Europees

Zoek naar Europees in uw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Groentesoep tante marie (plus variaties)

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvriesgroenten, kaas, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Warm suikergebak met verse vruchtenvla

Ingrediënten:
blauwe druif, bruine basterdsuiker, citroensap, croissantdeeg, kaneel, peer, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Crèmekaasstrudel

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crèmekaas, ei, fijne suiker, kaneel, room, rozijnen en strudeldeeg

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Strudel

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, meel, water en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
beslag/deeg / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's

Ingrediënten:
aardbeien, appel, banaan, blini's, bosbessen, boter, cottage cheese, crêpes, frambozen, peer, room, roomkaas, suiker en verse geitenkaas

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met groente en kaas

Ingrediënten:
asperge, bloem, bloemkool, boter, broccoli, doperwten, druivenpitolie, ei, kaas, maïsolie, melk, paddenstoelen, spinazie, ui, kruiden en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Rettichsalade met gember

Ingrediënten:
geconfijte gember, gembersiroop, peper, rettich, sla, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

IJsbergsla met rettich en ham

Ingrediënten:
citroensap, ei, ijsbergsla, kerriepoeder, komkommer, mayonaise, peper, rauwe ham, rettich, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, laurier, milde kerriepoeder, peper, peterselie, ui, winterpompoen en zoete ketjap

Keuken:
Midden-europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Liptauer

Ingrediënten:
boter, hangop, kappertjes, komijn, kwark, paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Blini's met fruit

Ingrediënten:
appel, banaan, bessen, bloem, boter, crème fraîche, druivenpitolie, ei, kaneel, kersen, maïsolie, melk, peer, rum, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gemüse! :

Amandelstrudel met spruitjes

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, citroen, filodeeg, paprikapoeder rosenscharf, peper, peterselie, prei, spruitjes, tijm, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crêpes, fontina, gruyère, monterey jack kaas, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Nudelteig 1 für geriebene nudeln - Noedeldeeg 1 voor geschaafde noedels

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Linsen und Spätzle - Linzen met spätzle

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, champignons, ei, emmentaler, rauwe ham, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gebraden karper

Ingrediënten:
champignons, karper, peper, spek, tomaten en zout

Keuken:
Midden-europees