102 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikercitroengrascitroensapdunne kokosmelkgemberketjap benteng manisketjap maniskomkommerkorianderkurkumalimoensapoliepeperpindakaassambal oeleksperziebonentaugéuiwaterzoete indonesische sojasauszonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Curry van zoete pompoen en pinda's

Ingrediënten:
galangal, gele currypasta, groene peper bloemen, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, kastanjechampignons, knoflook, kokosmelk, pinda, pompoen, pompoenzaad, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Lunch / snack of tussendoortje uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflookteen, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Miesoep uit Chiang Mai

Ingrediënten:
eiermie, kippenbouillon, kippendij, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, kurkuma, lente ui, limoen, mosterdblad, rode pepers, sjalot, sojasaus, thaise rode currypasta en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sambal, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pindasaus, zes manieren

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zoete pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, ketchup, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindasaus voor gado-gado

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, ongezoute pindas, sambal ulek, sjalot, tamarinde, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Mango Curry

Ingrediënten:
bruine rijst, courgette, gember, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, kokosolie, limoensap, mango, paprika, rode currypasta, sojasaus, sperziebonen, tofu en ui

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kipblokjes met pinda's - ajam katjang 2

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, peper, pinda, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundvleescurry

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, citroenschil, gemberwortel, japanse sojasaus, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, rundvlees, sjalot en vleesbouillon

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Gado-gadosaus

Ingrediënten:
aardappel, bruine suiker, chilipeper, gebakken uitjes, ei, knoflook, kokosmelk, komkommer, kool, kroepoek, lente-ui, limoensap, palmsuiker, pinda’s, sjalot, sojasaus, sperziebonen, taugé, tofu en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Zweedse balletjes in romige saus

Ingrediënten:
dijonmosterd, havermout, kardemom, kastanjechampignon, knoflook, kokosmelk, linzen, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, peterselie, sojasaus, ui en wortel

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Thaise rodelinzensoep met geurige chiliolie

Ingrediënten:
anijsster, banaansjalot, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, rode chilipeper, rode currypasta, rode linzen, sojasaus, sugarsnaps, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde groente op zijn Thais

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, cayennepeper, chilipasta, doperwten, druivenpitolie, gele currypasta, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, munt, pindakaas, rode currypasta, rode paprika, sjalot, sojasaus, sperziebonen, thaise basilicum, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Linzensoep met kokos en spinazie

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gemalen komijn, groentebouillon, jonge spinazie, knoflook, kokoscrème, kokosmelk, puy-linzen, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise linzensoep met chiliolie recept - Food and Friends

Ingrediënten:
citroen, citroenblaadjes, citroenen, citroengras, gedroogde rode linzen, gehakt, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode currypasta, sjalot, sojasaus, steranijs, sugarsnaps, knoflook, tomatenpuree, ui, gember en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise linzensoep met chiliolie

Ingrediënten:
citroen, citroenblaadjes, citroenen, citroengras, gedroogde rode linzen, gehakt, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode currypasta, sjalot, sojasaus, steranijs, sugarsnaps, knoflook, tomatenpuree, ui, gember en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...