548 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeigembergroenteknoflookkruidenolijfoliepaprikapeperpeterseliesuikertijmuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bouillon van geroosterde groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, knolraap, knolselderij, laurier, olijfolie, pastinaak, steranijs, tomaat, uien, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

BQ-salade met geroosterde knolgroenten en groene bonenstamp

Ingrediënten:
babyspinazie, belugalinzen, citroensap, doperwt, extra vierge-olijfolie, grote witte bonen, Himalayazout, knoflook, knoflookpoeder, limoensap, pastinaak, plantaardige olie, rodekool, tahin, tomaat, verse gemengde kruiden, verse munt, versgemalen zwarte peper, water, wortel, zeezout, zonnebloempitten en zwarte quinoa

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Parelgortsoep met zomergroente

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, doperwten, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, knolraap, koolraap, maïskorrels, maïsolie, okra, parelgort, pastinaak, tomaat, ui, wasachtige aardappel, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Parelgortsoep met geroosterde seizoengroente

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, doperwten, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, knolraap, koolraap, maïskorrels, maïsolie, okra, olijfolie, parelgort, pastinaak, tomaat, ui, wasachtige aardappel, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tamara's rataouille

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, flespompoen, groene chilipeper, haricots verts, knoflook, koriander, kristalsuiker, pastinaak, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Pastina

Ingrediënten:
diepvriesspinazie, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, tomaat, vegetarisch gehakt en volle melk

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Zuppa invernale - Toscaanse wintersoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, borlottibonen uit blik, extra vergine olijfolie, brood, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, pastinaak, savooiekool, tomaten uit blik, ui en witte bonen uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, koolrabi, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...