakt, italiaanse kruiden, laurierblaadje, magere spekreepjes, peper, rundergehakt, spaghetti, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Winterse runderstoof

Ingrediënten:
bak en braad, bloem, bouillon, champignon, grove mosterd, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, magere runderlapjes, oud bruin bier, peper, prei, sjalot, tomatenpuree, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
bakboter, boterham, braadjus, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bourgogne wijn, winterpeen, tomatenpuree, knoflook, krieltjes, laurierblaadjes, magere runderlappen, amsterdamse ui, runderbouillon, sjalot, bleekselderij, ui en zuurkoolspek

Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

lamsschenkels met cannellinibonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cannellinibonen, knoflook, lamsschenkels, laurierblaadjes, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bourgogne wijn, tomatenpuree, krieltjes, laurierblaadjes, magere runderlappen, amsterdamse ui, runderbouillon, sjalotjes, bleekselderij, knoflook, uien, winterpeen en zuurkoolspek

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Boeuf Bourguignon - Lovemyfood.nl

Ingrediënten:
bloem, bourgogne wijn, tomatenpuree, krieltjes, laurierblaadjes, magere runderlappen, amsterdamse ui, runderbouillon, sjalotjes, bleekselderij, knoflook, uien, winterpeen en zuurkoolspek

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatensoep met lekker veel balletjes

Ingrediënten:
ei, tomaat in blik, cayennepeper, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, peterselie, half-om-halfgehakt, laurierblaadjes, paneermeel, olijfolie, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, uien en wortels

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mul met linzensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, groentebouillon, laurierblad, linzen, mulfilet, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / vis
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Lamspens

Ingrediënten:
boter, knoflooktenen, knolselderij, lamspens, laurierblaadjes, peterselie, puy-linzen, sla, tijm, tomatenpuree, uien, worsten met organen en wortels

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Blinde vinken van kalfsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, geklaarde boter, kalfsgehakt, kalfslapjes, knoflook, laurierblad, peper, sjalot, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, verse peterselie, wildfond, witbroodkruim, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Daube met runderwangen

Ingrediënten:
bloem, gehakt, kaneelstokje, laurierblad, olijfolie, pancetta, rode wijn, sinaasappel, peterselie, rozemarijn, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, peper, wortels, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hongaarse kalfstongsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine champignons, gekookte ham, gele paprika, gezouten kalfstong, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, paprikapoeder edelsusz, peperkorrels, peterselie, rode paprika, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hongaars
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zwemkrabbensoep - soupe d'étrilles

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, croutons, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, rondkorrelige rijst, tijm, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijn, wortel, zout en zwemkrabben

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...