388 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembotercitroensapdroge witte wijneieidooiergroentebouillongruyèrekippenbouillonknoflookmelkolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreisjalotspinaziesuikertijmuiwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
ei, gekookte ham, koffieroom, korstdeeg, mager spek, melk, nootmuskaat, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Fusilli met ham en kaas

Ingrediënten:
ei, fusilli, gekookte ham, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin dauphinois

Ingrediënten:
kaneel, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, stevige aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Bijgerecht uit 45 geniale rezepten:

Selderijpuree

Ingrediënten:
boter, knolselderij, melk, nootmuskaat, room, slagroom, truffeljus, truffelschillen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappel-citroensneeuw

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroenrasp, nootmuskaat, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Allymes taart - tâtre des allymes

Ingrediënten:
arachideolie, brooddeeg, crème fraîche, ei, fromage blanc, nootmuskaat, peper, ricotta, slagroom, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Zalmsoezen - bigné al salmone

Ingrediënten:
bechamelsaus, gerookte zalm, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, soezen, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / hartige hapjes / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, korstdeeg, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, nootmuskaat, peper, slagroom, volle melk en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Quiche lorraine

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, ei, gerookte pancetta, nootmuskaat, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Aardappelsoufflé

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, ei, nootmuskaat, ricotta, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Broccoli-timbaaltjes

Ingrediënten:
broccoli, ei, hazelnoten, nootmuskaat, olie, peper, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Aardappelpannekoekjes met gerookte paling en spek

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, crème fraîche, ei, melk, mierikswortel, nootmuskaat, ongerookt doorregen spek, palingfilet, peper, slagroom, wasabipoeder, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

chocolade- kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, cacao, citroenschil, crème fraîche, eieren, bloem, gehakt, kristalsuiker, nootmuskaat, olijfolie, cacao, pure chocolade, slagroom, kaneel en zout

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...