157 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelgemalen komijnknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderpoederkruidenkurkumamosterdzaadolijfoliepaprikapoederpeperspecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwaterwortelyoghurtzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Kerriepoeder met zoete aardappels

Ingrediënten:
garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoenen, olijfolie, rode chilipeper, ui, volle yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Pilav met champignons

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, champignon, garam masala, kardemompeul, knoflook, plantaardige olie, sjalot, gember, verse koriander en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Wrap 'n roll:

Gevulde zoete aardappel met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, crème fraîche, garam masala, gemberwortel, ghee, groene spaanse peper, kikkererwten, knoflook, korianderblaadjes, kurkuma, olie, wortel, yoghurt, zoete aardappel en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Indische Aardappel Pannenkoeken

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, doperwten, garam masala, gemberwortel, groene currypasta, ui, knoflook, water, kurkuma, olie, rode chilipeper, tarwebloem, verse koriander en zout

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Lamsbiryani

Ingrediënten:
basmatirijst, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, lamsbout, olijfolie en ui

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Romige Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, eigeel, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Gepureerde Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Samosa’s

Ingrediënten:
aardappels, cayennepeper, doperwten, garam masala, gemberpoeder, komijnzaad, korianderpoeder, kummelzaad, kurkuma, meel, olie om te frituren, plantaardige olie, knoflook, zout en zonnebloemolie

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Rode Aardappel Curry

Ingrediënten:
garam masala, geelwortelpoeder, gehakt, gemberwortel, korianderblaadjes, korianderpoeder, olijfolie, rode chilipeper, rood chilipoeder, knoflook, mosterdzaad, tomatenpuree, tomatensaus, uien, vastkokende aardappelen, venkelzaad, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
curry / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Tandoori-bloemkoolsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen peper, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaadjes, kipdrumsticks, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaadjes, kruidenmengsel, naanbrood, bakolie, oregano, papadums, paprikapoeder, knoflook, tuinkruidenbouillon, uienpoeder, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Palak paneer– Indiase spinaziecurry

Ingrediënten:
babyspinazie, basmatirijst, garam masala, gemalen komijnzaad, kokosvlokken, kookroom, limoen, olie, paneer, spaanse pepers, knoflook, tomaat uit blik, tomaten, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas met chilipepers

Ingrediënten:
boter, cashews, druivenpitolie, garam masala, gember, groene chilipeper, knoflook, koriander, maïsolie, mozzarella, paneer, pinda's, queso fresco, ui, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine met kerrie en kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, druivenpitolie, garam masala, gember, kerriepasta, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, nieuwe aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...