360 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterknoflookkruidenkruidnagelolijfoliepeterseliepreirode wijnsaliesjalotspecerijensuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Hertevlees in wildroomsaus

Ingrediënten:
braadboter, cantharel, hertenvlees, jeneverbes, laurierblad, peper, room, ui, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Octopus met kersen

Ingrediënten:
suiker, gemberwortel, kersen, kersensap, laurierblaadjes, octopus, olijfolie, rijstazijn, sjalot, sla, rozemarijn, peper en zout

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Octopus in rode wijn - polpi al vino rosso

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, octopus, olijfolie, peper, rode wijn, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Epices Provencale (Escoffier)

Ingrediënten:
basilicum, bonenkruid, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavendel, nootmuskaat, peper, rozemarijn en tijm

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

In bier gestoofde kip

Ingrediënten:
aardappels, bruine suiker, dijonmosterd, donker bier, gehakt, kippenpoten, laurierblad, olijfolie, runderbouillon, spek, rozemarijn, tijm, uien, verse rozemarijn, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Uien en aardappelen met balsamico uit de oven en varkensrollade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, gemalen venkelzaad, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, rode ui, rozemarijn, varkensrollade, vastkokende aardappelen, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamsragout Avignon - daube avignonnaise

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Visstoofpot met paprika, amandelen en saffraan - romesco de peix

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pruimtomaten uit blik, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, venusschelp, verse rozemarijn, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Daube met runderwangen

Ingrediënten:
bloem, gehakt, kaneelstokje, laurierblad, olijfolie, pancetta, rode wijn, sinaasappel, peterselie, rozemarijn, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, peper, wortels, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Bresaola

Ingrediënten:
fijn zeezout, jeneverbessen, laurier, nitrietpekelzout, rode wijn, rozemarijn, runderstaartstuk, suiker, tijm en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees / Italiaans
Soort:
inmaak / rundvlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kalfstong met waterkerssaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, kalfstong, knoflook, laurierblad, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, ui, waterkers, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Geroosterde witte vis en prei

Ingrediënten:
bacon, citroen, jonge preitjes, laurier, olijfolie, rozemarijn, tijm, witvisfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Artisjokken

Ingrediënten:
artisjokharten, paarse artisjok, champagne-azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, rozemarijn en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Jodi Leunissen

Recept van Blik in de Keuken:

Kip Chianti

Ingrediënten:
bloem, tomaat, groene olijven, kip, laurierblaadjes, olijfolie, peper, rode wijn, stokbrood, knoflook, verse rozemarijn, veldsla en zout

Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Stoofpot van konijn met zilveruitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine rietsuiker, kaneelstokje, knoflook, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, pimentbessen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse rozemarijn, water, wortels, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

lamsschenkels met cannellinibonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cannellinibonen, knoflook, lamsschenkels, laurierblaadjes, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zure elft - agoni in carpione

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, elft, knoflook, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, rodewijnazijn, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
marinade / vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Favabonensoep met morcilla

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, favabonen, knoflook, kruidnagel, laurierblad, morcilla, olijfolie, peper, prei, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, eierdooiers, eiwitten, boter, water, kruiden, laurierblaadje, peperkorrels, peterselie, citroensap, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...