66 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebasmatirijstcashewnotencitroengrasgaram masalagehaktgemalen komijngroentebouillonkaneelstokjeknoflookkomijnkorianderkorianderzaadkruidnagelkurkumaolieolijfoliesjalotsperziebonensuikertamarindepastatomaatuizout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / nagerecht uit Maleisie:

Sagopudding - goela malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, djahé, fruit, gemberwortelpoeder, goela djawa, kaneel, kerrie djawa, palmsuiker en sago

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / nagerecht uit Maleisie:

Gelei - serikaja dengan agar-agar

Ingrediënten:
agar-agar, bruine kandijsuiker, dikke kokosmelk, djahé, fruit, gemberwortelpoeder, goela djawa, goela malakka, kaneel, kerrie djawa en palmsuiker

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Kipcurry met rijst

Ingrediënten:
kokosmelk, bloem, bouillontablet, cashewnoten, gemberpoeder, ui, kaneel, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, maïzena, margarine, knoflook en 
zout en peper

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Gehaktballetjes in milde curry

Ingrediënten:
gehakt, gemberpoeder, honing, kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, olie, pompoen, rode currypasta, tomaat en zoete aardappel

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Golden milk

Ingrediënten:
geelwortel, gember, kardamompoeder, kokosmelk, kaneelstokje, honing, zeezout en zwarte peper

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Worteltaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bakspray, eetbare bloemen, eieren, gecondenseerde kokosmelk, gehakt, gemberpoeder, walnoten, kokosolie, medjooldadels, pompoenpitten, banaan, bakpoeder, kaneel, vanille-extract en wortel

Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

wortelsoep met doe het zelf groente

Ingrediënten:
bospeen, bosui, kerstomaat, druivensap, gemberpoeder, groene currypasta, kaneel, kokosmelk, komkommer, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tofu, water en zonnebloemolie

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kerala Curry Sauce

Ingrediënten:
gember, ghee, groene kardemompeul, groene thaise chilipeper, kaneel, kerrieblad, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, kruidnagel, laurier, sjalot, steranijs en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Rijstsorbet

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, glucosestroop, javaanse suiker, kaneelstokje, kokosmelk, pandanblad, pisang ambon, rijst en zout

Soort:
vegan / ijs
Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Chai notenpap

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, banaan, blauwe bessen, cashewnoten, chiazaad, gember, kokosnootvruchtvlees, kokosmelk, nootmuskaat, kaneel en kardemom

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / nagerecht uit Nopi:

Geroosterde ananas met tamarinde en chilipeper, en kokos-ijs

Ingrediënten:
ananas, citroenblaadjes, eidooier, fijne kristalsuiker, gember, kaneelstokje, kokosmelk, kokosroom, kruidnagel, limoensap, rode chilipeper, slagroom, tamarindepasta, thais basilicum en vanillestokje

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Rendang van rund

Ingrediënten:
basmatirijst, chapati's, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoen, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, runderborststuk en ui

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Ingrediënten:
bloemkool, citroengras, curry, currypasta, gedroogde kikkererwten, gele currypasta, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kaneel, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, kurkuma, water, sjalotten, spinazie, knoflook, tempeh, water en zonnebloemolie

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Fijngekruide tomatencurry

Ingrediënten:
gedroogde curryblaadjes, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, kruidnagel, olie, rode chilipeper, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Rendang daging - Maleis rundvlees met kokos

Ingrediënten:
asam gelugur, biefstuk, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde pepers, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerisik, knoflook, kruidnagel, limoenblad, olie, sjalot, steranijs, suiker, tamarindepulp en turmeriekblad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Haal meer recepten op...