Recept uit Delicious. 60x spicy recepten:
Terug naar Hennie Franssen-Seebregts.
Recepten van Hennie Franssen-Seebregts
Overzicht van de recepten
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Komkommercocktail met groene appel
- Ingrediënten:
- appel, citroensap, granny smith, komkommer, koolzuurhoudend mineraalwater, peper en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gebakken diamanthaas met rodewijnsaus en raapstelenstamppot
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, bosui, boter, diamanthaas, kalfsfond, kalfsjus, kristalsuiker, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrel, raapstelen, rode wijn, sjalot, slagroom, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Sipelsop (Friese uiensoep)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Mosselsoep met sinaasappel
- Ingrediënten:
- kerrie, knoflook, mosselen, olie, peper, prei, sinaasappel, slagroom, tijm, ui, winterpeen, witte wijn en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Eendenleverpaté
- Ingrediënten:
- eendenlevers, fleur de sel, gembersiroop, marc de bourgogne, nootmuskaat, peper en rode port
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild en gevogelte
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Neêrlands roem:
Roomkaastaart met kervel
- Ingrediënten:
- dragon, ei, kalfsfond, kalfsjus, kervel, peper, rodewijnazijn, roomkaas en salie
- Keuken:
- Hollands
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Rabarbercompote
- Ingrediënten:
- aardbeien, crème de cassis, fraise des bois-likeur, jonge rabarber, kristalsuiker, sinaasappelschil en vanillestokje
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Neêrlands roem:
Kaasbitterballen
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, eiwit, frituurolie, gelatine, groentebouillon, mosterd, nootmuskaat, panko, peper, stolwijker kaas en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch / frituur
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Nederlandse antipasti
- Ingrediënten:
- amsterdamse uitjes, amsterdams zuur, augurk, boerenleverworst, boerenmetworst, droge livarworst, gare rookworst, gerookte amsterdamse osseworst, nagelhout, piccalilly, runderrookvlees, sjink, zaanse mosterd en zure zult
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Zeebaars met lindebloesemsaus, zilte groenten en aardappelpuree
- Ingrediënten:
- bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gedroogde lindebloesem, kippenbouillon, lamsoren, melk, nootmuskaat, plantaardige olie, sjalot, slagroom, visbouillon, zeebaarsfilets, zeekool, zeekraal, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vis
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gegrilleerde heilbot met gebakken Limburgse grotchampignons en wittwijnsaus
- Ingrediënten:
- grotchampignons, heilbotfilets, laurier, plantaardige olie, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vis
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Taartje van Hollandse asperges met messenklever en peterselie
- Ingrediënten:
- asperges, bechamelsaus, bladerdeeg en messenklever
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Hazenpeper met eigen jus, kruidkoek, spekjes en boerenkoolstamppot
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boerenkool, boter, hazenbouten, jeneverbes, kruidkoek, kruidnagel, laurier, mager rookspek, olijfolie, rode wijn, sjalot, zilveruitjes, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Kroketjes van Hollandse geitenkaas met hutspotcrème en een saus van gedroogde paddestoelen
- Ingrediënten:
- bloem, bloemige aardappel, boter, cognac, crème fraîche, eiwit, gedroogde morieljes, hollandse harde geitenkaas, panko, peper, plantaardige frituurolie, slagroom, ui, winterpeen en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Advocaatmousse
- Ingrediënten:
- advocaat, eiwit, fijne kristalsuiker, gelatine en slagroom
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Snorrepotsje met pastinaakpuree
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, boter, kalfsfond, kalfsjus, kalfsstoofvlees, kruidkoek, melk, pastinaak, sjalot, slagroom, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Twee chocolademousses
- Ingrediënten:
- cointreau, fijne kristalsuiker, gelatine, melk, pure chocoladedruppels, rum, slagroom, suikerwater en witte chocolade
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Vegetarische hachee van Limburgse grotchampignons en biologische rode ui met aardappel-knolselderijpuree, zoetzure oerbiet en chips van schorseneren
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, foelie, grotchampignons, kippenbouillontablet, knolselderij, melk, nootmuskaat, oerbiet, peper, plantaardige olie, poedersuiker, rode ui, schorseneer, slagroom, tomatenpuree, tomatensap, witte wijn, wittewijnazijn en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch / frituur
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Krabmousse met gemarineerde tomaten
- Ingrediënten:
- augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Knapperig gebakken bloedworst met appelcompote
- Ingrediënten:
- bloedworst, citroen, handappels, kristalsuiker en olijfolie
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Tosti van Fries suikerbrood
- Ingrediënten:
- bruine basterdsuiker, eendenleverpaté, elstar, fries suikerbrood, granny smith en handappel
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gestoofde kalfswang met klassieke rodekool
- Ingrediënten:
- anijsster, appel, kalfswang, kaneelstokje, laurier, rodekool, rode wijn, roomboter, suiker, ui, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Gepofte kweeperen
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, kaneelstokje, kweeperen en suiker
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- fruit / zoet / vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Zacht gegaarde makreel met seizoensgroenten, gesmolten boerenboter en zoete citroen
- Ingrediënten:
- aardappel, citroen, lichtgezouten boerenboter, makreelfilets, olie, poedersuiker, seizoensgroenten, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vis
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gestoomde scholfilets met gekookte aardappels, zoete bospeen en hollandaise
- Ingrediënten:
- azijn, bospeen, boter, eidooier, olijfolie, opperdoezer-ronde, scholfilets, witte peper, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vis
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Frambozenkwark
- Ingrediënten:
- boerenkwark, frambozen, gelatine en suikerwater
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch / zuivel
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Hollandse kaasplank
- Ingrediënten:
- appelstroopsaus, eau de vie de prunes, gedroogde pruimen, herve, kaneelstokje, kristalsuiker, meshanger, nederlandse geitenkaas, overjarige boerenkaas, petit doruvael, roggebrood, rommedoe en stolwijker kruimelkaas
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Filets van Noord-Hollandse blauwe met blote billetjes in het gras en gevogeltejus met kerrie
- Ingrediënten:
- aardappel, bloem, boter, braadjus van kip, eidooier, kerrie, kipfilet, olijfolie, peper, sjalotten, slagroom, snijbonen, witte bonen, witte wijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- gevogelte
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Hieltjes met perenbliksem
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Varkensribstuk met Zaanse mosterdsaus
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, dijonmosterd, knoflook, kookroom, laurier, melk, olijfolie, sjalot, slagroom, varkensribstuk, witte wijn, zaanse mosterd, zout, zuring en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Zoervleisch met dikke frieten
- Ingrediënten:
- appelstroop, frituurvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, ontbijtkoek, perenstroop, rundernek, ui, vastkokende aardappel, wittewijnazijn en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Trekdropijs
- Ingrediënten:
- eidooier, slagroom, suiker en trekdrop
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Eendenborst met gemarineerde mandarijnen
- Ingrediënten:
- anijsster, kruidnagel, laurier, mandarijnen, mandarine napoléon, peper, plantaardige olie, sinaasappelsap, suiker, tamme-eendenborstfilet, vanillestokje en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild en gevogelte
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Crème brûlée met zoethout
- Ingrediënten:
- eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, suiker en zoethout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch
Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Ossenstraatbouillon met groente
- Ingrediënten:
- knolselderij, ossenstaart, peper, peultjes, plantaardige olie, prei, rode wijn, sjalot, wortel en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees / soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Kabeljauwrugfilet met mosterdkruim, lauwwarme dressing van kalfsjus en stamppot met gele peen en ui
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, gele peen, gladde mosterd, kabeljauwrugfilet, laurier, nootmuskaat, olijfolie extra vierge, panko, plantaardige olie, rodewijnsaus, ui, vleesbouillon, wittewijnazijn, zaanse mosterd, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Terrine van geitenkaas en kletzenbrot
- Ingrediënten:
- bûche de chèvre, franse geitenkaas, hazelnoten, heidehoning, kletzenbrot, koriander, olijfolie, sinaasappelsap en tomaat
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Stoofperen met port
- Ingrediënten:
- anijsster, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, port, rode wijn, sinaasappelschil, stoofperen en vanillestokje
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- fruit / zoet / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Griesmeelpudding
- Ingrediënten:
- eidooier, eiwit, griesmeel, melk, roomboter, sinaasappel, slagroom, suiker, suikerwater, vanillestokje en zwartebessensap
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Schmalz
- Ingrediënten:
- appel, gevogeltevet, ui en varkensvet
- Keuken:
- Hollands
Recept uit Neêrlands roem:
Zelfgemaakte advocaat
- Ingrediënten:
- brandewijn, ei, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- likeuren en gedestilleerd / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Gemarineerde aardbeien
- Ingrediënten:
- aardbeien, dragon, oude jenever en poedersuiker
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- fruit / vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gekookte asperges met ham, gekookt ei en gesmolten boter
- Ingrediënten:
- aspergekookvocht, asperges, boter, ei, foelie, gekookte achterham, krieltjes, nieuwe aardappel, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Witlofsoep met blauwe kaas
- Ingrediënten:
- bieslook, blauwe wolvega, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, ladys blue, nederlandse blauwe kaas, olijfolie, peper, slagroom, spekjes, ui, witlof en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Terrine van oergroenten
- Ingrediënten:
- bietensap, crème fraîche, fleur de sel, grof zeezout, krulpeterselie, olijfolie, peterselie, truffelaardappel, wortelpeterselie en zoete aardappel
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Wildzwijnshaas met appelstroopsaus, aardappelpuree en spruitjesstamppot
- Ingrediënten:
- appelstroopsaus, bloemige aardappel, boter, foelie, melk, nootmuskaat, olie, rode wijn, spruitjes, wildzwijnshaasjes, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Kalfslever met spek, kalfsjus en gefrituurde uiringen
- Ingrediënten:
- bloem, boter, kalfsbotten, kalfslever, laurier, ontbijtspek, peterselie, prei, rode wijn, sjalot, tomatenpuree, ui, vleestomaat, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees / orgaanvlees
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Geflambeerde kwartels met zuurkool
- Ingrediënten:
- boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- gevogelte
Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Bitterballetjes van voorjaarsgroenten met aardappel-mosterdpuree en een dip van piccalilly
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, bloem, bospeen, boter, courgette, crème fraîche, doperwten, eiwit, gelatine, groentebouillon, olie, panko, piccalilly, tuinboon, zaanse mosterd, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch / frituur
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Ragout van bospaddestoelen met aardappelwafel, olie van rode biet en peterselieolie
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, bietenolie, bloem, bospaddestoelen, boter, crème fraîche, ei, eiwit, groentebouillon, melk, peper, peterselieolie, slagroom, tijm en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Taartjes van bladerdeeg met zoete sjalotten, zachte Hollandse geitenkaas en romige spinaziesaus met gestoomd boerderij-eitje
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bruine basterdsuiker, crème fraîche, ei, plantaardige olie, rodewijnazijn, sjalot, slagroom, truffelboter, truffeltapenade, wilde spinazie en zachte hollandse geitenkaas
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Hangop Greetje
- Ingrediënten:
- boerenmeisjes, boerenyoghurt, donkerbruine basterdsuiker en slagroom
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch / zuivel
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Karnemelk-citroenpudding met bessensaus
- Ingrediënten:
- boerenkarnemelk, citroenrasp, citroensap, gelatine, slagroom, suikerwater, witte basterdsuiker en zwartebessensap
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Jan-in-den-zak
- Ingrediënten:
- bakkersgist, bloem, boter, ei, kaneel, krenten, melk, rozijnen, suiker en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gebraden lamsrack, lamsjus met bonenkruid en groene groente
- Ingrediënten:
- aardappel, groene asperge, haricots verts, jeneverbes, knoflook, lamsafsnijdels, lamsbotten, lamsrack, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tuinbonen, ui, wijn, winterwortel en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vlees
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Geroosterde groenten met wittebonenpuree
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bospeen, boter, knoflook, melk, pastinaken, plantaardige olie, rode ui, tijm, witte bonen, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Ossenstaart met linzen
- Ingrediënten:
- bloem, bouillonblokje, chilipeper, knoflook, kruidnagel, laurier, linzen, olijfolie, ossenstaart, peper, rode wijn, ui, winterwortel en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Reebiefstuk met veenbessensaus en knolselderijmousse
- Ingrediënten:
- boter, crème fraîche, foelie, honing, kaneel, knolselderij, laurier, perssinaasappel, piment, reebiefstukken, slagroom, veenbessen, volle melk, wittewijnazijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild
Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:
Roomijspudding
- Ingrediënten:
- brandewijn, eidooier, gedroogde abrikozen, kristalsuiker, maïzena, melk, paprijst, sinaasappelschil, suiker, sushirijst en vanillestokje
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:
Wittebrood Greetje
- Ingrediënten:
- bloem, broodverbeteraar, s500, tarwemeel, verse bakkersgist, water en zout
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:
Gebraden fazant met gepofte kweepeer
- Ingrediënten:
- boter, fazanten, gevogeltefond, kweeperen, sjalot, slagroom, vetspek, witte wijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- wild en gevogelte