78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadoazijnbalsamicoazijncitroencitroensapcourgettedijonmosterdgrove mosterdknoflookolijfoliepeperpeterselierode uisjalottijmuiveldslavloeibare honingwalnotenwaterwitte wijnazijnzachte geitenkaaszeezoutzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mosterd-honingsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, geklaarde boter, grove mosterd middelscherp, kastanjehoning, olie, peper, sinaasappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Sausjes en dips

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sausjes en dips:

Citroendressing met honing

Ingrediënten:
citroensap, dragon, graanmosterd, honing, mayonaise, olijfolie, peper, rodewijnazijn, sinaasappelsap en zout

Soort:
saus/dressing/jus / mosterd
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van geglaceerde wortel met mosterd

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, druivenpitolie, esdoornsiroop, groentebouillon, honing, kervel, maïsolie, peterselie, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Kleurige zwarte bonensalade met wortel, quinoa & geitenkaas

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, honing, munt, peper, quinoa, spinazieblaadjes, veldsla, winterpostelein, winterwortel, witte wijnazijn, zachte geitenkaas, zout en zwarte bonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, carthamus bloemen, honing, mosterd, olijfolie, paprika, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn en zout

Soort:
roken / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Gegrild groentetaartje van Bunte Bentheimer ham

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, bunte bentheimer rauwe ham, courgette, franse mosterd, groene paprika, honing, kerstomaat, knoflook, krulsla, notenolie, peper, rode paprika, ui, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Knapperige venkelsalade

Ingrediënten:
acaciahoning, ciderazijn, dille, grove mosterd, koolrabi, limburgs roggebrood, olijfolie, peper, venkel, yoghurt en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gebakken kalfszwezerik

Ingrediënten:
acaciahoning, ciderazijn, dijonmosterd, grof zout, kalfszwezerik, laurier, olijfolie, peper, raapjes, rode bessen, rode klaverzuring, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde varkensborst

Ingrediënten:
appelsap, ciderazijn, donker bier, grove mosterd, honing, jeneverbes, laurier, olijfolie, palmkool, peper, rode ui, varkensborst, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Salade met tonijn en mais

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, conchiglie, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, rode paprika uit pot, honing, mais in blik, rode wijnazijn, tonijn in olie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Daisy May's BBQ-ribs

Ingrediënten:
amerikaanse gele mosterd, boter, gerookt paprikapoeder, honing, klaprib, lichtbruine basterdsuiker, mild chilipoeder, runderbouillonblokje, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Fantastische fazant - romige venkelgratin - appelsalade

Ingrediënten:
appelsap, boter, cheddar, citroen, eigenheimers, engelse mosterd, fazant, gerookt dooregen spek, goudse kaas, groene appel, honing, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, venkel, waterkers, wild, witte ui, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Geschaafde zomergroenten

Ingrediënten:
bietjes, citroensap, courgette, honing, koolrabi, koolzaadolie, mosterd, radijs, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Salade van in de oven gebakken pastinaak, puy-linzen en waterkers

Ingrediënten:
citroensap, harde geitenkaas, honing, knoflook, koolzaadolie, laurier, mosterd, parmezaanse kaas, pastinaak, peterseliestelen, puy-linzen, ui, waterkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Dressings (diverse variaties)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, gemberwortel, honing, karnemelk, kikkererwten, knoflook, komijn, korianderblaadjes, mayonaise, mirin, misopasta, parmezaanse kaas, peper, rijstazijn, sesamolie, tahin, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...