118 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotercitroencourgetteeikippenbouillonknoflookoliepeperpeterseliepreisjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, olijfolie, zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

ln melk gepocheerde kalfslever

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, kalfslever, laurier, melk, olijfolie, peperkorrels, peterseliesteeltjes, prei, room, sjalot, tijm en wortel

Soort:
sous-vide / orgaanvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

stevige goelasjsoep

Ingrediënten:
groene paprika, knoflookpoeder, olie, paprikapoeder edelsusz, room, runderlappen, scherp paprikapoeder, ui, varkenslappen, vlees, vleestomaat, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofde hazebout

Ingrediënten:
hazebouten, jeneverbes, olie, peper, prei, rode wijn, rodewijnazijn, sjalot, tijm, verse peterselie, wildbouillon, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Indiase wortelsoep

Ingrediënten:
creamed coconut, groentebouillontablet, madras currypasta, olie, pappadums, roerbakgroenten, roerbak-tofu-finesse, ui, wortelen en zure room

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groene speltkoeken met gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, dille, ei, groentebouillon, grünkern groene spelt, knoflook, nootmuskaat, olie, peterselie, room, rozemarijn, selderijblad, stoofkomkommers, tijm, ui, witte peper, witte wijn en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Caraibische pompoensoep

Ingrediënten:
frituurolie, gember, groentefond, hokkaidopompoen, kerriepoeder, knoflook, korianderblaadjes, olie, pompoenchips, rode chilipeper, rode paprika, room, witte ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Recept uit Smakelijke salades:

Pastasalade

Ingrediënten:
ham, maiskorrels uit blik, olijfolie, paprika, pasta, vinaigrette, winterwortel en zure room

Soort:
salade
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Maisnuggets in Mexicaanse stijl

Ingrediënten:
ananas, avocado, chilipoeder, chilisaus, eieren, kaas, wortel, kikkererwtenmeel, knoflook, limoen, maiskolven, maïskorrels, mango, plantaardige olie, rodekool, sla, bakpoeder, zout, tomaat, tortilla, verse koriander, water, witte bonen en zure room

Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Sla-taco’s met lauwwarme maissalsa

Ingrediënten:
ananas, avocado, blanke amandelen, cashewnoten, chilisaus, kaas, wortel, guacamole, ijsbergsla, lente-uitjes, limoen, maïskorrels, mango, plantaardige olie, rodekool, rode spaanse peper, tacokruiden, tomaat, tomaten, verse koriander, water, zout en zure room

Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante winterse tomatensoep

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, melk, olijfolie, peterselie, rode ui, room, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sojabonen met morieljes en asperges

Ingrediënten:
asperges, droge witte wijn, edamamebonen, honing, kombu dashi, morielje, olijfolie, room, sojabonen, winterwortel en zwarte sojabonen

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenragout met gepocheerd eendenei

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, dragon, eendenei, gedroogde porcini, paddestoel, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, truffelolie, ui, water, witte wijn, wortel, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Down to earth:

Mosselen met gegrilde watermeloen en boekweitpasta

Ingrediënten:
boekweitpasta, citroen, fijn zeezout, fleur de sel, knoflook, mosselen, olijfolie, prei, room, sjalot, sushiazijn, verse tijm, vers laurierblaadje, vinaigrette, watermeloen, witte wijn en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Koolsoep van spitskool

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, peterselie, rundersoepvlees, salie, spitskool, tomaat, ui, vlees, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Romige groente-cannellinischotel met biet

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, bloemkool, cannellinibonen, flespompoen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode biet, room, tijm, tomaat uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...