53 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncognacgemberknoflookkruidnagellaurierbladlichte sojasausolieolijfolierijstazijnrode paprikasjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Ramen noodle soep met buikspek

Ingrediënten:
aziatische buikspek gegaard, broccoli, chilipeper, tabasco, eieren, honing, kippenbouillon, knoflook, chinese paddestoelen, pindakaas, ramen noodles, sojasaus, citroengras, gember, vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, sesamolie, witte suiker, witte wijnazijn, worcestersaus, zwarte peper en water

Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Chinese kip

Ingrediënten:
eieren, ui, kipfilets, kippenbouillon, tomatenpuree, olie om te frituren, olijfolie, peper, rode paprika, rode wijnazijn, sojasaus, suiker, water en zout

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Groene pepersaus

Ingrediënten:
azijn, cognac, gevogeltebouillon, gevogelteglace, magere room, port, slagroom, suiker, verse groene peperkorrels, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Tonijnspiesen met kokos-mochicakes en wortel-yuzusalade

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, citroenblaadjes, citroengras, ei, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, kippenbouillon, kleefrijstmeel, kokosroom, lichte sojasaus, mirin, pandanbladeren, rijstazijn, rode chilipeper, sake, sesamzaad, shiitake, sugarsnaps, tonijnsteaks, vanillestokje, wortel, yuzusap, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Aardappel-komkommersalade

Ingrediënten:
amandelolie, babykomkommer, gevogeltebouillon, middelscherpe mosterd, peper, raapolie, sjalot, suiker, vastkokende aardappel, walnootolie, witte wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippastilla

Ingrediënten:
cognac, filodeeg, gedroogde chipotlepeper, gedroogde rode chilipeper, gerookte-paprikapoeder, ghee, grof zeezout, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, krenten, olijfolie, pijnboompitjes, poedersuiker, pure chocolade, romatomaat, roze peperkorrels, sjalotten, slagroom, spinazie, ui, urfapeper, valdespino sherryazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Patrijs in chocoladesaus - perdiz con chocolate

Ingrediënten:
gevogeltebouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, patrijs, peper, pure chocolade, sherry-azijn, sjalot, suiker, varkensreuzel, verse peterselie, vet spek, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Eend met sinaasappelsaus op onze wijze

Ingrediënten:
boter, citroensap, cointreau, curaçao, eend, gevogeltebouillon, grand marnier, honing, mandarine napoléon, rode wijn, rode wijnazijn, sinaasappels, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Recept uit Thermomix Feest:

Rodekoolsoep

Ingrediënten:
azijn, bloedworst, boter, gevogeltebouillon, knoflook, kruidnagel, kwartelei, laurier, olijfolie, peper, rodekool, sambal, sjalot, stoofappel, suiker en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Pom voor een feestje

Ingrediënten:
aromat, azijn, bouillontablet, pomtayer, kip, nootmuskaat, piccalilly, roomboter, selderij, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Hete en zure soep uit Sichuan

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, ei, gedroogde chinese champignons, gouden naalden, heldere bouillon, koriander, lichte sojasaus, mager varkensvlees, marinade voor varkensvlees, olie, peterselie, rijstazijn, sesamolie, suiker, tahoe, water, witte wijnazijn, wolkenoren, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner uit Rijksmuseum kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, bouillon, cranberry, hazenbout, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, milde azijn, ontbijtkoek, peper, pruimen, rode wijn, sleedoornbessen, spekblokjes, suiker, ui, venkel, verjus, zilverui, vossenbessen, wijnazijn en wortel

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dronken krabbetjes

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, eiwit, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tahoe, tomatenpuree, ui, varkenskrabbetjes, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Civet à la Flamande

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, bruine suiker, champignons, cognac, gerookt spek, hazenbillen, hazenbloed, hazenpoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode bessengelei, rode wijn, suiker, toast, vet spek, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild

Recept van Mijn Recepten:

Goulashsoep - Mijn Recepten

Ingrediënten:
aardappel, azijn, basterdsuiker, bouillon, gerookte spekjes, ketjap, komijn, kruidnagel, laurierblad, marjolein, mosterd, paprikapoeder, peper, rode paprika, rundvlees, sambal, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, winterpeen en zout

Recept van Mijn Recepten:

Goulashsoep met rundvlees - Mijn Recepten

Ingrediënten:
aardappel, azijn, basterdsuiker, bouillon, gerookte spekjes, ketjap, komijn, kruidnagel, laurierblad, marjolein, mosterd, paprikapoeder, peper, rode paprika, rundvlees, sambal, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, winterpeen en zout

Recept van Mijn Recepten:

Goulashsoep met rundvlees

Ingrediënten:
aardappel, azijn, basterdsuiker, bouillon, gerookte spekjes, ketjap, komijn, kruidnagel, laurierblad, marjolein, mosterd, paprikapoeder, peper, rode paprika, rundvlees, sambal, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, winterpeen en zout

Haal meer recepten op...