Bloem

Bloem wordt beschouwd als meel.

Bloem is een fijngemalen meel van granen, waarbij de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen verwijderd zijn.

Probeer eens AH Biologisch Tarwebloem (via ah.nl).

Alternatieve naam: witte bloem.

Zoek naar bloem in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met bloem in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste bloem recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient bloem:

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Merg

Ingrediënten:
bloem, koolzaadolie en rundermerg

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Deeg voor zwarte pasta

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei, extra vergine olijfolie en inktvisseninkt

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / basisrecept uit De zilveren lepel pasta:

Rood pastadeeg

Ingrediënten:
00-bloem, bietensap, bloem, ei en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Focaccia al rosmarino

Ingrediënten:
bloem, gist en rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta