440 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapcognacdroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidnagellaurierolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnsjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterzoutzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Basisrecept uit Veg!:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, knoflook, koolzaadolie, laurier, peterseliesteeltjes, tijm, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Vissoep

Ingrediënten:
cicale, garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, vis, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Rijst & aardappels

Ingrediënten:
aardappel, boter, kippenbouten, knoflook, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, risottorijst, rozemarijn, selderij, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Risotto met asperges & scampi

Ingrediënten:
asperge, boter, cognac, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peperkorrels, risottorijst, scampi, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Konijnrijst met amandelen en rozemarijn - arroz de conejo

Ingrediënten:
amandelen, calasparrarijst, citroen, fino sherry, groene paprika, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, peterselie, saffraandraadjes, spaanse ui, tam konijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, witte wijn, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, citroen, ei, kalfsbiefstuk, kalkoenborst, kappertjes, kruidnagel, laurier, peterselie, tonijn, ui, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Choucroute garnie

Ingrediënten:
braadworst, frankfurters, ganzenvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, riesling, tijm, toulouseworstjes, ui, varkenskluiven, wortel en zuurkool

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Grieks gestoofd lamsvlees

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, ditalini, droge witte wijn, feta, gedroogde oregano, knoflook, lamsbouillon, lamsschouderfilet, laurier, macaroni, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, stoofperen, tijm, tomaat in blik, ui en wortel

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Langzaam gebraden staartstuk

Ingrediënten:
kalfsstaartstuk, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Blauwgekookte forel

Ingrediënten:
forel, laurier, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Eenvoudige varkensgebraad

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, bosui, boter, knoflook, laurier, meiknol, olijfolie, rozemarijn, sjalot, varkensfilet en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Pieds et paquets

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijfolie, paquets, rode paprika, rookspek, schapenpootjes, tomaat, ui, vlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, verse peterselie, visafval, water en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Ossobuco met risotto Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenfond, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, risottorijst, saffraan, ui, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gratin van honingraatpens

Ingrediënten:
bleekselderij, droge cider, droge witte wijn, honingraatpens, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, ui, vleestomaat, wortel en zeezout

Soort:
vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Lamsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, lamsbotten, laurier, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Snelle blanke fond

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenbouillonblokje, kippenbouillon uit pot, laurier, ui, witte wijn, wortel en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, jonge groene asperge, laurier, parmagiano reggiano, peper, risottorijst, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Fabio's linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, castelluccio-linzen, cotechino, extra vierge-olijfolie, laurier, olijfolie, pancetta, peperoncinovlokken, rookworst, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Sanders geitenstoof met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Haal meer recepten op...