413 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroencitroensapeieidooiergedroogde gistgistkaneelknoflookmelknootmuskaatoliepeperplantaardige olieslagroomsuikertijmuivanillesuikerwateryoghurtzeezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Snack of tussendoortje uit Elzas:

Beignet schenkele - de dijen van mevrouw

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, olie, poedersuiker, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gefrituurde strikken

Ingrediënten:
00-bloem, boter, ei, kristalsuiker, moscato passito, olijfolie, poedersuiker, vanillesuiker, vin santo en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Krapfen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, eierdooier, fijne kristalsuiker, melk, olijfolie, poedersuiker, gist, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / frituur
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Vlierbeskoeken

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, melk, olie, poedersuiker, suiker, vanillesaus, vlierbesschermen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer 1 notitie

High tea / bij de koffie uit Thug kitchen feestvoer:

Appel-kokostulband

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, bruine suiker, ciderazijn, druivenpitolie, kaneelpoeder, kardemompoeder, kokosmelk, kokosrasp, melkvervanger, olijfolie, poedersuiker, slagroom, vanille extract, volkorenbloem, witte bloem en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / zoet / veganistisch / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Castagnole - Carnavalsoesjes

Ingrediënten:
anijslikeur, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, cognac, ei, olijfolie, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Gevulde deegrolletjes - cannoli

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekonfijte citrusschil, gekonfijte engelwortel, gekonfijte kersen, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, suiker, vanillesuiker, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Soufganioth of ponchkes - Chanoeka-jamdonuts

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, droge gist, ei, eidooier, frambozenjam, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rode-bessenjam, vanille-essence, water, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Bugnes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, citroen, eieren, frituurolie, kristalsuiker, olie, poedersuiker en zout

Soort:
zoet / beignets
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Crema Fritta met kriekensaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, geklaarde boter, kriekensaus, melk, paneermeel, pepermuntblad, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Room-strudel met rozijnen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, olie, oud brood, poedersuiker, rozijnen, slagroom, suiker, vanillestokje, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Kaiserschmarren

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, rum en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Cannoli - Gevulde hoorntjes

Ingrediënten:
bigarreaux, bloem, boter, marsala, plantaardige olie, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, suiker, sukade, vanillesuiker, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Appellatkes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, cognac, donkere rum, ei, fruitlikeur, kaneelpoeder, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Snack of tussendoortje uit Italiaanse patisserie:

Cenci - Strikjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, kristalsuiker, plantaardige olie, poedersuiker, rum, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...