Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneigroentebouillonknoflookkorianderoliepeperpeterselierode paprikasuikertijmtomaatuivruchtensapwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Snelle citroenmarinade

Ingrediënten:
citroensap, laurier, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Jus Gras

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, kippenjus, kippenvet, olie, propyleenglycolalginaat, sherry, sjalot, vloeibare sojalecithine en witte port

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Kip met druiven

Ingrediënten:
blauwe druiven, boter, citroensap, kipfilet, olijfolie, sjalot, wijnbladeren, witte druiven en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Steurtartaar

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, kappertjes, olijfolie, peper, sjalot, steurfilet, toast, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Groene olijven, walnoten en granaatappelsalade

Ingrediënten:
bladselderij, citroensap, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, groene olijven zonder pit, olijfolie, pistachenoten, rode chilipeper, sjalot, walnoten en walnotenolie

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Egyptische tomatensalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, maldonzout, olijfolie, sjalot, trostomaat en zout & peper

Keuken:
Egyptisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zalmtimbaaltje

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, olijfolie, sjalot, waterkers, zalm en zeezout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Gerookte ansjovisdressing

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, gerookte ansjovisfilets, moscatelazijn en sjalot

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Snijbonen met dragon en citroen

Ingrediënten:
citroensap, dragon, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, sjalot, snijbonen, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gembervinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sherryazijn, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
broodkruimels, citroensap, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, sjalot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Special salad

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, citroensap, citroenschil, friseesla, ijsbergsla, knoflook, laurierblad, olie, olijfolie, ontbijtspek, radicchio, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalot en witbrood

Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse bonensla

Ingrediënten:
citroensap, dragon, flageoletbonen, olijfolie, puy-linzen, sherry-azijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tomatensalade met gerookte kip

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, knoflook, olijfolie extra vergine, sjalot, trostomaten, oregano, zeezout, zwarte olijven met pit en zwarte peperkorrels

Soort:
salade
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...