23 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbladpeterseliebotercitroencitroensapgedroogde muntgele uigroentebouillonkaneelknoflookkrentenkruidenmuntoliepeperpeterseliepimenttomatenpureeuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Recept uit Sous-vide thuis:

Varkenshaas met koffie, wilde rijst en rodekoolsla

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, dille, dillezaad, gedroogde kersen, gemalen kaneel, gemalen komijn, karwijzaad, koffie, koolzaadolie, lichtbruine suiker, olijfolie, paprikapoeder, rode kool, sjalot, varkenshaas en wilde rijst

Soort:
sous-vide
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roz bil foul ahfar - Rijst met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokbodems, basmatirijst, boter, citroensap, dille, knoflook, langkorrelrijst, plantaardige olie, suiker, tuinbonen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pipiruchkas reyenadas de arroz - Paprika's gevuld et rijst

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gedroogde munt, gemalen kruidnagel, groene paprika, kaneel, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rode paprika, rozijnen, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, runderbouillon, suiker, tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling vegan

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, suiker, tomatenpasta, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / hoofdgerecht uit Veg!:

Gevulde koolbladeren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, ei, gedroogde chilivlokken, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, parelgort, peterselie, rijst, savooiekool, spelt, suiker, tijm, tomaten, ui, walnoten, wortel en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Perzische keuken: Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, bouillon, brood, cayennepeper, dille, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, gehakt, peterselie, groentebouillon, aubergine, water, kaneelpoeder, kurkumapoeder, linzen, munt, paprijst, peterselie, puylinzen, rijst, suiker, knoflook, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, uien, water, olijfolie, zeezout, zonnebloemolie, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kip met gekaramelliseerde ui & kardemomrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Ruths gevulde puntpaprika's

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Dolmas

Ingrediënten:
baharat, boter, calasparrarijst, citroensap, kerstomaat, krenten, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, suiker, ui, verse dille, verse munt, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Vietnamese pindarijst en tofu met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, suiker, jasmijnrijst, koriander, limoen, munt, pinda’s, plantaardige olie, rode spaanse peper, sesamolie, slablaadjes, sojasaus, knoflook, thais basilicum, zout, tofu, kruiden, water en wortel

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
rijst / vegetarisch