182 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobakpoederbasilicumbloembotercitroencitroensapeidooiergehaktkaneelknoflookkomkommermelkmosterdmuntoliepeperplantaardige olierode uislagroomsuikeruivloeibare honingwateryoghurtzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Hazelnotenkoekjes

Ingrediënten:
appelstroop, banaan, cacaopoeder, eieren, eigeel, eiwitten, gebroken lijnzaad, hazelnoten, honing, kaneel, koekjes, kokosmeel, kokosolie, lijnzaad, meel, olie, palmsuiker, pannenkoeken en suiker

Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Snack of tussendoortje uit Eet als een atleet:

Koffie-dadelbrood

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, eiwit, gedroogde dadel, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, sterke koffie, vanillesuiker, volkorenmeel, walnoten en zout

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Pulled pork & zoete aardappel-hash

Ingrediënten:
ciderazijn, ei, extra vierge olijfolie, groene peper, honing, kervel, kwarteleitjes, lamsoor, lente-ui, olijfolie, pulled pork, rode peper, roodlof, rozemarijn, spinazie, ui, witlof, wortel, zoete aardappel en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, boter, ei, extra vierge olijfolie, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, sprank appels, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, honing, karwijzaad, plantaardige olie, roggemeel, suiker, water, witbier en zeezout

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Gerookte zalm

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, biet, bloem, citroen, ei, gerookte zalm, groene asperge, honing, melk, mierikswortel, olijfolie, rozemarijn, tuinkers en yoghurt

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Pompoensalade met quinoa, rodebietenballetjes en geitenkaascrème

Ingrediënten:
alfalfa, basilicum, boerenkool, ei, extra vergine olijfolie, flespompoen, geitenkaas, gemberwortel, glutenvrije havermout, Himalayazout, honing, lichte tahin, limoen, olijfolie, pistachenoten, plantaardige olie, rode biet, rode quinoa, veldsla, versgemalen zwarte peper, water en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Chorizo carbonara

Ingrediënten:
chorizo, citroen, clementine, ei, extra vierge-olijfolie, honing, knoflook, manchego, munt, olijfolie, penne, pijnboompitten, rode spaanse peper, roodlof, rozemarijn, sherryazijn, spinazie, witlof en yoghurt

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete challe

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Zalm in een zourkorst

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, ciderazijn, citroen, ei, engelse mosterd, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, honing, marjolein, munt, peterselie, rode peper, steenzout, venkel en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Zoete rijstkoek - bostrengo

Ingrediënten:
appel, broodkruim, cacaopoeder, citroenrasp, ei, espresso, extra vergine olijfolie, gedroogde vijgen, honing, maïsmeel, melk, peer, poedersuiker, rijst, rozijnen, rum, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Flensje met prei en geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, geitenkaas, honing, melk, olie en prei

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevuld speenvarken

Ingrediënten:
dadels, ei, garum, gedroogde bloembollen, honing, houtsnip, kaasjeskruid, kip, koriander, lijster, lucaanse worstjes, olie, ontbeend speenvarken, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, prei, rode biet, selderij, slakken, spruitjes, varkenworstjes en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

marokkaans brood

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde gist, melk, olijfolie, venkelzaad, vloeibare honing, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...