96 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbakoliebloemboterdonkere sojasausfruitgembergroenteknoflookkruidenlente-uilichte sojasausmelkolieolijfoliepepersesamoliespecerijentomaattomatenpureewortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase schaapscurry

Ingrediënten:
aardappel, curryblaadjes, gember, knoflook, lamsvlees, olie, schapenvlees, sjalot, suiker, turmeriekpoeder, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Worteltaart

Ingrediënten:
aardappel, aardappels, amandelmeel, bakbanaan, banaan, bosui, bosuitjes, eieren, kaas, boter, honing, kokosmeel, kokosmelk, kokosolie, meel, roomboter, suiker, water, winterwortels, wortel, wortels en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Gadogado

Ingrediënten:
aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude doperwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe belle potagère - Doperwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Duivelscurry

Ingrediënten:
aardappel, bruin mosterdzaad, citroengras, galangal, gedroogde pepers, gember, kip, knoflook, lichte sojasaus, olie, rode pepers, sjalot, suiker, turmeriek, ui, water, witte azijn en zout

Keuken:
Europees / Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tamara's rataouille

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, flespompoen, groene chilipeper, haricots verts, knoflook, koriander, kristalsuiker, pastinaak, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht uit Filippijnen:

Loempia's

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bruine basterdsuiker, frituurolie, goela djawa, groentenat, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, knoflook, lichte sojasaus, loempiavellen, maïzena, olie, peper, prei, sambal oelek, slablad, sliertsjalot, sperziebonen, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, water, witte kool, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
quiche / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Eingelegte Rote Bete - Ingelegde rode biet

Ingrediënten:
brandewijnazijn, gele biet, groente, kruidnagel, mierikswortel, rode biet, rood-witte biet, suiker, water, witte biet en witte peper

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Haal meer recepten op...