154 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebloembotercitroensapeigemberhoningkaneelknoflookkorianderlente-uilimoenolieolijfolierode uisesamoliesojasaussuikertijmwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Bijgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Okazu bijgerechten

Ingrediënten:
bosui, edamamebonen, gochugaru, goma tare, japanse sojasaus, kristalsuiker, kropsla, rijstazijn, sesamdressing, sesamolie, sesamzaad, shichimi tōgarashi, taugé en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jeruzalem (voor Itamar)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, sesamzaad, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstkoeken met shoaxingwijn

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, knoflook, lente ui, neutrale olie, rijstkoek, sesamzaad, shaoxingwijn, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine kortkorrelrijst, gele paprika, lente-ui, miso-dipsaus, nori, rode paprika, stevige tofu, wit sesamzaad, witte kortkorrelrijst, wortel, zout, zwarte peper en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstkoeken met zoete sojasaus

Ingrediënten:
chilipasta, lente ui, neutrale olie, rijstkoek, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte kaas, peper, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Lotuswortel gevuld met kip

Ingrediënten:
bosui, ei, gember, kipfilet, lotuswortel, olie, peper, scampi, sesamzaad, waterkastanje, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tofoe-tempmpéburger

Ingrediënten:
arachideolie, arame, donkere sesamolie, kombu, lente ui, neutrale olie, paneermeel, panko, peper, sesamzaad, sojasaus, tempé, tofu, wakame en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tofoeburgers op z'n Aziatisch

Ingrediënten:
arachideolie, arame, donkere sesamolie, kombu, lente ui, neutrale olie, paneermeel, panko, peper, sesamzaad, sojasaus, tofu, wakame en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Babysnapper met een amandel-sumakkorstje uit de oven

Ingrediënten:
amandelen, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gele puntpaprika, gemalen sumak, knoflook, olijfolie, rode ui, sesamzaad, sinaasappelrasp, snapper, tijm en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla met noten

Ingrediënten:
adzukibonen, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ceviche van sint-jakobsvruchten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflookolie, limoenzest, peper, rode chilipeper, rode ui, sesamzaad, sint-jakobsvruchten en tijgermelk

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gevulde scampi in een sesamjasje

Ingrediënten:
bloem, bosui, chinese champignons, eigeel, eiwit, gember, loempiavellen, peper, pijnboompitten, rijstwijn, scampi, sesamzaad, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tofoe-sesamburgers met adukibonen

Ingrediënten:
adukibonen, arachideolie, arame, donkere sesamolie, kombu, lente ui, neutrale olie, paneermeel, panko, peper, sesamzaad, sojasaus, tofu, wakame en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gestoomde zeebaars met zwarte-bonensaus

Ingrediënten:
bosui, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, geroosterde sesamolie, medium sherry, paksoi, peper, plantaardige olie, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, verse koriander en zeebaars

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen / feestdagen
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Broccolisalade met Aziatische dressing

Ingrediënten:
broccoli, ciderazijn, gember, knoflook, lente-ui, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Haal meer recepten op...