43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelmeelboterbrandewijncitroensapcitroenschilcrème fraîchedroge rode wijngemberkaneelstokjekruidnagellauriermaïzenaoliepeersinaasappelsinaasappelschilslagroomsteranijssuikerwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kersensoep

Ingrediënten:
brandewijn, citroensap, citroenschil, kaneel, kersen, morellen, rode wijn, suiker, witte wijn en zure room

Keuken:
Hongaars / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fruitcompotes

Ingrediënten:
abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Koude aalbessensoep

Ingrediënten:
aalbessen, aardappelmeel, citroen, eiwitten, kaneelstokje, kruidnagel, rode bessensap, rode wijn en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Eend met morellen

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroen, eend, ganzenleverpastei, gemberpoeder, kaneel, morellen uit blik, olie, oranjemarmelade, rode wijn, salie, sherry, slagroom, suiker, walnoten, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Koude morellensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroenschil, kaneelstokje, morellen, rode wijn, suiker en water

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

wijnappeltjes met notenroom

Ingrediënten:
appelen, cassis-siroop, citroen, citroenmelisse, hazelnoten, kaneelstokje, rode wijn, rozijnen, slagroom, suiker en walnoten

Soort:
fruit
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Drinken uit Zeeuwse pot:

Bisschopswijn

Ingrediënten:
bordeaux, citroen, kruidnagel, pijpkaneel, rode wijn, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / feestdagen
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Brindisa:

Limonada - Paasdrank

Ingrediënten:
citroen, kaneel, rode wijn en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ingelegde kersen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, kaneelstokje, kersen, maïzena, pimentkorrels, rode port, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, steranijs, suiker, vanillepeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
fruit
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kwetsencompote

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, kersenlikeur, kruidnagel, kwetsen, rode port, rode wijn, sinaasappel, suiker, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kwetsencompote

Ingrediënten:
aceto balsamico tradizionale, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, kwetsen, rode wijn, slibovitch, suiker en vanillepeul

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote