Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeigemalen komijngembergroentebouillonkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepeperpeterselierode paprikasuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Garnalen- en kipspiesjes

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gembersiroop, hoisinsaus, kiphaasje, rauwe ongepelde garnalen, rijstazijn, sesamolie, sjalot en verse koriander

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lamssaté

Ingrediënten:
ketjap manis, ketoembar, knoflook, lamsvlees, limoensap, rode lombok, sjalot, vloeibare goela djawa en witte peper

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Linzensalade met verse kruiden

Ingrediënten:
amora, bieslook, bleekselderij, fleur de sel, koriander, kruidnagel, linzen, rookspek, sjalot, ui, walnotenolie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Rode currysoep met garnalen

Ingrediënten:
doperwten, garnaal, kokosmelk, koriander, rijstolie, sjalot, soba noedels, thaise rode currypasta en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Rijstnoedelsalade met gekruid eendenborstgehakt

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, citroensap, eendenborstfilet, kippenbouillon, koriander, lente-ui, nam pla, noedels, pindaolie, sjalot, thaise pepers en thaise vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Groene Thaise currypasta

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, gember, groene pepers, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, sereh, sjalot en thaise vissaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rundertartaar met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, bieslook, dragon, kervel, koriander, munt, olijfolie, peterselie en sjalot

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Kokos, tofoe en pompoenpitten

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese tofoe, citroenblaadjes, citroengras, groentebouillon, jonge selderiestengels, kokosmelk, koriander, lente-ui, pindaolie, pompoen, rijststokjes, rode currypasta, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rundvleescurry

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, citroenschil, gemberwortel, japanse sojasaus, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, rundvlees, sjalot en vleesbouillon

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gravad lax van rundvlees

Ingrediënten:
dille, gedroogd chilipepertje, gember, grof zeezout, koriander, lichtbruine basterdsuiker, limoen, munt, olijfolie, runderfilet, sjalot, sojasaus, thais basilicum en venkelzaad

Soort:
vlees
Haal meer recepten op...