229 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterdroge witte wijneiknoflookkruidenkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreiselderijsuikertomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Runderbouillon

Ingrediënten:
knoflook, koolzaadolie, laurier, peperkorrels, bladpeterselie, prei, runderbotten, tijm, spaanse ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pekel voor varkensbuik

Ingrediënten:
inmaakzout, laurier, peperkorrels, prei, suiker, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
sous-vide / condiment
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, karper, laurierblad, paling, snoekbaars, tijm, ui, verse peterselie, visafval, water, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bloem, groene chilipeper, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, peperkorrels, sherry-azijn, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gestoofde varkenssteak

Ingrediënten:
bier, bruine fond, gerookte ham, laurierblad, peper, tijm, ui, varkenscarré, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gesmoord rundvlees met ansjovis - broufado

Ingrediënten:
ansjovis, arrowroot, bouquet garni, cognac, cornichons, droge witte wijn, kappers, knoflook, laurierblad, mager runderstoofvlees, olijfolie, peper, rode wijnazijn, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Brood-en-knoflooksoep

Ingrediënten:
bouquet garni, brood, ei, ganzenvet, gruyère, jonge knoflook, laurierblad, salie, tijm, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde venkel, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, pittige mosterd, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tarbot, ui, verse tijm, water, witvis, wortel, zeebaars, zeeduivel, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip met rijst - poule au riz

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kippenorgaanvlees, langkorrelrijst, laurierblad, peper, plantaardige olie, poularde, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Artichoke

Ingrediënten:
ascorbinezuur, baby-artisjok, citroenschil, gele ui, laurier, tijm, water, wortel, zwarte peperkorrels en zwart korianderzaad

Soort:
groente
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, eierdooiers, eiwitten, boter, water, kruiden, laurierblaadje, peperkorrels, peterselie, citroensap, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Lentils

Ingrediënten:
bleekselderij, friseesla, gedestilleerd water, groene hazelnoot, groene linzen, kamillebloem, kervel, knoflook, laurier, prei, sjalot, tijm, ui, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwarte radijs

Soort:
groente
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Zwezerik en groentestengels, peterselie en zeewier

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, eendenvet, honing, jeneverbessen, kalfszwezerik, kippengelei, laurierblaadjes, peper, peterselie, preistengels, rodebessenwijn, rood zeewier, tijm, water, waterkers, wittewijnazijn, wortelstengels, zeesla en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Duivenbouillon

Ingrediënten:
karkas van duif, karkas van gevogelte, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Haal meer recepten op...